Michael Matthews vijfde: “Cavendish is gewoon te snel”

dinsdag 6 juli 2021 om 18:45
Michael Matthews vijfde: “Cavendish is gewoon te snel”

Michael Matthews, links - foto: Cor Vos

Michael Matthews moest het in de tiende etappe van de Tour de France doen met een vijfde plaats. De kopman van Team BikeExchange was in de finale in Valence niet opgewassen tegen ritwinnaar Mark Cavendish. “Hij is gewoon te snel momenteel en ik werd vijfde”, reageert Matthews.

“In de laatste dertig kilometer waren er wat waaiers over de top van de slotklim en Deceuninck-Quick-Step probeerde het peloton in stukken te rijden. Maar alles kwam wel weer bij elkaar”, aldus de Australiër. “Luka Mezgec en de andere jongens deden daarna goed werk om mij in positie te brengen.”

Eerder in de rit deden Matthews en BikeExchange ook nog veel werk voor de tussensprint, zag ook ploegleider Matthew White. “Daardoor konden de pure sprinters geen punten pakken. Sonny Colbrelli was sneller, maar Cavendish en ook andere renners niet. In de finale was het hectisch en ging het snel. De ploeg zat daar goed van voren en Michael heeft met met een vijfde plaats niet slecht gedaan”, vertelt White.

Dit artikel delen:

9 Reacties

dit is mijn achterwiel 6 juli 2021 om 19:02

Nee gast. Jij bent te traag!! Keuzes maken: of sprinten of punchen.

Rufusvb 6 juli 2021 om 19:09

Hij heeft het allebei net niet, maar is wel een zeer waardevolle renner voor een ploeg omdat hij met zijn top 5/ top 10 noteringen altijd waardevolle punten scoort voor zijn team.

ief 6 juli 2021 om 19:13

Te traag.. en een keer zorgen dat die lead-out wordt verstoord; misschien een ongeschreven wielerwet, maar het is toch hetzelfde als wanneer Ineos kopwerk gaat doen voor Pogacar. Gewoon niet te doen, niet volgen. Durf te bluffen, toon ballen.

Peet Gute 6 juli 2021 om 20:22

Cav heeft toch ook al gewonnen toen het werk van zijn treintje werd verstoord door het geweld van Matje, hij switchte toen gewoon over naar het treintje van Alpecin en won toch. Cav wint niet enkel door zijn treintje maar ook door zijn ervaring en zijn snelheid al mag die een ietsiepietsie zijn afgebot

Michelangelo 6 juli 2021 om 20:31

Sluit me wel aan bij ief.
Er wordt Cavendish geen strobreed in de weg gelegd. Iedereen stemt zijn koers af op de leadout van Quickstep, in plaats van zelf de boel proberen over te nemen, de trein te ontregelen, op een nette manier klem te rijden (zoals laatst Morkov bij een tussensprint deed). Of gewoon niet gokken op een sprint.

Maar Matthews en alle andere mannen die nu kansloos zijn laten op een dag als vandaag wel gewoon een groepje van 2 renners wegrijden, om vervolgens achter Cavendish aan te sprinten. Als je voelt dat je daarin kansloos bent, ga dan mee in de vlucht van de dag. Maak oorlog, doe er alles aan om de massasprint te ontlopen.

Maar ga niet braaf meerijden richting een sprint om vervolgens te huilen dat je te langzaam bent.

ief 6 juli 2021 om 21:14

Amen. ‘Thinking outside the box’ blijkt knap lastig te zijn in de redelijk vastgeroeste wielerwereld. Natuurlijk moeten de renners het nog wel kunnen, maar iets meer pompen of verzuipen mag best. Kamikaze acties in de laatste kilometer(s). Dat is geen makkelijke opgave tegen The Wolfpack, maar volgen is sowieso verliezen.

Dolledriesoldebroek 6 juli 2021 om 21:39

Word het rijden van Colbrelli in de laatste 3 km nog benoemd? Rijd bijna drie keer een treintje aan stront, gaat van wiel naar wiel en van links naar rechts en vice versa… En dan als 17e over de meet bollen, wat een idioot. Die kan niet koersen in het gedrang.

Wat Plugge gister ook al zei en we zelf konden zien lijkt veel aannemelijker nu, die reed Roglic uit de tour…

Romāns Vainšteins 6 juli 2021 om 23:27

Colbrelliblaming

nickdt 7 juli 2021 om 09:23

Maar dan moet Plugge actie ondernemen en hem aanklagen ipv zijn gal spuwen in de media (Want denkt ie nou echt dat Colbrelli daar wakker van ligt).

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair