Michael Gogl voor twee jaar naar Alpecin-Fenix

maandag 6 september 2021 om 13:51
Michael Gogl voor twee jaar naar Alpecin-Fenix

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft de komst van Michael Gogl (27) bekendgemaakt. De Oostenrijkse renner van Qhubeka NextHash, dit jaar zesde in Strade Bianche, tekende een contract voor twee seizoenen, tot eind 2023.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Zoals je je wel kunt voorstellen, ben ik heel blij om naar Alpecin-Fenix te komen”, laat Gogl via zijn nieuwe ploeg weten. “De ploeg doet het geweldig. Ik hou ervan om aanvallend te koersen en de filosofie van de ploeg past goed bij mij. Ik kijk uit naar deze uitdagende stap in mijn loopbaan. Bij deze ploeg wil ik het supersterke klassieke team verder versterken, vooral in de eendaagse koersen”, aldus de Oostenrijker.

Gogl is bezig aan zijn zesde seizoen in het profpeloton, waar hij in 2016 bij Tinkoff, in de ploeg bij onder anderen Alberto Contador en Peter Sagan, zijn intrede deed. Na een jaar verkaste hij naar Trek-Segafredo en met die ploeg werd hij onder meer achtste in de Amstel Gold Race in 2017. In 2020 vertrok hij naar NTT Pro Cycling, het huidige Qhubeka NextHash. Daar viel hij op door zijn goede optredens in de eendagskoersen, met name Strade Bianche.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Mohorietsj 6 september 2021 om 13:56

Maar hoe zit het nu met Matje?

Turtlehead 6 september 2021 om 14:22

Dat maken ze maandag bekend ;)

De firma Roodhooft is van de mist gewoonlijk, dus ergens tussendoor zal er wel een keer iets gemeld worden over Matje zijn plannen/mogelijkheden dit najaar.

zietemgaan 6 september 2021 om 16:05

En met hoéveel renners gaan ze daar zijn volgend jaar?? Er komen er blijkbaar enkel bij !

blix 6 september 2021 om 16:09

Vergaerde, Vervaeke, Tullet en Walsleben mag je al schrappen voor volgend jaar. Daartegenover staan voor zover ik weet Gogl, Van den Bossche en Oldani. -1 dus in absolute aantallen.

Wheely 6 september 2021 om 17:09

Leuke transfer, mannetje in de finale erbij in de Strade.

djerkson 6 september 2021 om 18:29

Wat met Vermote en Van Keirsbulck? Was dat een prestatiecontractje voor dit jaar alleen?

de adelaar 6 september 2021 om 20:23

Lekker doorselecteren , er zijn teveel Belgen onder de maat in deze ploeg

Craig Vanderswag 7 september 2021 om 08:02

Goede aanwinst hoor, deze Gogl! Da’s een kwaliteitsinjectie.

Headlines

Materiaalzone

Populair