Michael Boogerd: “Kruijswijk kan Giro winnen”
Foto: Sirotti
vrijdag 20 mei 2016 om 08:44

Michael Boogerd: “Kruijswijk kan Giro winnen”

Michael Boogerd denkt dat Steven Kruijswijk dit jaar de Ronde van Italië kan winnen. Hij is onder de indruk van de prestaties van de Brabander en denkt dat hij tijdens de slotweek mee kan strijden voor de eindoverwinning. “Terecht mag Kruijswijk dromen van een korte klassering en ligt de komende dagen misschien zelfs het roze al in het verschiet”, zegt hij in zijn column in De Telegraaf.

“Kruijswijk heeft in de eerste twaalf Giro-ritten een sterke indruk op mij gemaakt”, aldus Boogerd. “Voor iedereen zijn Vincenzo Nibali en Alejandro Valverde de topfavorieten, maar in mijn ogen is Kruijswijk momenteel niks minder dan deze twee routiniers”, geeft hij aan. “Het valt me op hoe extreem Nibali en Valverde op elkaars wiel rijden. Dat biedt mogelijkheden voor renners met ietwat achterstand die sowieso in het offensief moeten. Daarom verwacht ik veel van mannen als Majka, Zakarin, Chaves en Uran.”

Volgens Boogerd is het niet ondenkbaar dat Kruijswijk het roze pakt. “Of Kruijswijk deze Giro kan winnen? Dat zou zomaar kunnen. Ja, hij kan echt kort eindigen. Al hoop ik alleen dat hij in de eerste week niet teveel energie heeft verspeeld, zodat hij in de slotweek kan doen waar hij goed in is: Taai zijn.”

[poll id=”245″]

RIDE Magazine
66 Reacties
Sorteer op:
20 mei 2016 08:47
Wel erg optimistisch....
20 mei 2016 08:47
Mag toch?
20 mei 2016 08:47
Laat Kruijswijk gewoon lekker zijn ding doen, ik hou nooit zo van dit soort uitspraken.
20 mei 2016 08:49
Als Boogerd zegt dat Kruijswijk hem niet kan winnen dan is dat weer erg pessimistisch..
20 mei 2016 08:55
Er zijn nog maar een paar kanshebbers, daar hoort hij zeker bij. Moet wel alles meezitten.
20 mei 2016 08:55
@rahimns
Waar lees jij dat Boogerd Kruijswijk zijn ding niet laat doen? Hij geeft gewoon eerlijk antwoord op een vraag. Wat een onzin joh
20 mei 2016 08:56
De pol is een open deur. Iedereen die mee doet kan de Giro winnen. De 'nee' stemmers hebben 100% ongelijk ;)
20 mei 2016 08:57
Moet wat opvallende uitspraken doen. Anders als columnist geen waarde meer nu hij ook al geen baan meer heeft in de wielersport.
20 mei 2016 08:57
Hij heeft geen ongelijk. Nibali lijkt niet supersterk, Valverde en Chaves lijken niet per sé beter dan Kruijswijk. En natuurlijk kunnen ook die een slechte dag krijgen (net als Kruijswijk trouwens).

Ik vond het in de tijd van Boogerd trouwens wel jammer dat hij er nooit voor ging, wat Savoldelli kon, kon Boogerd ook wel. Maar het botste natuurlijk met de klassiekers waar zijn hart lag.

@kooltje: hij is gewoon een prima co-commentator bij eurosport.
20 mei 2016 09:00
@rahims
Dit soort uitspraken zijn er omdat hij sterk rijdt. Boogerd schrijft een column in de Telegraaf om te benoemen wat er speelt, en dat is exact wat hij doet. Hij noemt Kruijswijk niet de favoriet, maar geeft alleen aan dat het niet ondenkbaar is voor hem om op het podium of zelfs beter te eindigen. Wat moet hij dan schrijven aan het Nederlands publiek? Dat een of andere buitenlander uit het TLJ kamp 2 keer is gevallen gisteren? of dat die jonge Jungels zo sterk rijdt? Of verder praten met de mainstream media over Dumoulin, ook al reed die al sinds zn verlies van de roze trui voor spek en bonen mee ..
20 mei 2016 09:00
Gewaagde uitspraak, maar staat hem vrij om te doen.. Persoonlijk denk ik dat deze extra druk niet nodig is, die legt Steven zich al op. Hij mag mij graag verrassen, maar ik verwacht hem eerder op een plek 3 tot 6. Zeker en vast hebben Zakarin, Pozzovivo, Majka en Chaves nog een coupe in gedachte.
Wel interessante opmerking in dit stuk van Boogerds is dat as zondag veel meer duidelijk wordt.
20 mei 2016 09:02
Kruijswijk-mania!
20 mei 2016 09:02
@raketvuist ik bedoel gewoon te zeggen dat ik gewoon nooit zo hou van dit soort columns of uitspraken van (oud)-renners. Het is gewoon een persoonlijk ding, straks dan gaat het weer helemaal fout en dan krijg je weer al dat gezeur. Van mij hoeft dit gewoon niet.
20 mei 2016 09:07
@hnac:

Klopt helemaal. Net zoals de opmerking van Boogerd een open deur is trouwens.
Ook Adam Hansen kan de Giro winnen tenslotte. Net zoals Kruiswijk.
20 mei 2016 09:08
Echte kenner die Boogerd. Kruijswijk staat samen met Valverde het hoogste van alle favorieten.. Natuurlijk kán hij de Giro winnen.

Sterker nog, hij moet er voor gaan als na vandaag blijkt dat ie nog steeds bij de bestem hoort bergop. Dan is die top 10 doelstelling ("en dan zo hoog mogelijk" ) niet meer ambitieus genoeg.
20 mei 2016 09:09
@rahmins: Helemaal eens, verwachtingen opkloppen heet dit wat Boogerd doet
20 mei 2016 09:16
Is toch niks mis met zo'n uitspraak? Hem wordt gevraagd of Kruijswijk kan winnen en daarop geeft hij een bevestigend antwoord. Met zijn rijden tot nu toe en het gegeven dat de derde week meestal zijn beste week is, is het toch niet zo vreemd dat Boogerd zo reageert. Hij kan moeilijk zeggen dat Kruijswijk kansloos is. Overigens heb ik Schotte en Decauwer er al op geattendeerd dat Kruijswijk niet meer in Nuenen woont, maar in Den Bosch. Blijft natuurlijk wel Brabant! PSV, Oranje Zwart, de vrouwen van Den Bosch (dubbel!), Michael van Gerwen en Steven Kruijswijk....leuk rijtje toch. Max Vertappen verhuist binnenkort ook naar de mooiste provincie van het land !
20 mei 2016 09:17
@Sooike er werd hem niets gevraagd, dit komt uit zijn eigen column
20 mei 2016 09:19
@rahimns: dan heb ik dit toch veel liever dan te zeggen dat het nu al allemaal heel erg goed is, terwijl je eigenlijk heel goed weet dat hij een redelijke kans maakt tegen dit deelnemersveld. Als volgend jaar de grote 3 (+ een gezonde Landa, Aru, de Fransen) meedoen dan is een 5e plaats het hoogst haalbare.
20 mei 2016 09:20
het ziet er allemaal wel goed uit op het moment. als dat maandag nog zo is zie ik het positief in. alleen moet hij niet te vroeg in het roze komen. laat valverde hem eerst maar pakken (zeker voor de rustdag) want die heeft er de ploeg voor.
20 mei 2016 09:22
Kruijswijk kan de Giro winnen. Maar dat kunnen er ook nog 5, 6 anderen doen. De onderlinge verschillen zijn klein, maar de echte krachtsverhoudingen hebben we ook nog niet gezien. Komend weekend wordt er meer duidelijk, dan komt de selectie voor de Girowinst er kleiner uit te zien. Het kan zomaar zijn dat Kruijswijk daarbij zit.
20 mei 2016 09:29
Ach jongens, die columns moeten ook vol en wat is er dan mis met zo'n uitspraak. Bovendien: heel onrealistisch is het niet. Vorig jaar verspeelde Kruijswijk alleen in het begin een heleboel minuten, maar daarna zat hij altijd bij de eersten. Als hij dat nu weer doet, zakt hij in elk geval niet weg. En als er af en toe eens eentje van die andere favorieten een slechte dag heeft, kan hij min of meer automatisch een plekje winnen. En als dat een paar keer gebeurt, kan hij zelfs zomaar bovenaan staan.
20 mei 2016 09:30
zijn mensen alweer vergeten hoeveel energie kruijswijk vorig jaar geeft verspilt in die ontsnappingen? En ondanks dat was hij de laatste week 1 vd sterkste renners bergop.
20 mei 2016 09:42
Denk niet dat veel mensen dat vergeten zijn, maar het geeft simpelweg geen garantie voor een podium. Er kan zoooveel gebeuren. Geïsoleerd ronddwalen in de vallei van vandaag kan je al de kop kosten. Laat staan een lekke band op een verkeerd moment, Majka die je in de afdaling de berg af drukt of ziek worden omdat je zo ontiegelijk scherp staat.
20 mei 2016 09:45
Als je staat waar kruijswijk staat dan kan je de Giro winnen. Maar die prijs echt binnen halen is voor een select groepje renners. De echte rekenaars, slimmerds, afwachters en energie spaarders. Is kruijswijk al van die orde? En dan die blokken van Movistar en Astana. Movistar zit er soms nog met 4 vooraan. Kunnen een plan maken en het uitspelen. Winnen is niet alleen maar talent of de sterkste zijn. Ik durf al niet eens naar het podium te kijken. Een gekke aanval van iemand uit de achtergrond die minuten mag pakken en je krijgt een ander klassement. Kruijswijk is vorig jaar ook zo terug gekomen. Een aanval van een Zacharin gaat ook nog komen. Hesjedal lijkt altijd uitgeschakeld en gaat de derde week weer gek doen en daar zal movistar niet op reageren. Kruijswijk moet zowel vooruit als achteruit kijken. Valverde en Nibali kijken alleen vooruit.

Reacties zijn gesloten.