Mezgec kopman BikeExchange in Almería, Campos wint weer in Venezuela
foto: Cor Vos
dinsdag 19 januari 2021 om 18:28

Mezgec kopman BikeExchange in Almería, Campos wint weer in Venezuela

Wielerflits Kort BikeExchange heeft de selectie voor de Clásica de Almería van 14 februari al op papier. De Australische WorldTour-ploeg rekent in de Spaanse eendagskoers op Luka Mezgec, die twee jaar geleden nog op het podium eindigde in Almería.

Mezgec krijgt in het zuiden van Spanje steun van Brent Bookwalter, Chris Juul-Jensen, Dion Smith, Jack Bauer, Barnabás Peák en Callum Scotson. Het wordt een van de eerste wedstrijden voor BikeExchange, de WorldTour-ploeg die we tot voorheen kenden als Mitchelton-Scott.

De Clásica de Almería (UCI 1.Pro) is een eendagswedstrijd die meer dan regelmatig eindigt in een feest voor de sprinters. In 2019 en 2020 ging Pascal Ackermann met de zege naar huis. Ook de namen van Caleb Ewan, Mark Cavendish, Michael Matthews en Theo Bos staan op de erelijst.


Leider Campos wint bergrit in Vuelta al Táchira

Roniel Campos heeft voor de tweede dag op rij gewonnen in de Vuelta al Táchira. De 27-jarige kopman van Atletico Venezuela was de beste in de 126 kilometer lange bergrit met aankomst op La Grita. Hij verwees landgenoot José Alarcon (Deportivo Táchira) en Óscar Sevilla (Medellín) naar de tweede en de derde plaats.

Campos verstevigt door zijn overwinning de leiding in het algemeen klassement. Daarmee is hij hard op weg naar titelprolongatie in de Vuelta al Táchira. Vorig jaar bleef Campos in het eindklassement zijn ploeggenoot Juan Carlos Ruiz en de Costa Ricaan Kevin Rivera voor. De Vuelta al Táchira (UCI 2.2) duurt nog tot en met zondag.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
19 januari 2021 18:51
Almeria zal na Murcia ook een moeilijk verhaal worden...

Reacties zijn gesloten.