Meurisse na zege: “Ik ben niet traag, maar dit is toch wel een verrassing”

woensdag 13 oktober 2021 om 19:46
Meurisse na zege: “Ik ben niet traag, maar dit is toch wel een verrassing”

foto: Cor Vos

Xandro Meurisse kan met een goed gevoel de winter ingaan, nadat hij woensdag met verve de Giro del Veneto wist te winnen. De Belg versloeg na een spannende wedstrijd niemand minder dan Matteo Trentin in een sprint. “Ik was heel erg gemotiveerd om het seizoen op een hoogtepunt te beëindigen”, vertelde Meurisse na afloop.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De renner van Alpecin-Fenix wist in de finale van de Italiaanse 1.1-klassieker weg te rijden met Trentin en de Colombiaan Jhonatan Restrepo. “Toen Restrepo aanviel, zat ik meteen op het wiel. Ik moet zeggen dat ik daarna wel wat beurtjes heb overgeslagen. Ik wist namelijk dat we met Ben Tulett en Kristian Sbaragli nog twee renners in de achtervolgende groep hadden. We moesten alleen wel iets proberen, aangezien het moeilijk is om jongens als Dainese te kloppen in de spurt.”

“In de laatste kilometer besloot ik het wiel van Trentin te volgen. Dat bleek de juiste move”, aldus Meurisse. “Trentin begon zijn sprint met nog 250 meter te gaan. Ik weet dat ik niet traag ben als ik moet sprinten met een klein groepje, maar dit komt toch wel als een kleine verrassing. Deze overwinning is heel erg belangrijk. Er zijn heel veel goede renners die nooit een koers winnen in hun carrière. Ik slaag er bijna jaarlijks in om een zege te boeken.”

Meurisse kijkt met tevredenheid terug op zijn eerste seizoen bij Alpecin-Fenix. “Ik had een moeilijke start, maar ik gaf me wel altijd volledig in dienst van de ploeg. Het is heel erg fijn om dan af te sluiten met een overwinning.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

toiletduck 13 oktober 2021 om 21:14

Poeh hij heeft ze mooi in de luren gelegd, sterk gedaan. Hield zijn zenuwen het best onder controle.

@redactie: het begint hier op de mobiele website steeds meer te lijken op een Chinese veilingsite. Twee floating banners onderaan de pagina over elkaar heen bij elke pageview die je eerst moet wegklikken, bij elke fold anderhalve dynamische banner in beeld, veel ads die de site schokkerig laten laden… Ik begrijp dat hostingkosten stijgen en dat die nieuwe redactieleden allemaal een fiets van de zaak verdienen, maar dit begint wel uit de hand te lopen ;)

0
Andre van der Helm 13 oktober 2021 om 22:15

@ toiletduck +1

0
Reiger 13 oktober 2021 om 22:25

Bloedirritant ja

0
Limal 14 oktober 2021 om 06:17

Gebruik de Duckduckgo app in plaats van Chrome en je hebt geen last van ads ;-)

0
toiletduck 14 oktober 2021 om 12:17

@limal: dank, zal ns kijken. Zou natuurlijk niet nodig moeten zijn, maar ja…

0
pjotrski71 13 oktober 2021 om 22:47

@toiletduck +1

0
Limal 14 oktober 2021 om 06:29

Machtige sprint was dat voor een niet-sprinter. Hij redt er op de valreep zijn seizoen mee en kan zo ook volgend jaar weer een vrije rol opeisen bij afwezigheid van vdP, Philipsen en Merlier (+Oldani/Stannard?).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone