Merhawi Kudus slaat dubbelslag in Tour du Rwanda

maandag 25 februari 2019 om 12:17
Merhawi Kudus slaat dubbelslag in Tour du Rwanda

foto: Cor Vos

Merhawi Kudus heeft in de Tour du Rwanda de tweede rit op zijn naam geschreven. De Eritreeër, uitkomend voor Astana, wist er met de zegeruikers vandoor te gaan door in de laatste kilometer weg te springen uit wat over was van het peloton. Hij neemt tevens de leiderstrui over van Alessandro Fedeli.

Met Alessandro Fedeli van Delko-Marseille Provence in de leiderstrui begon het peloton in Rwanda vandaag aan een rit van ruim 120 kilometer van Kigali naar Huye. Al vrij vroeg ontstond er een kopgroep van vier renners. Hierbij zaten een aantal Afrikaanse renners en Perrig Quémeneur van Direct Energie.

De vluchters hielden vrij lang stand en Quémeneur besloot er uiteindelijk zelfs alleen vandoor te gaan. Met nog vijf kilometer te gaan had de Fransman nog altijd een voorsprong van twintig seconden op het gereduceerde peloton. In de slotkilometers kwam hij uiteindelijk toch nipt tekort en was het Kudus die een massasprint probeerde te voorkomen.

De poging van Kudus was wél succesvol en hij kon zo de twaalfde zege voor Astana bijschrijven en zijn eerste in het tenue van zijn nieuwe Kazachse werkgever. Achter hem sprintte de Pool Przemyslaw Kasperkiewicz naar de tweede plaats, voor Biniyam Ghirmay.

Dit artikel delen:

6 Reacties

hartstikkebedankt 25 februari 2019 om 12:28

De 12e keer al dat Astana de zegeruikers (..wtf..) dit seizoen ophaalt!

Dolledriesoldebroek 25 februari 2019 om 12:58

Hoe kan ghirmay nu derde worden dan, dan is kudus wel heel goed

iMrChris 25 februari 2019 om 16:58

Ook verder weinig tegenstand hier.

Brabander 25 februari 2019 om 18:15

Ze doen het zelfs in Rwanda :)

Verweggistan 25 februari 2019 om 18:49

Mooi voor Kudus, dat hij een zege kan pakken, lijkt mij altijd goed voor het zelfvertrouwen.

IlPirata 25 februari 2019 om 19:20

Weinig tegenstand hier natuurlijk,maar begin van het seizoen reed Kudus ook al op hoog niveau. Heel Astana eigenlijk wel.

Headlines

Materiaalzone

Populair