Merckx: “Als Froome een kampioen is, start hij in de Giro”

zondag 26 november 2017 om 09:17
Merckx: “Als Froome een kampioen is, start hij in de Giro”

Foto: ASO

Eddy Merckx heeft Chris Froome opgeroepen te starten in de Giro d’Italia komend seizoen. Dat zegt hij in La Gazzetta dello Sport. Als het aan Merckx ligt, doet de Brit een poging drie Grote Rondes op rij te winnen.

Froome slaagde er dit jaar in na de Tour de France ook de Vuelta a España te winnen. Met een Girozege in mei evenaart de Sky-kopman de prestatie van Bernard Hinault, die in 1982 en 1983 de Giro, Tour en Vuelta (die toen nog in het voorjaar werd gereden) op rij won. Merckx slaagde er in 1972 en 1973 zelfs in vier Grote Rondes op rij te winnen.

“Als hij een echte kampioen is, rijdt hij de Giro”, zegt Merckx in de Italiaanse sportkrant, “zelfs als hij een vijfde Tourzege in gedachten heeft. Als Tom Dumoulin ook meedoet, staat ons een prachtig duel te wachten. Ik heb geen idee wie er zou winnen.”

Volgens Merckx kan Froome hoge ogen gooien in de Italiaanse ronde: “Voor een renner als Froome, denk ik dat dit mogelijk is. Hij liet het dit jaar zien met zijn dubbel. Hij heeft de mentaliteit en de motivatie om dit te presteren, of om op z’n minst een poging te doen.”

Kou
The Times meldde eerder deze maand dat Froome en Sky een dubbel tussen de Giro en de Tour overwegen. De laatste keer dat de Brit de Giro reed, was in 2010. Vanwege de kou in mei tijdens de Giro en de angst om bijvoorbeeld bronchitis op te lopen, liet hij de Italiaanse ronde volgens de Britse krant de laatste jaren links liggen.

[poll id=”638″]

Dit artikel delen:

26 Reacties

Mwielerfan 26 november 2017 om 23:59

Merckx wordt net als Cruijff bij ons teveel aanbeden en krijgt daardoor veel te weinig tegenspraak. Net als Cruijff lult ie maar wat de laatste zoveel jaar.
Tegenwoordig wordt je palmares bepaald door de tour. Vroeger was het misschien anders maar dat was vroeger.
De dubbel tour vuelta is natuurlijk totaal anders dan dan de moeilijkste ronde als tweede rijden. Dat ie dit jaar vuelta won zegt dus totaal niet dat giro tour combinatie een optie.
Bij sky zijn ze niet gek dus dit gaat gewoon niet gebeuren

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone