Mentaal bevrijde Taylor Phinney zet alles op Parijs-Roubaix
Phinney stuitert over de stenen van Parijs-Roubaix - foto: Cor Vos (archief)
donderdag 14 februari 2019 om 10:48

Mentaal bevrijde Taylor Phinney zet alles op Parijs-Roubaix

Voor Taylor Phinney staat het wielervoorjaar volledig in het teken van Parijs-Roubaix. In gesprek met Cyclingnews laat de Amerikaan van EF Education First weten dat hij vol focust op de kasseienklassieker.

In zijn wielerloopbaan stond Taylor Phinney al twee keer op het hoogste treetje van Parijs-Roubaix, zij het de wedstrijd voor beloften. In de profversie kwam hij tot dusver nog niet verder dan een achtste plaats vorig jaar. Maar deze ereklassering deed hem wel beseffen dat hij mee kan doen om de zege: “Mijn voorseizoen staat dan ook honderd procent in het teken van Parijs-Roubaix.”

Na de Tour Colombia 2.1, waar Phinney de openingsploegentijdrit won met EF Education First, maakt de Amerikaan de oversteek naar Europa. “Mijn volgende koers is de Omloop Het Nieuwsblad, dus ik duik meteen het Belgische voorjaar in. Ik kijk er ontzettend naar uit. Dat zegt iedereen natuurlijk elk jaar, maar voor mij geldt dat ik me aan het begin van het seizoen veel beter voel in waar ik sta en wat ik doe.”

Vertrouwen
Na zes jaar voor BMC te hebben gereden maakte Phinney in 2017 de overstap naar de equipe van Jonathan Vaughters. Het bleek voor de nu 28-jarige renner een gouden zet, legt hij uit: “De ploeg geeft me veel vrijheid; ik heb mijn eigen trainingsschema kunnen samenstellen zonder dat ze me erg pushen al mijn trainingsritten te uploaden. Ze vertrouwen erop dat ik doe wat ik moet doen om in de juiste vorm aan de start van koersen te verschijnen en dat heeft me mentaal bevrijd. Ik ben een blij mens.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
14 februari 2019 11:50
Middeleeuwse trainingsmethoden.
14 februari 2019 13:22
Goed voor Taylor dat ie de motivatie voor het behalen van succes heeft teruggevonden.
14 februari 2019 13:30
Mocht hij meesluipen in een lange vlucht, is er voor hem veel mogelijk. Tegen de absolute top zie ik hem net te kort komen om mee te doen voor top vijf.
14 februari 2019 13:53
Ik zal ook maar eens gaan stoppen met Strava, eens kijken of ik me dan net zo bevrijd voel...
14 februari 2019 15:29
Supertalent als belofte en als jonge prof . Doch na zijn horrorcrash tijdens het Amerikaans wegkampioenschap 2014 ( gecompliceerde breuk van scheenbeen en kuitbeen ) spijtig genoeg nooit meer terug de oude geworden . Probleem blijkt te zijn dat hij met het getroffen been , ondanks alle moedig volgehouden revalidatie , niet langer meer de zelfde kracht kan genereren als voorheen .
14 februari 2019 18:40
Toch wel een beetje een eeuwig talent, dit.

Reacties zijn gesloten.