Meintjes sluipt top-tien binnen via vroege vlucht: “Gelukt om tijd te winnen”

zaterdag 16 juli 2022 om 20:05
Meintjes sluipt top-tien binnen via vroege vlucht: “Gelukt om tijd te winnen”

foto: Cor Vos

Louis Meintjes begon de dag als dertiende, maar vindt zichzelf na de etappe naar Mende plots terug op de zevende plaats in het algemeen klassement. De Zuid-Afrikaan zat mee in een grote kopgroep die op een zeker moment veertien minuten voor het peloton uitreed. “Ik ben erg tevreden over mijn tweede dag in het offensief hier in de Ronde van Frankrijk”, zegt Meintjes op de site van Intermarché-Wanty-Gobert.

Twee dagen terug, in de rit naar Alpe d’Huez, zat Meintjes al mee in de vroege vlucht, nu probeerde hij het weer. “Het begin van de etappe was heel intens vanwege een grote strijd om de kopgroep te vormen. Ik probeerde wel twintig keer om mee te springen, maar het was duidelijk dat een aantal teams wilden voorkomen dat ik in de kopgroep aanwezig was tenzij ze zelf ook mee waren.”

“Uiteindelijk lukte het toch om te ontsnappen, maar die inspanningen zorgden er wel voor dat ik in de kopgroep al vrij snel begrepen had dat ik niet meer de benen had om voor de ritzege te strijden”, aldus Meintjes, die de rit als tiende af zou sluiten. “Om zoveel mogelijk tijd te winnen op het peloton was het voor mij dus belangrijk dat de groep zo groot mogelijk en en cohesie zo goed mogelijk bleven.”

Revanche
“In het laatste deel van de rit werd er erg veel aangevallen en ik had het geluk dat er steeds een team niet vertegenwoordigd was, waardoor ik vaak hulp kreeg om de kopgroep samen te houden. Ik ben erg tevreden over mijn tweede dag in het offensief hier in de Ronde van Frankrijk. Ik heb revanche kunnen nemen op al die mannen die mij op de tanden hebben doen bijten in de vlakke ritten en het is gelukt om tijd terug te winnen op mijn concurrenten in het algemene klassement.”

Meintjes pakte meer dan elf minuten terug op geletruidrager Jonas Vingegaard. Daardoor heeft hij nu nog een achterstand van vier minuten en 24 seconden. De nummer tien, Enric Mas, staat op bijna tien minuten van het geel.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Brabander 16 juli 2022 om 20:14

Meintjes rijdt echt een leuke Tour vind ik. Was altijd zo’n kleurloze, daarna een tijd uit vorm geweest. En nu staat-ie er weer, maar dan anders.

0
Panache 16 juli 2022 om 20:20

Als 22-23 jarige een aanvallende en leuke coureur, daarna lange tijd met aanklampen klassementen willen rijden en dat lukte steeds vaker niet dan wel, dit jaar dan de ommekeer. Ik zie Meintjes als pure diesel die top10 makkelijk volhouden en best rond p5 eindigen deze Tour. Quintana en Bardet voor hem zijn nu ook niet de meest stabiele figuren.

0
Dikke Vrouw 16 juli 2022 om 21:28

Hup wanty

0
Marlin 16 juli 2022 om 22:22

Los van zijn mindere periodes en tegenslagen, is Meintjens altijd al een renner geweest die tekort komt tegen de betere klassementsrijders en klimmers. Maar in tegenstelling tot veel subtoppers heeft hij wel de moed om in overgangsritten en zelfs in bergritten (zoals eergisteren naar Alpe d’Huez) in de aanval te gaan. Om zo tijd terug te winnen en de top tien binnen te sluipen. Dik verdiend.

0
ValverdeBassoNibali 16 juli 2022 om 22:31

Guillaume Martin 2.0

0
RodyTur10 17 juli 2022 om 16:01

Is echt een nieuw type klassementsrenner aan het ontstaan.
Klimmers die in overgangsetappes meegaan met de vlucht om veel tijd terug te winnen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone