McQuaid: “We hoeven geen hulp van AFLD”

zaterdag 5 december 2009 om 12:17

Er lijkt geen beterschap op komst wat betreft de relatie tussen de UCI, de Internationale Wielerunie, en het AFLD, het Franse Antidopingagentschap. Pat McQuaid heeft vandaag gezegd dat hij het liefst enkel de UCI dopingcontroles ziet uitvoeren tijdens de komende Ronde van Frankrijk, schrijft Cyclingnews.

Door de goede resultaten van de controles van het AFLD tijdens de Tour van 2008, besloot de UCI dat beide partijen controles mochten doen tijdens de afgelopen editie. Maar nog tijdens de Tour gaf het AFLD al aan dat de UCI “te laks controleerde”. De UCI was dan weer ontstemd omdat ze dat nieuws via de pers te horen kreeg, en het AFLD haar daar niet over had ingelicht.

De relatie tussen beide organen verzuurde zodanig, dat beide partijen in oktober verklaarden niet meer met elkaar te willen samenwerken. De UCI gaf toen al aan een andere instantie te willen belasten met de controles, maar komt daar nu op terug.

“We hebben altijd geprobeerd zo goed mogelijk samen te werken, maar toen het AFLD dat rapport openbaar maakte dat we eigenlijk zelf hadden kunnen bespreken, was de kous af. Vanaf nu willen we de controles helemaal alleen uitvoeren”, zegt McQuaid.

Lees ook:
AFLD: “UCI controleert niet streng genoeg”
‘UCI bevoorrechte Astana bij Tour-controles’
‘Maat is vol voor UCI’
Soap tussen de UCI en AFLD gaat door

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair