Maxime Monfort gaat voor top tien in Giro

donderdag 8 mei 2014 om 10:43
Maxime Monfort

foto: Sirotti

Maxime Monfort heeft zich tot doel gesteld de komende Giro d’Italia bij de beste tien in het algemeen klassement te rijden. Dat vertelt de kopman van Lotto-Belisol in de Belgische krant Het Nieuwsblad. Zijn beste prestatie in een grote ronde tot dusver is een zesde plaats in de Vuelta van 2011.

“Top tien zou een grootse prestatie zijn”, aldus Monfort. “Om als renner vooruitgang te maken, moet je jezelf hogen doelen stellen, dus ik ga de uitdaging aan om voor top tien te gaan, goed beseffende dat het niet makkelijk wordt.”

Monfort heeft zich naar eigen zeggen nog nooit zo goed voorbereid op een grote ronde als voor deze Giro. “Ik heb een heel specifieke training gedaan, soms heel intensief. Omdat het zo vroeg op het jaar niet makkelijk is om op grote hoogte te gaan trainen, heb ik bij mij thuis een hoogtestage gesimuleerd. Ik heb in een hoogtekamer geslapen en beklimmingen gedaan op de rollen,” legt hij uit.

De 31-jarige Belg staat aan de vooravond van zijn elfde grote ronde. Hij reed tot dusver zes keer de Tour en drie maal de Vuelta. Zijn Girodebuut maakte hij in 2006. Hij werd toen 33e in het eindklassement.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair