Mauro Vegni houdt rekening met nieuwe datum voor Giro d’Italia

donderdag 12 maart 2020 om 17:59
Mauro Vegni houdt rekening met nieuwe datum voor Giro d’Italia

foto: Cor Vos (archief)

Steeds meer wielerwedstrijden worden afgelast of uitgesteld vanwege de verdere verspreiding van het coronavirus, maar Mauro Vegni hoopt nog altijd dat de Giro d’Italia op 9 mei begint in het Hongaarse Boedapest. “Maar een nieuwe datum voor de koers is niet uitgesloten”, zo vertelt de koersdirecteur aan persbureau Adnkronos.

Vandaag werd bekend dat verschillende koersen niet doorgaan, aangezien landen als Nederland, België en Spanje met nieuwe en strengere maatregelen komen tegen het coronavirus. Dit betekent dat wedstrijden als de Ronde van Catalonië en de Bevrijdingsronde van Drenthe zijn afgelast, terwijl meerdere Belgische voorjaarskoersen in gevaar zijn.

Afgelopen woensdag riep de minister president van Hongarije de noodtoestand uit in zijn land. De Hongaarse politiek wil daarmee voorkomen dat het virus zich verder verspreid. Over een kleine twee maanden staat in Boedapest de start van de Giro d’Italia gepland, maar het is dus maar de vraag of die koers überhaupt kan doorgaan.

“We wachten tot 3 april”
Vegni, die als directeur van RCS Sport de Ronde van Italië in handen heeft – klinkt een kleine twee maanden voor de start optimistisch, maar is tegelijkertijd ook realistisch. “We zullen er alles aan doen om de Giro te laten beginnen op 9 mei, maar het is ook mogelijk dat we naar een nieuwe datum moeten zoeken.”

“We wachten deze maand nog op verdere informatie. Het is een moeilijke situatie, aangezien alle sporten te maken hebben met afgelastingen. We zullen dus echt moeten puzzelen om tot een nieuwe kalender te komen. We zijn op dit moment in gesprek met de Hongaarse autoriteiten om te begrijpen wat er allemaal aan de hand is. We wachten tot 3 april.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Merlinappa 12 maart 2020 om 18:15

Mwoah, vraag me af of het nodig is. In China gaat het na 2 maanden weer behoorlijk de goede kant op. Geef het nog een maand en Italie gaat ook weer de goede kant op.

Ajvenema 12 maart 2020 om 18:22

Hopelijk wel ja. Eventueel zonder publiek, en dan maar niet door Hongarije:)

Polleke 12 maart 2020 om 18:49

Zou eerder uit Italie wegblijven….

andre77 12 maart 2020 om 21:50

Opvallend dat deskundigen niet weten welke kant het op gaat met het virus maar Merlinappa dat wel weet. Ben benieuwd of hij dit over 2 maanden nog eens terugleest.

ProfrondeZevenbergen 12 maart 2020 om 22:16

Opvallend is ook dat je weinig hoort over waar men mee bezig is qua genezing. Dat zou ik wel prettig vinden. Met een wereldwijde samenwerking moet er toch wel iets mogelijk zijn qua vaccin/medicijn o.i.d.

En welke lering trekken we hier met zijn allen uit teneinde een volgende keer goed/beter voorbereid te zijn. Maar dat laatste zal vast en zeker wereldwijd gaan gebeuren.

ditisdavid 12 maart 2020 om 18:45

Als daadwerkelijk alles tot en met de Giro uitgesteld wordt is van later inhalen geen sprake lijkt me…

Jowinho 12 maart 2020 om 19:50

Hopelijk in juli

Dumoulinke 12 maart 2020 om 19:52

ditisdavid, precies wat ik ook denk. Het is volstrekt onmogelijk de reeds gecancelde armada aan koersen op een later tijdstip dit jaar te laten plaatsvinden. Dit kan onmogelijk in de reeds bomvolle wieleragenda worden ingepast. Alles wat dit jaar is gecanceld zal NIET meer worden gereden. Het zijn niet meer dan loze beloftes die worden gedaan. Wat een lachertje, de Giro afgelasten om die zeker ergens nog in november op sneeuwbanden te laten plaatsvinden, yeah right.

ditisdavid 12 maart 2020 om 21:24

Wellicht dat de monumenten nog achteraan het seizoen geplakt kunnen worden. Hoop op meer heb ik niet.

Scott Sunderland 12 maart 2020 om 23:03

We krijgen in de zomer een combinatiekoers Tour / Giro. Drie weken door Frankrijk en Italië en de winnaar wint twee grote rondes in één koers…

KennyKlimmen 13 maart 2020 om 00:05

Of een grote ronde van 6 weken…

evos01 13 maart 2020 om 04:01

De Olympische Spelen kunnen ook geschrapt worden,want niemand is fit genoeg.
Annuleerders bedankt!!!

T-Rex 13 maart 2020 om 07:38

Giro en Tour tegelijk met de Vuelta plaats laten vinden, mits het virus t.z.t. de kop is ingedrukt. zou toch gewoon moeten kunnen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair