Mauro Schmid verlaat Ronde van Polen vanwege keelpijn

woensdag 3 augustus 2022 om 11:50
Mauro Schmid verlaat Ronde van Polen vanwege keelpijn

Mauro Schmid gaat niet van start in de vijfde etappe van de Ronde van Polen. De Zwitser kampt met keelpijn en stapt daarom uit de wedstrijd. Dat meldt zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl op sociale media. Schmid stond zevende in het klassement.

<!-- Castelli -->

“Helaas, Mauro Schmid zal niet van start gaan in de Ronde van Polen vandaag vanwege keelpijn. We wensen Mauro een spoedig herstel!”, schrijft de Belgische ploeg op sociale media. Schmid werd in de lastige rit van maandag zesde, en was daardoor de best geplaatste renner van Quick-Step Alpha Vinyl. De 22-jarige Zwitser stond zevende, op tien seconden van klassementsleider Sergio Higuita.

Nu Schmid de wedstrijd verlaten heeft, staat Mauri Vansevenant er het beste voor bij Quick-Step Alpha Vinyl. De Belg bezet de vijftiende plek in de algemene rangschikking. Hij heeft een achterstand van twintig seconden op de nummer één. De belangrijkste etappe van de Ronde van Polen volgt donderdag, als er een tijdrit met de nodige hoogtemeters op het programma staat.

Uitvallers

Etappe 1
Etappe 2
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Dit artikel delen:

4 Reacties

Marlin 3 augustus 2022 om 11:59

Als er iets positief is aan Corona, is dat sporters en hun begeleiders nu veel meer aandacht besteden aan medische issues. Vroeger zouden renners gewoon doorgereden zijn met keelpijn en andere symptomen. Soms pakte dat goed uit na enkele dagen, vaak ook niet. Met alle gevolgen op langere termijn.

0
AnderJ 3 augustus 2022 om 13:09

Aardig gezichtspunt. Ik las het bericht en vroeg me af of mensen die klagen over uitval vanwege een positieve COVID test nu ook hierover zouden zeggen dat Schmid toch gewoon had kunnen door fietsen. Jij vloog het punt vanuit omgekeerde route aan (renners moeten überhaupt ook los van COVID minder lang doorfietsen met klachten), maar komt voor mijn gevoel toch op hetzelfde neer.

0
Polleke 3 augustus 2022 om 15:11

Af en toe blijft er nog die ene die blijft doorrijden met een gebroken rib, staartbeen of pols… werkpuntje toch…

0
advocaat van de duivel 3 augustus 2022 om 16:59

Renners moeten zelf die keuze kunnen maken. Ik ben ook maar twee weken van mijn (fysieke) job thuis gebleven met 3 gebroken ribben… ik wou mijn collega’s niet in de steek laten ;)

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone