Matthews: “Dit doet me wel wat”
donderdag 20 januari 2011 om 10:10

Matthews: “Dit doet me wel wat”

Michael Matthews behaalde vandaag in eigen land zijn eerste overwinning bij de beroepsrenners. De Australiër vertelde tegen Rabosport dat hij zijn overwinning hoog aanslaat. “Wereldkampioen worden in eigen land is onvergetelijk. Maar sprinters als Goss en Greipel zo duidelijk verslaan doet me ook wel wat,” vertelde hij.

Matthews was er Down Under al een paar keer kort bij, maar in Stirling was het raak. De neo-prof koos het juiste wiel. “Ik ging de laatste kilometer als derde in. In het wiel van Matthew Goss, die een ploegmaat voor zich had. Ik zat dus ideaal,” aldus Matthews. “De posities bleven zo tot de laatste driehonderd meter. Toen ging Goss aanzetten. Iets te vroeg, maar ideaal voor mij. Ik kon goed volgen en ging snel over hem heen. Daarna heb ik de anderen niet meer gezien. Het gemak waarmee ik won, verraste mij wel. Het verschil was een paar meter.”

Een goede eindklassering is zijn volgende doel. “Ik zou gek zijn wanneer ik niet voor mijn kansen ga. Het zal zeker moeilijk zijn. Zaterdag valt de beslissing. Maar ik kan er nu nog niks van zeggen hoe groot mijn kansen zijn. We moeten eerst maar eens afwachten hoe de benen vrijdag voelen, want dit ging natuurlijk niet vanzelf.”

Lees ook:
Matthews wint derde etappe Tour Down Under

RIDE Magazine