Trentin stelt Nederlands fietsbeleid als voorbeeld, Izagirre wint UCI-cross

zaterdag 30 november 2019 om 15:35
Trentin stelt Nederlands fietsbeleid als voorbeeld, Izagirre wint UCI-cross

foto: Cor Vos (archief)

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Matteo Trentin en Gorka Izaguirre Insausti.

Matteo Trentin stelt Nederlands fietsbeleid als voorbeeld

Italië moet een voorbeeld nemen aan het fietsbeleid van Nederland. Dat vindt Matteo Trentin. De Italiaanse renner van Mitchelton-Scott deelde op zijn social media een video waarin de ontwikkeling van de Nederlandse fietsinfrastructuur wordt uitgelegd.

“Een kleine tutorial voor onze politici, want er bestaan oplossingen”, schreef Trentin erbij. Al langer kaart hij problemen met de fietsveiligheid aan. Niet alleen in de koers, maar ook op de openbare weg. “Het volstaat om de oplossingen te wíllen uitvoeren. Ook al leveren ze nu geen stemmen op, dat doen ze in de toekomst ongetwijfeld. Denk op de lange termijn en niet alleen aan de dag van morgen of hoeveel likes je krijgt op Facebook en Twitter.”


Gorka Izagirre wint UCI-cross in het Baskenland

Gorka Izagirre heeft een succesvol uitstapje naar de de cross gemaakt. De coureur van Astana heeft in het Baskenland  Abadiñoko Udala Saria (C2) op zijn naam geschreven. De Bask kwam solo aan, voor Ismael Esteban en Kevin Suarez.

Het is niet de eerste keer deze winter dat Izagirre in de cross te bewonderen is. Eind vorige maand werkte de Bask twee C1-crossen af, die hij beiden op een achtste plaats besloot.

Uitslag flag-es Abadiñoko Udala Saria
1. flag-es Gorka Izagirre
2. flag-es Ismael Esteban
3. flag-es Kevin Suarez


Dit artikel delen:

2 Reacties

KnightBiker 30 november 2019 om 19:27

Goed van Trentin, hij kan de rol op zich nemen die Boardman en co hebben in Groot Brittannië hebben om fietsen main stream te maken. Zeker de grote steden in Italië hebben veel baad bij fietsen als vervoer middel om vervuiling tegen te gaan. Er zijn enkele steden in Italië waar fietspaden gemeen goed zijn (Bolzano) maar in de meeste steden is het kommer en kwel!

KettingRechts 1 december 2019 om 00:07

Bolzano/Bozen ligt in autonoom zuid tirol misschien dat het daaraan ligt

Headlines

Materiaalzone

Populair