Mathieu van der Poel zit in de KNWU-selectie voor de Wereldbeker Hulst

maandag 21 november 2022 om 10:10
Mathieu van der Poel zit in de KNWU-selectie voor de Wereldbeker Hulst

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel zit in de Nederlandse selectie voor de Wereldbeker Hulst van aankomende zondag. Dat maakt de KNWU bekend op haar site. Nederland vaardigt zowel veertien mannen als veertien vrouwen af.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Ik denk dat we allemaal benieuwd zijn naar de rentree van Mathieu in het veld”, zegt bondscoach Gerben de Knegt.’Dat geldt zeker ook voor Mathieu zelf. Je hebt als veldrijder bij je eerste cross vaak even de tijd nodig om de technische vaardigheden weer op te pakken, maar ik heb er wel vertrouwen in dat Mathieu snel weer die routine gaat krijgen. Je zag afgelopen weekend ook bij Tom Pidcock dat mannen van dit kaliber snel die aanpassing maken.”

“Het parcours in Hulst moet Mathieu zeker wel liggen, al moeten we wel afwachten of het weer nog van invloed gaat zijn op de ondergrond daar. Maar is die ronde zoals de afgelopen jaren dan liggen er mooie afdalingen in, wat loopwerk en enkele snelle stukken. Dat is zeker iets waar Mathieu zich thuis voelt. Ik kijk wel uit naar zondag.”

Bij de vrouwen starten onder anderen Fem van Empel, Shirin van Anrooij en Puck Pieterse, die afgelopen zondag de Wereldbeker Overijse op haar naam schreef. ”Een mooie zege, die eraan zat te komen, gezien haar prestaties van de afgelopen weken. En Overijse is haar ook echt op het lijf geschreven. Bij de vrouwen moeten we helaas Annemarie Worst nog altijd missen door haar blessure, terwijl Marianne Vos nu even geen veldritten meer op de agenda heeft staan. Wel mogen we Yara Kastelijn terug begroeten in het veld”, sluit De Knegt af.

Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-nl Hulst – elitevrouwen (zondag 27 november) |
Lucinda Brand
Fem van Empel
Denise Betsema
Puck Pieterse
Ceylin del Carmen Alvarado
Inge van der Heijden
Shirin van Anrooij
Manon Bakker
Aniek van Alphen
Yara Kastelijn
Maud Kaptheijns
Leonie Bentveld
Lauren Molengraaf
Mirre Knaven

flag-nl Nederlandse selectie voor Wereldbeker flag-nl Hulst – elitemannen (zondag 27 november)
Lars van der Haar
Pim Ronhaar
Corne van Kessel
Mees Hendrikx
Ryan Kamp
Stan Godrie
Luke Verburg
Joris Nieuwenhuis
Mathieu van der Poel
Tibor del Grosso
Danny van Lierop
Bailey Groenendaal
Pete Uptegrove
Hugo Kars

Dit artikel delen:

13 Reacties

Oblomov 21 november 2022 om 11:45

Nou, gaan we zien hoe die rug het houdt. Hopelijk beperkt hij zich tot één wedstrijd per weekend en dan steeds degene die het minst belastend voor de rug is.

3
Beer 21 november 2022 om 13:15

Nee toch? Gewoon in de kerstperiode elke dag buffelen tegen van Aert. En hup!

0
Asje Menou 21 november 2022 om 21:27

Ik ben ook een beetje bang dat dit wel heel erg optimistisch is gepland. Hij moet of super zijn, of iemand denkt niet na.

0
Westland95 21 november 2022 om 10:57

Het wordt eindelijk weer leuk om cross te kijken nu de grote kanonnen weer mee gaan doen!

1
Barry Batsbak 21 november 2022 om 11:08

Echt? Ik vond het wel meevallen. Je weet dat je naar subtop zit te kijken maar er zaten bij de heren elite best een paar mooie crossen tussen met spanning tot in de laatste ronde. Ik ben het er overigens wel mee eens dat een WvA of MvdP de cross nog wel een tandje aantrekkelijker maakt.

3
Boomie1 22 november 2022 om 07:14

@Barry: de mooiste was afgelopen zondag MET alvast Pidcock erbij

0
Wheely 21 november 2022 om 11:19

Hey wie prijkt daar boven Matje in de selectie? ;-)

1
Oblomov 21 november 2022 om 11:31

Heb je het nou over Nieuwenhuis? Want die mist met dit nieuws dus definitief Antwerpen. Staat 52e op de UCI ranglijst. Kan zich ook geen DNF veroorloven in Hulst, anders mist hij tevens Dublin. Allemaal niet ideaal.

Had achteraf bezien gewoon in Tabor moeten starten met zijn seizoen, dan stond hij nu veilig. Heeft wel als voordeel dat hij geen punten verdedigt, vanwege zijn afgebroken seizoen vorig jaar. Alle punten die hij haalt komen er dus bij, waardoor een top 10 in Hulst genoeg zou moeten zijn om alsnog de top 50 te bereiken.

2
Oblomov 21 november 2022 om 20:59

???

Ik weet niet waar je allemaal naar toe aan het linken bent, maar de link die je moet bekijken is de UCI ranking van deze week. Daarop gaat Nieuwenhuis op de 52ste plaats terecht komen. Op basis van de stand van deze week worden de plekken voor Antwerpen toegewezen, dus niet op basis van de stand na Hulst. Dat betekent dat Nieuwenhuis voor Antwerpen afhankelijk is van die ene aanwijsplek die Nederland heeft. Maar die gaat nu dus naar Van der Poel.

0
Maillot à Pois 21 november 2022 om 21:00

@Martijn
Je linkt naar de Wereldbekerranking. Het is de UCI ranking die telt:
https://cyclocross24.com/nl/uciranking/
Joris mist dus inderdaad Antwerpen.

@oblomov
Dublin staat niet op de planning van Vanderpoel zoals die vandaag bekendgemaakt werd. Dus daar kan Nieuwenhuis wel mee, en ook weer punten scoren. En tussendoor kan hij uiteraard ook sprokkelen in Kortrijk en Boom als hij dat wil. De kans is dus heel groot dat zijn probleem dan van de baan is.

0
Martijn Arensman 22 november 2022 om 12:22

Aah f&ck,
Dat is niet de 1e keer dat ik mij hierin vergis.

Excuses!

0
Grote Plateau 21 november 2022 om 13:22

Yes!! Ik hield de vingers gekruisd

en het was even billen knijpen

maar blij dat ie het gehaald heeft.

Gefeliciteerd Mathieu!!

-1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone