Mathieu van der Poel rijdt deze winter alle wedstrijden van de DVV Trofee
©Cor Vos
donderdag 3 oktober 2019 om 12:05

Mathieu van der Poel rijdt deze winter alle wedstrijden van de DVV Trofee

Zonder tegenbericht begint Mathieu van der Poel op 22 oktober aan zijn veldritseizoen tijdens de Nacht van Woerden. Maar zijn eerste afspraak met inzet is de Koppenbergcross, de openingsmanche van de DVV Trofee, het enige regelmatigheidscriterium waar VdP deze winter zijn zinnen op zet.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Woensdagavond is in Antwerpen het nieuwe seizoen van de DVV Verzekeringen Trofee voorgesteld. De grootste nieuwigheid is de Toyo Tires Quick Start. Ook leuk om weten: wereldkampioen Mathieu van der Poel verschijnt aan de start van alle acht de wedstrijden.

Wijzigingen
De kalender van de DVV Trofee ondergaat enkele wijzigingen. Op zaterdag 30 november strijkt de veldritkaravaan voor het eerst neer in Kortrijk voor een echte stadscross – op 500 meter van de Grote Markt in Kortrijk –  met een atypische aankomst op de Groeningebrug boven de Leie. “Met twee niet te onderschatten bruggen en tussenin één weide wordt het een spectaculaire cross”, voorspelt Erwin Vervecken.

Op zaterdag 14 december keert de Hotondcross in Ronse na een jaar afwezigheid terug in de DVV Trofee. Vervecken: “Door zijn plaats op de kalender kan het in die periode van het jaar wel eens een hele zware wedstrijd worden, eentje uit de oude doos.” De Scheldecross in Antwerpen verdwijnt voor één jaar van de kalender, omdat begin januari op de Antwerpse Linkeroever de strijd om de Belgische titel wordt geleverd.

“Beperkter programma Van der Poel”
Mathieu van der Poel werkt deze winter een beperkter programma in het veldrijden af, maar de wereldkampioen verschijnt sowieso aan de start van alle manches van de DVV Verzekeringen Trofee. Samen met het WK is dit regelmatigheidscriterium zijn grote doel dit seizoen”, meldt organisator Golazo. De voorbije twee seizoenen won Van der Poel telkens het eindklassement voor Toon Aerts. Voor alle duidelijkheid: Van der Poel zelf heeft zijn programma nog niet bekendgemaakt.

Hebben een koepelcontract: Mathieu van der Poel, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Laurens Sweeck, Quinten Hermans (5 wedstrijden), Corné van Kessel, Marcel Meisen (5), Gianni Vermeersch (5), Eli Iserbyt, Jens Adams, Tim Merlier, Daan Soete, Tom Meeusen, Jim Aernouts, Nicolas Cleppe, Thijs Aerts, Sieben Wouters (5) en Stan Godrie. Met een koepelcontract (een soort pakket) zijn renners en rensters startgerechtigd in alle overkoepelende wedstrijden van organisator Golazo.

Zevende keer Cant?
Bij de dames kan Sanne Cant in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy al voor de zevende keer het eindklassement op haar naam schrijven. De eerste eindzege van de drievoudige wereldkampioene dateert al van het seizoen 2010-2011.  “Hopelijk verlies ik niet te veel tijd op de Koppenberg en kan ik ook in Ronse de schade beperken”, aldus Cant. “De andere wedstrijden liggen me misschien net iets beter, maar door het schrappen van de Amerikaanse crossen hoop ik nu iets frisser aan het seizoen te beginnen. De voorbije jaren had ik nog een maand last van die jetlag en kwam ik er pas rond het EK terug helemaal door.”

Cant krijgt in de Sack Zelfbouw Ladies Tropy stevige concurrentie uit Amerikaanse hoek. Zo zullen Katie Compton, de laureate van twee jaar geleden, en Kaitlin Keough zeven van de acht wedstrijden betwisten. Ook Annemarie Worst, Loes Sels, Ceylin del Carmen Alvarado, Alice Maria Arzuffi, Ellen Van Loy, Eva Lechner, Inge van der Heijden (4 wedstrijden), Laura Verdonschot, Maud Kaptheijns, Sophie de Boer én Jolien Verschueren hebben een zogenaamd koepelcontract bij de dames.

De acht wedstrijden:
flag-be 1 november – Koppenbergcross Oudenaarde
flag-be 17 november – Flandriencross Hamme
flag-be 30 november – Caps Urban Cross Kortrijk
flag-be 14 december – Soudal Hotondcross Ronse
flag-be 27 december – Azencross Loenhout
flag-be 1 januari – Soudal GP Sven Nys Baal
flag-be 5 januari – Universities CX Brussel
flag-be 8 februari – Krawatencross Lille

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2019 12:31
Mooi van de organisatie dat ze Jolientje Verschueren een koepelcontract geven.
3 oktober 2019 12:37
Oei, dat gaat inschrijvingen kosten. Meer renners zullen voorkeur geven aan de Super Prestige wedstrijden.
    3 oktober 2019 13:48
    Die zijn buiten België alleen amper te volgen, dus ik ben blij hiermee.
    3 oktober 2019 14:31
    Hoezo zijn die amper te volgen buiten België? In België heeft Telenet de rechten en in Nederland Ziggo. Dus of je in België of in Nederland woont maakt niet uit, zijn in beide landen gewoon op een betaalzender te zien.
    3 oktober 2019 22:40
    In NL hebben velen enkel het hoofdkanaal van Ziggo en daar zullen amper crossen op komen.
3 oktober 2019 12:50
Gekke alinea over koepelcontract (?), maar misschien ben ik daar niet insider genoeg voor
    3 oktober 2019 13:02
    een koepelcontract is een overeenkomst tussen de renner en de overkoepelende organisator (in dit geval Golazo) en geeft zowel de renner als de organisatie zekerheid over deelname (en afgesproken startvergoeding) aan alle manches. Renners die geen zogenaamd koepelcontract hebben, kunnen wel nog een overeenkomst maken met de plaatselijke organisatie van elke wedstrijd.
    3 oktober 2019 14:12
    Ik denk dat het voornamelijk over het stuk zelf gaat Nico. Er staan een aantal keer op verschillende manieren '5' zonder dat duidelijk is wat het nu betekent. 5 van de 8?

    Verder in het stukje over Cant:
    edit redactie: aangepast
    3 oktober 2019 14:43
    betekent idd 5 van de 8. Staat er bij de eerste (Quinten Hermans) bij
    3 oktober 2019 22:13
    Alle Golazo wedstrijden bij een koepelcontract of alleen de DDV-wedstrijden? Ik dacht dat Golazo ook een aantal losse crossen organiseert?
3 oktober 2019 13:23
Was al bekend toch?
3 oktober 2019 16:19
Maar, belangrijker: Staat er ook wat hij niet zeker weet misschien te rijden?
3 oktober 2019 22:15
Als naam en historie voor mij het minste klassement, met de standaard straftijd van 5 min wel het interessantst voor MvdP omdat hij een cross kan missen en toch nog het klassement kan pakken.

Ik vond die universiteitscross vorig seizoen een prima toevoeging aan de kalender.
3 oktober 2019 23:13
Quote:
Maar zijn eerste afspraak met inzet is de Koppenbergcross

Doe eens niet zo denigrerend over Woerden. Nergens voor nodig.
3 oktober 2019 23:17
Quote:
Bij de dames kan Sanne Cant in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy al voor de zevende keer het eindklassement op haar naam schrijven

Dat is de tegenhanger van de DVV Trofee bij de dames? Misschien dan even noemen.

En als de Amerikaanse dames 7 van de 8 keer meedoen, dan heeft Cant daar in het klassement weinig van te vrezen. Tenzij de regels stellen dat je er één resultaat mag schrappen?

Reacties zijn gesloten.