Mathieu van der Poel pakt Nederlandse titel, broer David tweede
zondag 11 januari 2015 om 16:09

Mathieu van der Poel pakt Nederlandse titel, broer David tweede

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel is in Veldhoven Nederlands kampioen veldrijden geworden. Hij kwam solo als eerste over de finish, voor zijn broer David die als tweede eindigde. Brons was er voor Lars van der Haar.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Terwijl er zich in België een razendspannende strijd afspeelde, kreeg Nederland op het nationaal kampioenschap een onemanshow te zien. Van bij de start wilde Mathieu van der Poel niet wachten en het tempo optrekken. Lars van der Haar zag het gevaar wel, maar was gewoon niet in staat om te reageren. Na een ronde was het verschil tussen de twee al 15 seconden, en dat zou alleen maar groter worden. Van der Haar werd op die manier zelfs gepasseerd door David van der Poel, de oudere broer van Mathieu.

Van der Poel won uiteindelijk met 40 seconden voorsprong op zijn broer, terwijl Van der Haar op bijna anderhalve minuut aankeek. Stan Godrie greep eerder vandaag de nationale titel bij de beloften. Bij de vrouwen ging de zege naar Marianne Vos.

Nederlands kampioenschap veldrijden 2015
1. flag-nl Mathieu van der Poel
2. flag-nl David van der Poel op 39s
3. flag-nl Lars van der Haar op 1m12s
4. flag-nl Twan van den Brand
5. flag-nl Niels Wubben
6. flag-nl Patrick Van Leeuwen
7. flag-nl Corné van Kessel
8. flag-nl Gert-Jan Bosman
9. flag-nl Kobus Hereijgers
10. flag-nl Hans Becking
Volledige uitslag