Mathieu van der Poel over Mixed Relay: “Laatste ploegentijdrit was bij de junioren”

dinsdag 20 september 2022 om 07:54
Mathieu van der Poel over Mixed Relay: “Laatste ploegentijdrit was bij de junioren”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel start zondag als een van de favorieten aan de wegrit van de WK in Wollongong, maar woensdag wacht hem eerst nog een andere opdracht: de Mixed Relay. Kijkt hij daar naar uit? “Het is iets nieuws, dus daar ben ik altijd wel voor in”, zei MVDP in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Een ploegentijdrit is ook al heel lang geleden”, vertelde Van der Poel, die woensdag Nederland vertegenwoordigt samen met Bauke Mollema, Daan Hoole, Riejanne Markus, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk. “Ik kan me de laatste keer niet meer herinneren. Ik denk dat het ergens bij de junioren was, op gewone fietsen. Het is dus echt lang geleden.”

Het is ook al een tijdje geleden dat de kopman van Alpecin-Deceuninck op een tijdritfiets heeft gezeten, gaf hij toe. “Dat was voor de proloog van de Tour. Het is niet dat ik het echt heb voorbereid. Het is gewoon hard trappen. En je bent met drie. Het is leuke warm-up voor het weekend en we maken met het Nederlandse team ook gewoon kans, dat is wel leuk.”

Primus Classic
Afgelopen zaterdag vloog Van der Poel in de avond naar Australië, op de dag dat hij eigenlijk nog de Primus Classic zou rijden. Die eendaagse sloeg hij uiteindelijk echter over. “Het was vooral vanwege de weersomstandigheden. Ik vond het in Wallonie (de door Van der Poel gewonnen GP Wallonie, red.) al behoorlijk link. En ik heb gewoon te hard gewerkt om door een domme valpartij betrokken te zijn. Dat risico wilde ik gewoon niet nemen.”

Voor de Primus Classic reed hij wel de Stadsprijs Geraardsbergen, Izegem Koers (beiden kermiskoersen) en de genoemde Grand Prix Wallonie – en won ze allemaal. De vorm lijkt dus in orde. “Ik voelde me wel goed de laatste weken. Dat is geen referentie natuurlijk. Het kan alle kanten uit. Het gaat wel een heel open wedstrijd worden denk ik, zeker op dat parcours. Dat is wel iets waar ik naar uitkijk”, zei hij tot slot over de wegrit van zondag.

Dit artikel delen:

12 Reacties

demarrage in mijn garage 20 september 2022 om 08:14

Haha, niet specifiek voorbereid…Alleen als je Matje bent, en de Nederlandse vrouwen aan je zijde hebt, en een C-onderdeel rijdt, kunnen dit soort uitspraken nog in de tijden van marginal gains…

5
LeoR 16 20 september 2022 om 08:50

Binnen een jaar of 50 gaan we vermoedelijk eens lachen met de tijd waarin je puur op talent nog wat kon winnen. Net zoals we nu terugkijken op het ‘onprofessionele’ oude wielrennen.

-2
Mooie Sjors 20 september 2022 om 09:50

Dit wordt er weer eens eentje puur op talent. :D

-2
Beer 20 september 2022 om 15:09

En ondanks een slecht gevoel. :-)

-1
Zwarte panter 20 september 2022 om 10:09

Vraag me af waar deze renner zich dan wel.op voorbereid

0
Asje Menou 20 september 2022 om 15:40

Iedereen kent toch het verloop van zijn seizoen? Ondanks zware rugproblemen en een verstoorde voorbereiding heeft hij o.a. de RVV gewonnen.

0
EricV 20 september 2022 om 10:34

Wordt nog spannend tegen Italië

0
Tool 20 september 2022 om 10:57

…en vooral Zwitserland

0
Wieler-Joke 20 september 2022 om 13:22

Ik ken het deelnemersveld niet maar puur op talent een ploegentijdrit naar je hand zetten lijkt mij niet meer mogelijk tenzij je plots 50 watt meer kunt pompen dan de concurrentie met gelijk gewicht en vdp is waanzinnig goed maar dat kan hij ook niet.

0
Asje Menou 20 september 2022 om 15:39

Dat geldt toch voor alle renners en rensters is het team? Of denk jij dat andere landen al weken aan het trainen zijn voor dit onderdeel?

0
Luc La 20 september 2022 om 14:21

Had liever gezien wat hij waard was in de tijdrit.

Jammer dat hij zo selectief zijn wedstrijden uitkiest. Zie ook Imola, of recent, geen plouay of hamburg meedoen.

Enfin, hij zal wel winnen en zich niet super voelen..

-2
Mooie Sjors 20 september 2022 om 14:23

Sorry mensen, dit verdomde talent toch ook weer altijd he. :D Kannerniksaandoen!

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone