Mathieu van der Poel optimistisch ondanks missen Tour: “Genoeg andere grote klassiekers”

donderdag 7 mei 2020 om 08:44
Mathieu van der Poel optimistisch ondanks missen Tour: “Genoeg andere grote klassiekers”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel en zijn ploeg Alpecin-Fenix maakten er de laatste weken geen geheim van het feit dat ze dit jaar dolgraag al de Tour de France wilde rijden. Dat plan viel eerder deze week definitief in duigen toen Tour de France-baas Christian Prudhomme liet weten geen extra ploegen uit te nodigen.

“Ik ben ergens wel ontgoocheld dat ik de Tour niet mag rijden. Normaal zou ik dat niet zijn.”, zegt Van der Poel bij Sporza. “Het zag ernaar uit dat de Tour het enige grote evenement zou zijn op de hertekende wielerkalender.”

“Maar als de kalender blijft zoals die nu is, denk ik dat ik nog genoeg andere grote klassiekers heb waarin ik me kan tonen.”

De 25-jarige renner zal dit jaar dus geen grote ronde rijden. Mijn zijn ploeg gaat hij zich nu richten op de Italiaanse en Vlaamse klassiekers en eventueel ook nog de Waalse koersen. “De Vlaamse en Italiaanse koersen zullen sowieso de voorrang krijgen. Over de Waalse klassiekers heb ik nog niet nagedacht.”

“Ik denk dat we heel blij mogen zijn als het zo druk wordt als gepland”, gaat hij verder in Het Nieuwsblad. “Ik ben ook benieuwd welke keuze de renners zullen maken. Dat kan nog leuke toestanden opleveren. Ik ga er alleszins mee akkoord dat het niet te doen is om in hetzelfde weekend in de Amstel en in Gent-Wevelgem twee keer een topresultaat te behalen. Ik kies voor de Amstel Gold Race, ook al omdat Wevelgem dit jaar niet op mijn planning stond. Ik weet nog niet of ik Luik rijd. In principe is die wedstrijd net iets te lastig voor mij, maar als er bij ­wijze van spreken maar dertig koersen op mijn programma staan en de ploeg wil dat ik ook Luik doe, dan zal ik daar zeker happig op zijn.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

LB108 7 mei 2020 om 09:41

Zoals Prudhomme zei, nooit heeft UCI van laten blijken dus allemaal de pers laten wijsmaken..

zipp404 7 mei 2020 om 09:42

Vuelta toch nog een optie? Start vlak na de ronde van vlaanderen, en hij zal Parijs- Roubaix missen.

koos verrek 7 mei 2020 om 09:49

Geen tour wist ik nog niet, zonde dit!

Romāns Vainšteins 7 mei 2020 om 10:05

In het originele artikel stelde hij nog dat er wel gesuggereerd werd dat hij mocht aantreden, op wie zou hij daarmee doelen? Tevens lijkt de aanname dat Poupou’s nazaat met een erehaag in de tour verwelkomd wordt na een halve vingerknip iets genuanceerder te liggen. Wel jammer want een tete-a-tete met Sagan om groen zou hij waarschijnlijk al best aangekund hebben, iets met tante en ballen uiteindelijk.

Cyclinglife 7 mei 2020 om 10:10

Tante en ballen ????

Jooop 7 mei 2020 om 11:55

Er zijn veel reacties en artikelen aan gewijd. Voor mij is het ook de kern dat het heel erg jammer is dat die strijd om het groen met Sagan er niet komt. Had ik wel naar uitgekeken.

Jooop 7 mei 2020 om 11:56

Het staat er inderdaad wat verwarrend Cyclinglife. Hij bedoelt denk ik zijn oom in plaats van zijn tante.

Barry Batsbak 7 mei 2020 om 12:49

De discussie van als als als. Als mijn tante een l*l had, was het mijn oom geweest. Dat werk.

Cyclinglife 7 mei 2020 om 10:09

@redactie “Mijn zijn ploeg” ;)

Met alle respect maar 30 koersdagen klinkt niet echt als een vol schema. Ja ik weet dat dit gezien de kalender en situatie wel zo is. Maar normaal als een renner zegt 30 dagen koers en als er gevraagd wordt doe ik luik er wel bij. Zou dat vrij arrogant kunnen overkomen.
Leuk zo dingen in een veranderd perspectief bekijken.

Lalsacien 7 mei 2020 om 15:25

30 dagen over een heel seizoen is niet veel maar over drie maanden verdeeld is wel wat anders…

Chasse_patate 7 mei 2020 om 11:07

Lekker de tour niet doen en gewoon alle klassiekers winnen.

tijnuz 7 mei 2020 om 12:16

Komen (hopelijk) nog genoeg koersdagen voor Matje. grappig dat nu.nl het op de volgende manier brengt: Van der Poel ‘ontgoocheld’ over mislopen deelname aan Tour de France….

Samlambeej 7 mei 2020 om 12:45

Wil je serieus blijven genomen worden als journalisten dan moet je toch uitkijken niet alles in functie van je darling te interpreteren. Met al die artikelen hier werd de indruk gewekt dat het al
kat in het bakkie was.
Denk ook eerder "ontgoocheld" zoals op nu.nl dan "optimistisch" zoals het hier wordt gesteld.
Als je 't over verliezers van de nieuwe kalender hebt… Wedstrijden krijgen wel renners aan de start. Maar MVDP? Geen WBs MTB, geen WK, geen grote ronde-debuut, geen Olympische Spelen.
Het enige wat overblijft aan zijn wielerjaar zijn de Ronde en Roubaix. En dat op een moment dat hij in het veld een veelvoud van duizenden euro's zou kunnen opstrijken.

Jooop 7 mei 2020 om 12:52

Zo is dat, MvdP is een loser.

Chasse_patate 7 mei 2020 om 14:19

Jooop je hebt de naam van Evenepoel verkeerd geschreven.

Jooop 7 mei 2020 om 15:18

Lijkt me niet Chasse_patate. Die wint de Giro en wordt WK tijdrijden. Kat in het bakkie.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair