Mathieu van der Poel aan de kant met zwelling in ruggenwervel, WK in gevaar

dinsdag 28 december 2021 om 18:05
Mathieu van der Poel aan de kant met zwelling in ruggenwervel, WK in gevaar

foto: Cor Vos

Update

Mathieu van der Poel staat donderdag en zondag niet aan de start van de crossen in Loenhout en Hulst. Dat heeft de Nederlander besloten naar aanleiding van zijn opgave in Heusden-Zolder. 

Volgens Het Laatste Nieuws kampt Van der Poel opnieuw met problemen in zijn onderrug. Voorzichtigheid is daarom geboden, en daarom staat de Nederlander de komende week niet aan de start van de twee crossen in België en Nederland.

De komende dagen laat de wereldkampioen zich behandelen aan zijn rug, waarna hij begin januari opnieuw een beslissing zal maken over zijn verdere programma. Mogelijk komt het wereldkampioenschap veldrijden in Fayetteville in gevaar.


Update – Mathieu van der Poel: “Ik wil geen tijdsdruk voelen” (18.05 uur)

In een persbericht heeft Alpecin-Fenix meer informatie gegeven over de blessure van Mathieu van der Poel. Zijn ploeg laat weten dat de Nederlander kampt met een zwelling van zijn tussenwervelschijf. Reden om te panikeren is dat niet, zo zegt Christoph Roodhooft. “Natuurlijk is dit een tegenslag, maar de doktoren zeggen dat hij volledig zal herstellen. Dat is nu onze prioriteit.”

“Zelfs als dat betekent dat we zijn WK-ambities moeten uitstellen. Op korte termijn is dat natuurlijk jammer, maar 2022 heeft nog veel meer uitdagingen voor hem in petto waar hij helemaal gezond voor moet zijn”, eindigt hij.

Mathieu van der Poel vertelt in het persbericht dat er nog tijd is om te herstellen, maar ook dat de zwelling frustrerend is. “Het is wat het is. Ik ben blij dat de oorzaak van mijn pijn nu bekend is en dat ik ermee aan de slag kan gaan. Iedereen weet dat het WK een groot doel van me is, maar het is zeker niet mijn laatste doel.”

“Ik wil geen tijdsdruk voelen de komende tijd, dus zal ik de competitie pas weer hervatten als ik volledig hersteld ben. Als ik dan alsnog naar het WK kan gaan, is dat alleen maar beter. Als het niet zo is, kijk ik uit naar het wegseizoen.”

Dit artikel delen:

88 Reacties

C de Vries 28 december 2021 om 22:55

Als je rugklachten hebt, dan is rennen met een fiets op je schouder niet het beste wat er is, denk ik.

Reutemeteut 28 december 2021 om 23:05

Dit gaat fout.

Michelangelo 28 december 2021 om 23:17

Ik zie hier inderdaad ook veel stuurlui.

Ik ga ervan uit dat ze echt wel iemand hebben die goed gekeken heeft naar de rug van Mathieu, en die groen licht gegeven heeft voor het crossen. Maar dat het niet goed heeft uitgepakt vanwege Dendermonde (veel vanuit de onderrug) of eventueel een valpartij.

Gelukkig heeft Mathieu in het veld weinig meer te winnen. Dus dat maakt de keuze om het veldritseizoen te skippen iets makkelijker, ook al amuseert hij zich op de crossfiets. En als Wout ook vol voor het voorjaar gaat en het WK skipt, dan krijgen we in ieder geval een verrassende wereldkampioen. Uitgelezen kans voor Iserbyt, vdHaar of Aerts om een prijs te pakken die anders voor hen schier onbereikbaar is…

Hopelijk maar gewoon knallen in het voorjaar…

ChefSpijker 28 december 2021 om 23:36

Eerder Pidcock lijkt me, die heeft er een doel van gemaakt. Al zou ik het Toon wel gunnen. Lars is helaas ook verre van fit momenteel. Rolt van de ene blessure in de andere.

girardengo 28 december 2021 om 23:45

Het is vervelend, maar herstellen gaat voor alles. Laat dat WK maar zitten. En daarna grote kans dat hij veel gereserveerder met zijn lichaam en krachten gaat omspringen. Gedwongen, maar ook verstandig.

Mystery Rider 29 december 2021 om 04:02

BREAKING NEWS – na 5 op 5 in de voorbije wedstrijden bevestigt Wout deelname aan WK in US – en dat heeft heus niets te maken met de rugproblemen van Matje :)

Morgen volledige artikel te lezen op WF…

Blackcanyon 29 december 2021 om 04:28

Dat zou wel eens weg seizoen kunnen worden.

orlando dani 29 december 2021 om 07:45

Laat het veldrit seizoen toch schieten. Je moet niet fucken met rugklachten. krijg je spijt van.

marcel fischer 29 december 2021 om 09:35

Het is gemakkelijker een atoom te splitsen dan een vooroordeel weg te nemen. Natuurlijk stapt Mathieu niet zomaar af nadat het startgeld is overgemaakt. Juist de reacties bleken onsportief.

Jean Dumas 29 december 2021 om 09:58

Dit lijkt me een onderdrukte blessure (lumbago of hernia) die door continue belasting is verergerd.

wielrenner 29 december 2021 om 10:30

Zwelling in een ruggewervel….tsja WF even beter lezen hé, tis een zwelling in een tussenwervelschijf. Vermoedelijk is er sprake van een lichte protrusie.
En ja ik neem aan dat de medische staf en kinesisten daar wel raad mee weten.

Reutemeteut 29 december 2021 om 11:13

Dat is wel te hopen ja, anders zitten we echt met de gebakken peren.

evanderwel 29 december 2021 om 13:07

Ik krijg toch steeds meer het gevoel dat hij nooit de volledige rust pakt die nodig is om zijn rug te laten genezen. Laten we met het oog op de lange termijn hopen dat hij dat nu wel doet. Geen WK zou heel jammer zijn, maar wellicht verstandig.

bellevue 29 december 2021 om 13:45

Dit is toch een klap. Je schrikt hiervan. Het is weer een probleem met de rug zoals in aanloop naar het WK alleen, het is erger geworden terwijl hij meer rust zou moeten gehad hebben.

D.Koch 29 december 2021 om 14:34

Dat zou zeer verrassend zijn als hij het wel zou halen. Rust lijkt mij beter ook voor het hoofd om er een streep door het wk te zetten

Headlines

Materiaalzone

Populair