Mathieu van der Poel: “Heb een vrije rol vandaag”
foto: Cor Vos
zaterdag 19 maart 2022 om 09:54

Mathieu van der Poel: “Heb een vrije rol vandaag”

Mathieu van der Poel maakt vandaag zijn comeback na een maandenlange afwezigheid. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij in Coppi e Bartali terug zou keren, maar door ziektegevallen binnen de ploeg, start hij nu in Milaan San-Remo. “Twee dagen geleden heb ik besloten om mee te doen”, vertelt de Nederlander voor de camera van Eurosport/GCN.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik kwam terug van training en had al meerdere gemiste oproepen van het team. Gianni (Vermeersch, red.) was ziek en Robert Stannard werd ook nog ziek vanochtend. Ze vroegen of ik hen wilde vervangen. Het was een moeilijke beslissing, want normaalgesproken zou ik in Coppi (e Bartali, red.) herstarten, maar na een tijdje heb ik besloten om hier te komen zonder al te veel druk en te kijken wat ik kan doen.”

Wat kan MVDP bij zijn comeback? “Het is ook voor mij een vraag. Op training voel ik me behoorlijk goed, maar trainen is niet koersen. Het is voor mij afwachten. We zullen zien hoe het afloopt. Ik heb een vrije rol vandaag, dus we zullen zien hoe de wedstrijd zich ontwikkelt. De rug voelt wel goed. Soms, na een zware training, voel ik nog wat, maar op de fiets zelf voelt het wel goed en houdt het me niet meer tegen. Dus ik hoop dat het zo blijft en zich positief ontwikkelt.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
19 maart 2022 10:49
Benieuwd of ie zich in kan houden, vrije rol klinkt toch alsof ie lekker los gaat.
    19 maart 2022 10:56
    Aan Sporza vertelde hij dat hij met winnen in zijn hoofd zit. Dan weten we het wel, of ie zich in zal houden.
19 maart 2022 10:54
De rug zal wel dubbel en dik in orde zijn. Dat was toch het grote plan van team en vader? Of doet hij toch weer mee vooraleer 100% in orde te zijn? Op den duur kan niemand er nog een touw aan vastknopen. Heel bijzondere manier van communiceren houden VdP en entourage erop na. Zelfs grote fans zullen moeten toegeven dat dit vaag gedoe storend is.
    19 maart 2022 11:05
    Wat een gelul. Hij is gestopt met trainen totdat die zijn rug niet meer voelde, dit duurde ontzettend lang en dat maakte hem onrustig en ongelukkig zoals hij al heeft aangegeven. Nu is de rug niet 100%, maar voelt hij hem alleen na hele zware inspanning. Het zal een handicap zijn waarmee die moet gaan leven, ik vraag me af of het ooit weg kan gaan.
    19 maart 2022 11:07
    Draai het eens om: welk belang zou team MvdP hebben om zeer duidelijk over dit soort zaken te communiceren? Nu weet (buiten het eigen team) niemand precies hoe de vork in de steel zit en hoe goed Mathieu aan de start verschijnt en dat is onder aan de streep mogelijk een tactisch voordeel, voor de tegenstanders is het sowieso een tactisch nadeel nu ze niet weten wat voor kaarten MvdP heeft. En dat tactisch nadeel uit zich dan weer in dit soort openingsposts (als een soort van onmacht).
    19 maart 2022 11:17
    Waarom stoor je je eraan dan?
    19 maart 2022 11:29
    Misschien denkt hij dat hij het recht heeft om precies te weten hoe het zit.
    19 maart 2022 11:36
    @AdZ
    Ik vind het jammer dat men bij Alpecin niet gewoon eerlijk is. Misschien is het toevallig dat dit een Belgisch team betreft maar Nederlandse teams zijn recht voor de raap en verschuilen zich niet. Gevoelsmatig denk ik dat Mathieu van bovenaf wordt ingefluisterd wat te zeggen zonder dat hij het zelf wil. Dat strookt ook met het feit dat zijn vader altijd de aandacht over VdP opeist. En Panache, tactisch is het zeker een voordeel om vaag te blijven maar netjes vind ik het niet.
    19 maart 2022 11:41
    Gun die man zijn privacy. Dat hij meedoet is voldoende info, zijn lichaam is van hem en hoeven wij helemaal niks over te weten.
    19 maart 2022 11:50
    Ik ben fan en stoor me er geen seconde aan. Ik vind ook niet dat er slevht gecommuniceerd wordt. Ben gewoon blij dat hij mee doet na een lange blessure. We hoeven het toch niet ingewikkelder te maken dan dat?
    19 maart 2022 13:09
    Hoe is het met de knie van Matthieu?
    19 maart 2022 13:52
    Gelukkig is het totaal niet belangrijk wat Zadelsnuffelaar vindt. Als je logica kan ontdekken aan het opzettelijk missen van startgelden in de cross en het mislopen van een ogenschijnlijk makkelijk op te halen wereldtitel veldrijden, dan hoor ik het graag. Tot die tijd heb ik meer het gevoel dat je een complot-gekkie eerste klas bent, type 5G-masten in de fik steken. Gelukkig is het ook niet belangrijk wat ik vind.
    19 maart 2022 14:04
    100% gelijk zadelsnuffelaar. Vandaag op Sporza: "Ze hebben me echt moeten overtuigen om te starten", in hetzelfde interview: "Winnen zit in mijn hoofd." Prietpraat...
    19 maart 2022 14:10
    Hij is gewoon duidelijk geweest in zijn interview. Zijn rug is 90% en hoopt 'm naar 100% te krijgen. Qua vorm is ie beter dan voor Leuven en Roubaix vorig jaar.
    19 maart 2022 14:32
    @Panache; als je met de fysieke capaciteiten van VDP op deze manier een tactisch voordeel moet/wil creëren, vind ik dat klein. Persoonlijk hou ik dan meer van mannen als Pogacar en van Aert die de favorietenrol gewoon altijd en overal opnemen en open de strijd aan gaan.
    19 maart 2022 14:52
    Volgens mij zijn het niet "zelfs de grote fans" die het storend vinden, maar "enkel de grote fans en de grote anti-fans". Omdat zij er met hun neus op zitten en hun koersbeleving blijkbaar drastisch verandert met de aan- of afwezigheid van Van der Poel.

    De wielerliefhebber die ook maar een klein beetje neutraal is, is gewoon blij als ie er bij kan zijn en geniet anders van wie er wél is.

    Hup hup Filippo Tagliani!
19 maart 2022 14:15
Nog zo'n eentje Big Show. "Ik rij alleen maar mee als ik denk te kunnen winnen." En:" Ik zat in Roubaix en op het Wk maar aan 90%..." Of hij liegt, of hij heeft grootheidswaanzin en denkt dat hij al die toppers op 90% kan verslaan.

Reacties zijn gesloten.