Mathieu van der Poel bezorgt Alpecin-Fenix zesde ritzege in vierde grote ronde

Mathieu van der Poel bezorgt Alpecin-Fenix zesde ritzege in vierde grote ronde

© Cor Vos

vrijdag 6 mei 2022 om 17:36

Op 9 mei 2021 schonk Tim Merlier in Novara Alpecin-Fenix een eerste overwinning in een etappe in een grote ronde. Minder dan een jaar later zit de ploeg al aan zes stuks. Zijn triomf in Visegrád is meteen de tweede voor Mathieu van der Poel.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Tim Merlier won bij zijn Giro-debuut de allereerste massasprint die zich aandiende. In Novara klopte hij onder meer Nizzolo, Viviani en Groenewegen, en haalde zo meteen de druk van de ketel.

In de daaropvolgende Tour de France was het in de tweede rit bingo voor het Belgische ProTeam. Mathieu van der Poel was de beste op Mûr de Bretagne. Amper 24 uur later zette opnieuw Tim Merlier de teller al op drie. In Pontivy haalde de sprinter het van zijn ploegmaat Jasper Philipsen en Nacer Bouhanni.

In de Vuelta was het dan de beurt aan Philipsen zelf. De Limburger won in Burgos ook weer de eerste rit in lijn, voor Jakobsen en Matthews. Diezelfde Philipsen zorgde drie dagen later voor een nieuw sprintsucces. Ook in Albacete werd Fabio Jakobsen naar de dichtste ereplaats verwezen.

Kopman en uithangbord Van der Poel zorgt in Visegrád voor nummer zes in nog altijd maar de vierde grote ronde van zijn team.

Dit artikel delen:

6 Reacties

uitdewaaier 6 mei 2022 om 18:49

Wat een fenomeen

Michelangelo 6 mei 2022 om 19:02

Ploeg doet dat niet slecht. Wel heel duidelijk met een paar afmakers, en de rest in dienst.

A.M.M. Jonkers 6 mei 2022 om 19:43

Wat de Gebr. Roodhooft hebben bereikt……
Gewoon razendknap, Alpecin-Fenix is niet alleen MvdP maar telt vele speerpunten.

Volgend jaar promotie naar World Tour!

Brabander 6 mei 2022 om 20:38

Nou ja, vele….
Van der Poel, Merlier en Philipsen. Maar ja, dat zijn wel 3 wereldtoppers en veelwinnaars. Zijn niet veel ploegen die die luxe hebben. Geen 1 eigenlijk

Mystery Rider 7 mei 2022 om 05:01

@Brabander – bij Quickstep hebben ze toch ook wel veel speerpunten die vaak winnen – Jakobsen en Cav als sprinters, plus Remco en Flip.

Ook van Ineos kan je toch wel spreken van meerdere winnaarstypes en die hebben dan nog geen topsprinter aan boord want Viviani is al lang niet meer de snelste van het pak.

Kopinkas 7 mei 2022 om 11:09

Niemand die hier het open deurtje intrapt dat Wout Van Aert er op z’n eentje 6 won in 3 grote rondes. Dan doe ik dat toch even zelf ;-)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair