Mathieu van der Poel: “Alles wat mis kon gaan, ging mis”

woensdag 21 september 2022 om 09:29
Mathieu van der Poel: “Alles wat mis kon gaan, ging mis”

foto: Cor Vos

De Mixed Relay is voor Nederland uitgedraaid op een totale deceptie. Nadat Bauke Mollema bij de mannen al vroeg moest afhaken met kettingproblemen, kwam Annemiek van Vleuten bij de vrouwen vlak na de start zwaar ten val. “Alles wat mis kon gaan, ging mis”, vat Mathieu van der Poel het samen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Bauke Mollema, Daan Hoole en Mathieu van der Poel waren erop gebrand om een toptijd te realiseren, maar de Nederlandse ploeg kreeg al snel een fikse tegenvaller te verwerken. Mollema viel na enkele kilometers weg met kettingproblemen en dus moesten Van der Poel en Hoole het met z’n tweeën zien te rooien richting de eerste passage aan de finish. Ze verloren aanzienlijk veel tijd in de eerste 14,1 kilometer.

“We hebben nog geprobeerd om er het beste van te maken. Ik heb de inspanning kunnen doen die ik voor ogen had, maar al bij al is het een slechte dag”, laat Van der Poel weten in gesprek met de NOS. “Het scheelt wel veel of je met twee of drie renners zo’n tijdrit afwerkt. Niet alleen qua beurten, maar je zit met drie man ook een stuk langer in het wiel om het herstellen. Andere landen staan hier ook met drie toptijdrijders aan de start. Dat is dan niet meer goed te maken.”

“Jammer, we hadden een ploeg om mee te doen voor de medailles”
Niet veel later was het laatste restje Nederlandse hoop helemaal vervlogen, aangezien Annemiek van Vleuten bij de start zwaar ten val kwam. Riejanne Markus en Ellen van Dijk moesten door, maar de wereldtitel zat er al niet meer in. “Ik hoop dat Annemiek niet te gekwetst is, het zag er namelijk uit als een lelijke valpartij. Dat vat de dag ook wel een beetje samen. Het is jammer, want we hadden een ploeg om toch zeker mee te doen voor de medailles. Niks aan te doen”, besluit MVDP.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Mystieke_Monnik 21 september 2022 om 09:41

Lekkere training voor Matje. Zondag voor de knikkers.

1
Silent Hill 21 september 2022 om 09:43

Liever nu dan zondag.

2
Dario Koelkast 21 september 2022 om 09:47

Murphy van der Poel

-5
TheBFG 21 september 2022 om 09:52

MvdP: “Ze hadden Annemiek niet verteld dat het plankje weg gehaald zou worden”

-24
Emergo 21 september 2022 om 09:53

Lang over nagedacht zeker.

7
Bontempi1962 21 september 2022 om 16:43

Een poging tot humor

0
Geit in mijn Kelderman 21 september 2022 om 09:53

Met z'n tweeen half minuutje verliezen op Ganna, Affini en Sobrero. Vind ik nog best een nette prestatie van hem en Daan Hoole. Ziet er op het interview met de NOS ook erg scherp uit.

15
Marik 21 september 2022 om 10:00

Ach mensen, een slechte generale betekent een goede uitvoering. De verwachtingen richting zondag mogen opgeschroefd worden!

-1
LeoR 16 21 september 2022 om 10:12

Al goed dat hij er zich niet op voorbereid had ..

-4
$kedel 21 september 2022 om 16:01

Ik zou meteen voor de komende jaren bedanken voor die aanfluiting van een mixed relay.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone