Matej Mohoric wint Milaan-San Remo na aanval in afdaling Poggio, Van der Poel derde

zaterdag 19 maart 2022 om 16:43
Matej Mohoric wint Milaan-San Remo na aanval in afdaling Poggio, Van der Poel derde

foto: Cor Vos

Matej Mohorič heeft Milaan-San Remo gewonnen. De renner reed met een aanval in de afdaling van de Poggio weg en wist zo zijn eerste monument te winnen. Anthony Turgis en Mathieu van der Poel mochten mee op het podium.

Deze maand verschijnt er weer een nieuwe RIDE. Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem eind november thuisbezorgd.

Enkele minuten na tien uur zaterdagochtend was het zover, de officiële start van Milaan-San Remo. De renners werden op de Italiaanse wegen losgelaten met als eindbestemming de Via Roma in San Remo. Wat volgde, was een prachtige koers.

Drie koppeltjes in vlucht van de dag
De renners waren nog maar net vertrokken na de officiële start en de eerste renners kozen al de aanval. Het peloton deed niet veel moeite en het was meteen raak voor de vluchters. Er ontstond een groep van acht renners, net zoals vorig jaar, met daarin drie koppeltjes. Yevgeni Gidich en Artyom Zakharov (Astana Qazaqstan), Filippo Tagliani en Ricardo Alejandro Zurita (Drone Hopper-Androni Giocattoli), Samuele Rivi en Diego Pablo Sevilla (EOLO-Kometa), Filippo Conca (Lotto Soudal) en Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF-Faizanè).

De vluchters van de dag – foto: Cor Vos

Vier Italianen, twee Kazachen en twee Spanjaarden dus in de vlucht. In het peloton zette Jumbo-Visma al snel een renner op kop. Het was Jos van Emden die het tempo verzorgde en de vluchters een goede vijf minuten liet wegrijden. Ondanks dat het er heel rustig uitzag, reden de renners in het eerste uur rond aan gemiddelde van 45,7 km/u.

Jos ‘El Tractor’ van Emden?
Met nog 200 km tot aan de finish in San Remo bedroeg de voorsprong van de vluchters zes minuten. Ondertussen aan de kop van het peloton, jawel: van Emden. De Nederlander nam de volledige openingsfase van La Primavera voor zijn rekening, knappe prestatie van de 37-jarige renner uit Schiedam.

Op de Passo del Turchino kreeg van Emden dan toch hulp. Rein Taaramäe van Intermarché-Wanty-Gobert verzorgde in de afdaling het tempo. Op 115 kilometer van de finish werd het peloton opgeschrikt door een eerste grotere valpartij, al was er geen favoriet betrokken. Wat volgde was een lange periode waarin er vooraan in het peloton weinig gebeurde, waar van Emden het tempo nog steeds verzorgde.

Van Emden, een van de mannen van de koers – foto: Cor Vos

Versnelling richting de Capi en de Cipressa
Het peloton kwam in de buurt van de eerste van de drie Capi, de Capo Mele, dat konden de renners ook voelen aan het tempo. Er werden treintjes gevormd om in een goede positie de drie beklimmingen te kunnen aanvatten. Op de derde Capo, de Capo Berta, was er geen sprake meer van samenwerking. Er bleven nog vijf koplopers over, de voorsprong slonk tot minder dan vier minuten. Opmerkelijk beeld in het peloton: schaduwfavoriet Tom Pidcock moet lossen tijdens de beklimming van de Capo Berta.

Net voor de Cipressa kreeg Peter Sagan te maken met een lekke band, slechte timing voor de Slowaak. De koplopers kregen een voorsprong van twee minuten aan de voet van de Cipressa, waar het tempo flink de lucht in ging. UAE Emirates moeide zich voor de eerste keren in de debatten, Davide Formolo verzorgde een zeer strak tempo.

UAE Emirates neemt het heft in handen
Ondertussen moest Fabio Jakobsen de rol lossen in het peloton, de Nederlandse sprinter kon het tempo niet volgen. Geen schande, want het peloton was uitgedund tot zo een dertigtal renners. Tot aan de voet van de Poggio was het UAE Emirates dat zich vooraan in het peloton nestelde. Tonelli en Rivi reden bewonderenswaardig nog altijd voor dat peloton uit.

Bij het opdraaien van de Poggio was het Christophe Laporte, met Wout van Aert in het wiel, die versnelde. De twee koplopers werden onmiddellijk gegrepen. Alle favorieten zaten perfect gepositioneerd. Vervolgens was het Diego Ulissi die de kop nam, met Tadej Pogačar in het wiel.

Vuurwerk met Pogačar op de Poggio
Op acht kilometer van de streep besloot de Sloveen dat het moment daar was om te aanvallen. Van Aert zat onmiddellijk in het wiel, en wanneer Van der Poel kwam aansluiten ging het tempo er weer uit. Vlak daarna ging Pogačar weer aan, maar de versnelling was niet genoeg om zijn concurrenten uit het wiel te rijden. Derde keer goede keer dacht Pogačar, maar het was wederom niet snel genoeg. Datzelfde was ook het geval bij de prik van Primož Roglič.

De aanval van de Sloveen van Bahrain Victorious – foto: Cor Vos

Het was Søren Kragh Andersen die het eerste echte gat wist te slaan. De Deen kreeg Pogačar mee, even later kwamen Van der Poel en Van Aert weer aansluiten. In de afdaling van de Poggio kwam de rest van de groep echter weer aansluiten. Matej Mohorič toonde zijn dalerscapaciteiten en nam een kleine voorsprong. De Sloveen nam enorm veel risico’s en kwam met enkele secondes voorsprong beneden.

Mohorič wist zijn voorsprong te behouden tot op de finish. Anthony Turgis deed in de achtergrond nog een wanhoopspoging en kwam zeer dichtbij, maar het was niet goed genoeg. Van der Poel eindigde op een zeer knappe derde plaats. Pogačar werd uiteindelijk vijfde, Van Aert achtste.

Dit artikel delen:

171 Reacties

vevie 19 maart 2022 om 16:45

Mooie laatste kilometers!

Heel mooi gedaan van Mohoric. Meesterdaler. Was geen kruit tegen gewassen. Respect.

The Terminator Tadej maakte wel de koers op de Poggio, maar kon gewoon niet weg komen. Ook mooi van Kragh Andersen. Hele sterke aanval!

0
Aart van Woud 19 maart 2022 om 16:47

Al ging het wel bijna fout..

0
klassementsrenner 19 maart 2022 om 16:58

Ja dacht even dat het klaar was toen hij in de regengoot kwam

0
Renaissance 19 maart 2022 om 17:05

Je vergeet het belangrijkste: MvdP is back!

0
djerkson 19 maart 2022 om 17:06

Ook wel met hulp van enkele Italiaanse motoren op bepaalde stukken, maar desalniettemin een mooie winnaar/zege.

0
klootje kriekeljon 19 maart 2022 om 16:46

Mooi om te zien hoe deze generatie er gewoon voor rijdt. Ze werkten achter Mohoric echt wel samen, maar viel weinig aan te doen. Mohoric wel een puur mazzelmomentje. En hoe goed was die VDP al niet joh..

0
Romāns Vainšteins 19 maart 2022 om 16:51

Ik vond het juist geen goede samenwerking. Er zaten steeds hiaten tussen het overpakken, het was om de beurt knallen en stilvallen.

0
Krakowic 19 maart 2022 om 16:54

VdP pokert een keer te veel.. moeilijk om te zeggen of ie dan nog zo’n sprint had kunnen rijden natuurlijk, maar áls dan kost het hem hier de overwinning. WvA mag wel pissig zijn op zowel VdP als het ontbreken van Roglic in die laatste groep. Had het idee dat Wout het meest moest werken.

0
klootje kriekeljon 19 maart 2022 om 16:59

Kleine groep met Pedersen, van Aert, VDP, Turgis, Matthews. Zeker 3 daarvan die zich zeker niet gespaard hebben voor de sprint. Met Ewan er bij waren ze niet zo dicht gekomen denk ik. Ik vond het toch opvallend.

0
Renaissance 19 maart 2022 om 17:06

Het was geen ideale samenwerking, maar WvA, MvdP en Pedersen ramde toch wel een paar keer door. Pogacar ook trouwens

0
Flandrienfan 19 maart 2022 om 17:10

Geen goede samenwerking. Er werd niet rondgedraaid

0
Hensie 19 maart 2022 om 17:45

@Krakowic:Waarom mag WvA in godsnaam pissig zijn op MvdP? :/ Sinds wanneer is het de taak van Matje om Van Aert terug te brengen?

0
Aart van Woud 19 maart 2022 om 16:46

Knap van Van der Poel om direct 3e te worden

0
Peerku 19 maart 2022 om 17:36

Dit is de enige juiste reactie! Ga er maar aanstaan geen wedsttrijdkilometers en dan nu gelijk 3e worden. Super gedaan

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 19 maart 2022 om 16:47

Bedankt heh Roglic, voor helemaal niks..

En aan de rest van de van zijn ploeg heeft van Aert ook weer niks gehad. Harstikke leuk dat ze lang op kop hebben gereden daar bij Jumbo, maar de koers begint pas aan de voet van de Poggio. Roglic en Laporte hadden gewoon mee moeten zitten met die groep op de top.

0
vevie 19 maart 2022 om 16:49

Dit is gewoon gezeik. Wat moest Roglic doen om Mohoric terug te halen? Hij was al niet sterk genoeg op de Poggio. Dit is gewoon gezoek en gezeik.

Al zaten ze mee op de top hadden ze Mohoric ook niet kunnen volgen.

0
PietFriet 19 maart 2022 om 16:50

Roglic zat niet in die groep omdat die er al was afgereden op de Poggio.

0
Aart van Woud 19 maart 2022 om 16:50

“Gewoon mee moeten zitten”. Alleen moet je het wel kunnen.

0
YogiBear 19 maart 2022 om 16:50

Je wist dat dit nergens op gebaseerde gez**k weer zou beginnen als Van Aert gewoon niet sterk genoeg blijkt te zijn.

0
S. Morgenstern 19 maart 2022 om 16:51

Waarom toch teruggekomen van je beslissing om de idioten op deze site achter je te laten. Accountje dertien ondertussen?

0
klootje kriekeljon 19 maart 2022 om 16:51

Komen ze weer, die gnomos di flandria.

0
Vangenechten 19 maart 2022 om 16:52

Oh, ze hadden gewoon moeten meezitten? Hadden ze dat maar geweten, dan waren ze er waarschijnlijk nog bij!

0
harryjohan71 19 maart 2022 om 16:57

Volgens mij had Laporte pech in de klim dan wel gevallen. Bekijk de beelden nog maar eens. Hij werd in ieder geval opgehouden door andere renners

0
Beer 19 maart 2022 om 16:59

Tja, het zat er niet in voor Wout vandaag. Jumbo reed ook een mooie koers vond ik. Maar je kan toch ook gewoon wel erkennen dat we van Roglic en Laporte meer verwacht hadden? Ik had echt gedacht dat van Aert beneden minstens 1 man bij zich zou gehad hebben om alles terug samen te brengen. Het leek erop dat hij de sprint ook niet had kunnen winnen, maar dat mannetje was er niet. En ik kan ook enkel maar vaststellen dat het werk dat Roglic voor van Aert deed, weer niet van het niveau is van wat Wout voor Roglic doet.

0
harryjohan71 19 maart 2022 om 17:04

@Beer Wacht even af wat de reden was dat Laporte er niet bij was.

0
Renaissance 19 maart 2022 om 17:08

Roerend mee eens, zo’n sterrenensemble maar niemand die er op de poggio nog bij zit naast WvA. Dan is het geen geslaagde koers van de ploeg, los van het feit dat Wout ook niet sterk genoeg was.

0
vevie 19 maart 2022 om 17:11

@Beer, met natuurlijk een groot verschil dat de mannen die sterker zijn dan Van Aert op dat moment ook vaak sterker zijn dan Roglic op dat moment. Van Aert lijkt Roglic meer bij te staan, omdat hij zelf altijd een van de beste mannen in koers is. Dan blijft je er natuurlijk zelf ook lang aanhangen en kan je van waarde zijn. Andersom is het juist weer zo dat op momenten dat Van Aert het niet kan bolwerken dit niet tegen de minste mannen is. Renners als Vd Poel, Pogacar, Alaphillipe een nu ontketende Mohoric pak je niet zomaar terug. Wanneer die los zijn sta je zelf vaak ook op breken.

0
Tripodboom 19 maart 2022 om 17:12

Van Aert en zijn ploeg en ook Pogacar hebben veel te veel van voren gekoerst. Al vroeg in de wedstrijd reden ze bij de eerste 15 a 20. Soms nog dichter. Kost veel te veel kracht en dat bleek op het einde. VdP heeft in het begin kilometers achteraan en in de buik van het peloton gereden en was veel frisser. Onbegrijpelijk van JV en UEA.

0
Maillot à Pois 19 maart 2022 om 17:13

Jumbo heeft net als UAE veel op kop gereden om de vlucht onder controle te houden. En Roglic heeft enorm veel energie verloren met constant te herpositioneren, maar heeft alsnog zijn rol gespeeld op de Poggio. Hoeveel man had Pogacar nog bij zich beneden? Welke ploeg had er überhaupt nog meer dan twee man beneden?
Dit is gewoon een heel lange koers, en als je ziet met hoeveel ze de Poggio opdraaien was het een harde editie ook.

0
harryjohan71 19 maart 2022 om 17:14

@Renaissance Welke renners van JV had je nog verwacht? Van Hooydonck en Van der Sande zijn knechten en hebben de kopmannen goed afgezet. Affini en Van Emden hebben hun werk al eerder gedaan. Laporte moet op “commando” tempo maken. Alleen Roglic had je kunnen verwachten, maar die heeft vandaag te veel onnodige energe verspild bij de start van de beklimmingen.

0
Maillot à Pois 19 maart 2022 om 17:15

@tripodboom
Hadden ze dat niet gedaan, dan had de winnaar Samuele Rivi geheten.
Ik had de reacties dan wel eens willen horen.

0
thorsen 19 maart 2022 om 16:48

Prachtige finale vanaf de Cipressa. Wat wint Slovenië niet tegenwoordig?

En die Van der Poel… die staat er gewoon alweer, heerlijk.

0
platteprijs 19 maart 2022 om 16:48

Spannendste MSR in jaren. Wel heel slecht in beeld gebracht. Mohoric dit was echt winnen of sterven. Pogacar toch net niet. Van der Poel 3e, ongelooflijk goed begin.

0
Dikke Man 19 maart 2022 om 16:48

Matthews deed weer eens een Matthews

0
Arie M 19 maart 2022 om 17:58

Wel 4e, ik had een 7e voor hem bedacht

0
Dikke Man 19 maart 2022 om 19:44

Ik zat vooraf op 6. Vooral de manier van koersen is schrijnend. Constant achter de feiten aanrijden zonder zelf enig initiatief te tonen.

0
inspector 19 maart 2022 om 16:48

Krijg we dit weer! Het ligt weer aan van der poel dat wout van Aert niet gewonnen heeft!

0
platteprijs 19 maart 2022 om 16:48

Ik heb hem keer op keer zien overpakken in de finale.

0
Aart van Woud 19 maart 2022 om 16:49

Intrieste reactie inderdaad

0
D.Koch 19 maart 2022 om 16:49

Wat ging mohiric ongekend hard. Fietst hier alles aan gort. Nog net niet fluitend over de finish en ja weer een sloveen. Ongekend wielerland is dat de laatste 5 jaar met prestaties die ongezien zijn. Echt bijzonder knap.

0
zacht 19 maart 2022 om 16:50

Op z'n Kelly's. Nette afdaling met wat extraatjes voor de content. Orla klinkt wat schor. Laat geworden gisteren Wheely?

0
Wheely 19 maart 2022 om 17:13

Zacht toch, foei!

0
Beer 19 maart 2022 om 16:50

Effe mezelf quoten van afgelopen donderdag ;-)

Beer
17 MAART 2022 OM 18:01
Mohoric. Darkest dark horse. Falco-stijl naar beneden.

0
Aart van Woud 19 maart 2022 om 16:53

Applaus voor jou

0
Koers 19 maart 2022 om 16:53

Ik ook, maar dan eerder:

Koers
17 MAART 2022 OM 18:00
Mohoric. Darkest dark horse. Falco-stijl naar beneden.

0
TheBigShow 19 maart 2022 om 16:55

Haha, goed gezien!

0
Arie M 19 maart 2022 om 18:02

Serieus goeie call hoor. Had ik niet bedacht.
En ik kan je ook wel volgen met Roglic, dat je op meer zou mogen hopen. Toch zal t niet van niet willen zijn. Maar goed Pogi kwam ook iets tekort, is blijkbaar toch geen ideale koers voor die mannen

0
Romāns Vainšteins 19 maart 2022 om 16:50

Mohoric pakt met een verre van vlekkeloze, levensgevaarlijke afdaling net genoeg voorsprong op een koppelloos groepje hele groten die om de beurt beurten maar zonder dat het vloeiend gaat. Steeds uitwijken, kijken, en dan pas de volgende.

Mooie ontknoping, verdiende winnaar. Het was hier en daar al voorspeld. MSR nu al 15 jaar op rij met unieke winnaars denk ik?

0
jooprioolpijp 19 maart 2022 om 16:55

Dat is het eigenlijk wel. Laatste stuk was prima aan te gluren, al houd ik eigenlijk niet van winnen door het meeste risico te durven nemen. Was hoe dan ook een knappe solo.

0
TheBigShow 19 maart 2022 om 16:57

In 2010 won Freire voor de 3e keer

0
madeinstars 19 maart 2022 om 16:51

Motor zat wel een beetje dicht. Dat was jammer.

0
F4L 19 maart 2022 om 16:52

Dat heeft hem zeker geholpen. Had het nog wel willen zien zonder hulp van de motor.

0
Romāns Vainšteins 19 maart 2022 om 16:57

Dat is de koersbonus voor degene die solo voorop durft te rijden. Overigens hield die motor hem in 2 bochten ook wat tegen had ik het idee.

0
Al Phila 19 maart 2022 om 16:58

+1, klopt helemaal.

0
Merlinappa 19 maart 2022 om 17:03

Motoric. Viel mij ook op. En wat je iets extra afremt maak je weer goed doordat je in het zog van de motor kan optrekken.

0
Fast Freddy 19 maart 2022 om 17:09

Motoren beïnvloeden structureel de finales van wedstrijden. Is niet nodig, maar schijnbaar alom geaccepteerd.

0
Tuubke 19 maart 2022 om 17:57

Eigenlijk zouden die motoren op de top van de Poggio moeten stoppen. De afdaling wordt een stuk zuiverder én minder gevaarlijk zonder cameramotor en is bovendien prima te volgen met helicopters en/of drones. Eventueel één motor die niet meegaat over de Poggio maar de hoofdweg pakt, en dan aan het eind van de afdaling de beneden komende renner(s) opvangt en verder volgt.

0
Kopinkas 19 maart 2022 om 18:43

@Tuubke
Prima suggestie.
Matej Motoric kan het ook op z’n eentje ;-)

0
Pietspeed 19 maart 2022 om 18:57

Dat kun je denken, maar vanuit de heli zie je het echt. De zoom kan vertekenen. In de afdaling iig wel een paar keer.
Koersbonus is nonsens. Moet gewoon reglementair zijn, afstand houden dus. Anders hoeven de sprintregels ook niet te gelden.

0
Vangenechten 19 maart 2022 om 16:51

Vdp heeft nochtans wel zijn deel van het werk gedaan. Dat kan je hem vandaag echt niet verwijten.

0
Koers 19 maart 2022 om 16:51

Samengevat: saai begin, prachtig einde, vdp meer dan in orde, en Mohoric werkt aan een mooi palmares. Had nog wel even een probleem geweest als dat ketting er niet meteen opging voor Mohoric.

0
Chippen 19 maart 2022 om 16:52

heeft echt wel een paar keer tactisch gepast, gewoon leuke ironie dat je dan de sprint wint

0
Alucard 19 maart 2022 om 16:52

Mathieu meteen in wereldvorm. Topfavoriet voor Vlaanderen. Van Aert slaapt niet lekker vanavond.

0
Vangenechten 19 maart 2022 om 16:54

Ik denk dat Van Aert daar niet echt van wakker ligt. Ze waren gewoon allebei erg goed, dus ze kunnen de strijd aangaan de komende weken!

0
Romāns Vainšteins 19 maart 2022 om 16:56

Je bent niet topfavoriet voor Vlaanderen op basis van een goede MSR. Net zoals dat je niet per se afgeschreven bent voor Vlaanderen met een slechte MSR.

0
Wheely 19 maart 2022 om 17:01

MSR en de RvV zijn geen communicerende vaten nee maar als dit pas de eerste koers van je seizoen is dan belooft dat wel wat.

0
Beer 19 maart 2022 om 17:04

Viel precies wel mee met die rug, niet? Goed genezen ;-)

0
Fast Freddy 19 maart 2022 om 17:07

Ah, t beertje is ook nog dokter!

0
Aart van Woud 19 maart 2022 om 17:08

Inderdaad goed genezen. Heeft ook even geduurd voor hij er weer was toch?

0
djerkson 19 maart 2022 om 17:09

Deze Pogacar, zonder verkoudheid in Vlaanderen, dat is iedereen te veel lijkt me.

0
Beer 19 maart 2022 om 17:11

Moet je toch geen dokter voor zijn Freddy; dat zie jij toch ook? Zeker een maand minder getraind ook in volle aanloop naar het seizoen; klopt.

0
TheBigShow 19 maart 2022 om 17:11

Haha Djerkson… Geloof het zelf

0
Romāns Vainšteins 19 maart 2022 om 17:15

Nou ik denk dat als je rug au doet MSR een leukere koers is dan kassei hakken.

0
Beer 19 maart 2022 om 17:23

Als je na 300km fietsen zo kan vlammen zal de rug wel oké zijn denk ik. En de voorafgaande trainingen ook.

0
ChefSpijker 19 maart 2022 om 17:31

Zou Mathieu nu ook wel topfavoriet noemen voor Vlaanderen. Niet vanwege zijn p3 vandaag, maar omdat ie laat zien dat ie goed is. En als Mathieu goed is, heeft ie op die explosieve Vlaamse dingen toch een streepje voor op Wout.

0
djerkson 19 maart 2022 om 17:59

Toch maar eerst de reactie van zijn rug afwachten. Na zijn eerste (en enige) veldrit waren er ook velen lyrisch. Kasseien zijn toch nog een ander paar mouwen.

0
Arie M 19 maart 2022 om 18:07

‘rug goed genezen’ , plausibele conclusie lijkt me

0
Beer 19 maart 2022 om 16:53

Het ligt niet aan VDP dat van Aert niet won, maar het is wel gewoon een FEIT dat van Aert op circa 1km een hele zware beurt doet om het gat te dichten en VDP niet overneemt en de benen stilt houdt. Kijk de beelden maar eens terug zou ik zeggen.

0
Wheely 19 maart 2022 om 16:53

Lekker Matje. Dan is je planning om een beetje te gaan trainen maar rijdt je gewoon ff podium hier.

0
F4L 19 maart 2022 om 16:53

Slim/zuinig gereden van Mohoric op de Poggio. Hij heeft daar uiteindelijk weinig krachten verspild en had de meeste power en ballen in de afdaling.

0
sjoerdtjen 19 maart 2022 om 17:01

Eens! Ook over de grootste ballen, een paar gootjes meepakken deerde hem totaal niet… Compleet onverschrokken naar beneden gestort! Mooie overwinning na een super spannende MSR finale. Genoten!

0
Bikeslave54 19 maart 2022 om 16:55

Klasse v.d.P. in topvorm had hij gewoon gewonnen

0
kiekske 19 maart 2022 om 17:21

Als als als ….

0
Jacco van Stierop 19 maart 2022 om 16:55

Prachtige zege van Mohoric. Het lot tarten in de afdaling en genoeg over hebben om het af te maken. De grote favorieten niet in staat het verschil te maken. Van der Poel goed, Pogacar met heerlijk smijtwerk, Van Aert te veel in de volgmodus.
Prima editie.

0
Mandarijn 19 maart 2022 om 16:57

Van aert en volgen: 2 handen op 1 buik

0
Westland95 19 maart 2022 om 16:56

Wat was Wout aan het doen? Mathieu zit zwaar in zijn koppie.

0
Beer 19 maart 2022 om 17:05

VDP zat eigenlijk vooral weer zwaar in z’n wiel.

0
TheBigShow 19 maart 2022 om 17:08

Blijkbaar beweert Van Aert zelf anders Beer…

0
Anketieletje 19 maart 2022 om 17:13

Weer beregezellig hier…

0
Beer 19 maart 2022 om 17:18

Mooi van Wout ;-)
Maar het was toch wel een opvallend beeld hoe VDP de benen stil hield nadat van Aert op circa 1km van de finish een zware beurt deed. Kijk het even terug zou ik zeggen. Pakt hij daar wel vol over hebben ze nog een kans. Maar soit, ik vind Mohoric wel gewoon een prachtige winnaar voor deze koers.

0
TheBigShow 19 maart 2022 om 17:31

Dat klopt, heb ik ook gezien. Van der Poel reed mee tot de boog van de laatste kilometer. Niet toevallig stopte van Aert daar ook met rijden

0
Beer 19 maart 2022 om 17:34

Nadat hij net een hele stevige beurt deed in de achtervolging met Mathieu in het wiel.

0
Tuubke 19 maart 2022 om 17:59

edit wf: niet doen

0
Arie M 19 maart 2022 om 18:09

Het klopt wel redelijk wat Beer zegt. En daarnaast denk ik dat vdP ook echt wel in zn koppie zit

0
kleomantre 19 maart 2022 om 18:57

Het is maar net wat je wil zien. VdP reed ook Wout terug op de Poggio en deed ook beurten.

Hij had overigens z’n huiswerk wel gedaan door in het wiel van Roglic te zitten die ook uiteindelijk nog een aanvalletje deed.

Meest verrassende was dat SKA die van de week nog aan daaltraining deed niet wegkwam al dalend. Blijkbaar moet je op dit niveau met je leven spelen om nog weg te geraken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone