Matej Mohoric: ”Moest het proberen”

vrijdag 27 september 2013 om 20:18

foto: Sirotti

Matej Mohoric greep vandaag op imponerende wijze de wereldtitel bij de beloften. De piepjonge Sloveen achterhaalde de ontsnapte Julian Alaphilippe en reed vervolgens in een ziedende chrono naar de streep. Een huzarenstukje, want vorig jaar was hij immers nog de beste bij de junioren. ”Ik voelde me vandaag ontzettend sterk”, zo vertelde Mohoric na afloop aan Biciciclismo.


”Ik ben een aanvallend ingestelde coureur en na het harde labeur van mijn landgenoten moest ik het gewoon proberen”, begint het Sloveense supertalent zijn analyse. ”Alaphilippe kende ik nog uit de Tour de l’Avenir, waar hij met name bergop zeer sterk was. Ik voelde me echter zo sterk, haast onklopbaar!”

”De overstap van junioren naar beloften is me vrij makkelijk af gegaan”, vervolgt de kersverse wereldkampioen. Wat heet, na slechts één seizoen bij de beloften zal Mohoric volgend seizoen in het tenue van Cannondale zijn vuurdoop krijgen bij de profs. ”Hopelijk vind ik ook hier snel de aansluiting. Ik kijk er erg naar uit om aan de zijde van Peter Sagan te koersen.”

”Ik ben me er zeker van bewust dat ik zal moeten wennen aan de langere en zwaardere profkoersen”, aldus de coureur die met een goed gevoel afscheid neemt van het bescheiden Sava Team uit zijn vaderland. ”Slovenië is een kweekvijver voor talent op alle terreinen, getuige de sterke profs die de voorbije jaren doorbraken. Ik ben er dan ook trots op dat ik een Sloveen ben!”

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.