Matej Mohoric kopman van Bahrain Victorious in Vlaanderens Mooiste: “Moeten anticiperen”

vrijdag 31 maart 2023 om 16:53
Matej Mohoric kopman van Bahrain Victorious in Vlaanderens Mooiste: “Moeten anticiperen”

foto: Cor Vos

Matej Mohoric is de uitgesproken kopman van Bahrain Victorious in de Ronde van Vlaanderen. De Sloveen, oud-winnaar van Milaan-San Remo, behoort dit voorjaar tot een van de betere klassieke renners en hoopt op een goed resultaat in De Hoogmis.

Op de website van Bahrain Victorious blikt Mohoric vooruit: “We hebben een plan met het team, en we zullen ons volledig inzetten om een podiumplaats te bemachtigen. We moeten anticiperen voordat de grote drie aanvallen. Vanuit die positie moeten we dan verder kunnen bouwen.”

Mohoric reed in het voorjaar sterk rond. Zo werd hij derde in Kuurne-Brussel-Kuurne, zesde in de Strade Bianche, achtste in Milaan-San Remo en zevende in de E3 Saxo Classic. In Gent-Wevelgem leek Mohoric wederom op weg te zijn naar een ereplaats, maar de 28-jarige renner ging tegen de grond. “Die valpartij zal me zondag niet beïnvloeden in negatieve manier.”

Naast Mohoric start ook Fred Wright namens Bahrain Victorious. De Brit werd vorig jaar nog zevende in de Ronde van Vlaanderen, maar lijkt dit voorjaar nog niet in topvorm te zijn.

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Vlaanderen 2023 – Van der Poel, Van Aert of toch Pogacar?
Dit artikel delen:

6 Reacties

Thijs E 31 maart 2023 om 18:05

Misschien gewoon een dag eerder starten, meer kun je niet anticiperen. Ma.w. als iedereen gaat anticiperen gaat alleen de gemiddelde snelheid omhoog

1
Kartouche 31 maart 2023 om 18:30

De hele peloton voor de grote drie uit en een massasprint in Oudenaarde.

0
KopOverKop 31 maart 2023 om 18:08

Geweldige coureur, steekt zich nooit weg. Maar heb indruk dat dit jaar in finale hij net wat tekort komt hoewel dat ook kan komen door juist verloop van de koers waarbij eerder al te veel gaf.

1
Barry Batsbak 31 maart 2023 om 18:56

Ah, de anticipeer-golf 2023 klotst weer over ons. Nu nog allemaal koersen op elan, en dan zijn de dooddoeners weer compleet.

0

Wat een ontzettend matige ploeg krijgt hij mee.

0
Ronellenfitsch 1 april 2023 om 12:58

In de Omloop anders de enigen die collectief naast Jumbo aanwezig waren

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone