Matej Mohoric: “Hopelijk krijgen we binnenkort ook weer enkele zeges te zien”

maandag 16 augustus 2021 om 10:06
Matej Mohoric: “Hopelijk krijgen we binnenkort ook weer enkele zeges te zien”

foto: Cor Vos

Matej Mohorič stond na een sterke koersweek op het eindpodium van de Ronde van Polen. Na drie ereplaatsen werd de Sloveense renner van Bahrain Victorious tweede in het eindklassement. Eind vorige maand was hij ook al tweede in de Clásica San Sebastián.

“We kwamen naar de Ronde van Polen om het goed te doen in het klassement en sprintetappes te winnen. Phil (Bauhaus, red.) nam de druk bij ons weg door de eerste etappe te winnen. De sfeer was tijdens de hele koers goed, de samenwerking was ongelooflijk en ik moet alle renners en stafleden van Bahrain Victorious bedanken voor hun geweldige werk”, blikte Mohorič terug op de website van zijn ploeg.

De Sloveen werd uiteindelijk tweede, op twintig seconden van eindwinnaar João Almeida. “De tweede plaats in het klassement is een heel goed resultaat. Het waren de afgelopen tijd veel tweede en derde plaatsen, hopelijk krijgen we binnenkort ook enkele overwinningen te zien. Het seizoen is nog niet voorbij en er komen nog een paar belangrijke koersen aan, en daar kijk ik nu al naar uit.”

foto: Cor Vos

Bahrain Victorious vertrekt tevreden uit Polen, laat ploegleider Tim Harris weten. “We pakten de etappezege en het geel op de eerste dag met Phil Bauhaus en we werden tweede in de eindstand met Matej Mohorič. Ook reden we goede etappe-uitslagen met Matej, die twee keer tweede en een keer derde werd. Het is een beetje frustrerend dat hij geen etappe won, maar dat moeten we accepteren.

De hele ploeg reed iedere dag erg goed. We probeerden de koers zoveel mogelijk te controleren. Uiteindelijk draaide het uit op de tijdrit, waar Matej een heel goede tijd neerzette. Al met al kunnen we tevreden zijn met de tweede plek in het eindklassement”, aldus de Brit.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Petje 16 augustus 2021 om 10:54

Ik heb een naar gevoel bij deze ploeg

Willem Kieft 16 augustus 2021 om 14:01

Ze rijden best okee, maar om nou te zeggen dat ze echt WT-wedstrijd na WT-wedstrijd winnen….

Mwielerfan 16 augustus 2021 om 14:19

Inderdaad, het enige opvallende is die 2x van padun, maar er zijn wel vaker renners die opeens iets uitzonderlijk doen. Gesink die die sprint in Canada wint voor Sagan. Meersman of Tom hoe heet ie ook alweer die opeens 2 ritten winnen en rest van carrière nooit meer. Die nl kerel die bij ef fietste bedoel ik

Aart van Woud 16 augustus 2021 om 15:18

Ik denk dat je Tom Jelte Slagter bedoelt.

Alfons Haavers 16 augustus 2021 om 12:44

Lijkt het jaar van de doorbraak voor Mohoric. Blijft die bij Bahrein volgend jaar?

Chasse_patate 16 augustus 2021 om 13:50

Zie hem graag als ondersteuning naar JV komen.

Mwielerfan 16 augustus 2021 om 14:27

Oei zou heel naar zijn, juist een echte coureur die veel wedstrijden kleurt. Zou naar zijn als zoals kwiatkowski z’n potentieel verloren gaat door 90 procent van de tijd te moeten knechten

Cervezas 16 augustus 2021 om 13:33

Je moet het hem toch nageven. Hij koerst heel attractief. Het was bij de jeugd het grootste talent wat er rondreed.

Werd wereldkampioen bij de beloften in Firenze waar MVDP dat bij de junioren deed maar Mohoric was amper 3 maanden ouder dan MVDP.

Het jaar voordien, in Valkenburg, won hij voor Caleb Ewan, MVDP 9e SKA werd er 10e.

Maar dat geeft geen enkele garantie natuurlijk. Daar zijn ze nog 'menselijk'.

Nu heeft hij geen specifiek wapen, sprint, w/kg, demarrage maar is hij oer en oersterk.

Mwielerfan 16 augustus 2021 om 14:30

Hij is daarmee eigenlijk de ideale klassieker renner, behalve dat hij in etappes het veel beter doet meestal. Misschien iets met de afstand? Aan de andere kant lukt het soms wel opeens in klassiekers, maar zeker geen vaste waarde in de top daat

Cervezas 16 augustus 2021 om 16:49

Mist een klein beetje explosiviteit voor een heuveltje of voor een sprint in Sanremo. Maar was recentelijk wel 11e 10e en 5e in LBL en 4e en 10e MSR.

Maar als je echt een lange harde koers hebt gehad, dan kan iedereen de sprint winnen. Zet 'm maar bij de favorieten voor Leuven.

Headlines

Materiaalzone

Populair