Matej Mohoric heeft zijn zinnen gezet op Parijs-Roubaix: “Dit jaar was ik er al dichtbij”

maandag 28 november 2022 om 12:16
Matej Mohoric heeft zijn zinnen gezet op Parijs-Roubaix: “Dit jaar was ik er al dichtbij”

foto: Cor Vos

Matej Mohoric kende een jaar met hoogte- en dieptepunten. In gesprek met het Sloveense SIOL keek hij terug op zijn seizoen en blikte hij alvast vooruit op 2023. De renner van Bahrain Victorious liet weten vooral uit te kijken naar Parijs-Roubaix.

“Het meest klinkende succes was het winnen van mijn eerste monument, Milaan-San Remo. Dit is altijd een droom geweest”, benoemde Mohoric zijn hoogtepunt van 2022. “Het meest trieste was het slechte presteren in de Tour de France. Ik wilde goed zijn, maar het lukte niet. Achteraf bleek dat ik behoorlijk ernstige gezondheidsproblemen had tijdens de koers. Ik kampte tegelijkertijd met corona en mogelijk ook het Epstein-Barr-virus. Gelukkig heeft dit geen gevolgen op de lange termijn gehad en heb ik nu al zin in het volgende seizoen.”

Vooral zondag 9 april 2023 staat met rood omcirkeld in zijn agenda, want dan wordt Parijs-Roubaix verreden. “Ik kijk er echt naar uit om terug te keren in de koers”, zei Mohoric, die vorig jaar vijfde werd in de door Dylan van Baarle gewonnen Helleklassieker. “Ik was er dit jaar heel dichtbij, maar uiteindelijk kwam er geen klinkend resultaat. Volgend jaar zal ik meer vastberadenheid tonen.”

Het afgelopen seizoen won Mohoric Milaan-San Remo mede door een technisch snufje. Dankzij de ‘dropper post’ kon hij op de top van de Poggio zijn zadel enkele centimeters laten zakken, waardoor hij meer grip had in de afdaling. Komt Mohoric in Parijs-Roubaix weer met zo’n noviteit? “Bij Bahrain Victorious beschikken we over heel goed, zo niet het beste, materiaal”, ontweek hij die vraag. “Ik zou zeggen dat we een klein concurrentievoordeel hebben.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

KnightBiker 28 november 2022 om 12:44

met een dropper seatpost over de kasseien dokkeren…

0
Wheely 28 november 2022 om 13:45

Zou wel leuk zijn als hij weer met een innnovatief foefje aan de start staat. Die banden met variabele druk bijvoorbeeld.

0
Paul81 28 november 2022 om 14:20

Graava wielen gok ik

0
Kopinkas 28 november 2022 om 14:41

Stunten in het gootje, met Matej Mohoric…
Vooral benieuwd of hij zijn afdalingswapen dit jaar nog eens kan inzetten in LBL als de koers lang gesloten zou blijven.

0
Romāns Vainšteins 28 november 2022 om 14:56

Die afdaling heb ik zelf eens gedaan en dat is er idd echt eentje om als idioot het verschil te kunnen maken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone