Martínez volgt zichzelf op als Colombiaans kampioen tijdrijden
foto: Cor Vos
donderdag 30 januari 2020 om 17:40

Martínez volgt zichzelf op als Colombiaans kampioen tijdrijden

Een nieuwe editie, maar geen nieuwe winnaar bij het Colombiaans kampioenschap tijdrijden in het departement Boyacá. Daniel Felipe Martínez klokte na 41,4 kilometer de snelste tijd, voor Nairo Quintana en Tourwinnaar Egan Bernal.

Martínez won vorig jaar met ruime voorsprong op Miguel Ángel López en Bernal, maar ook vandaag waren de verschillen behoorlijk. De 23-jarige renner van EF Education First klokte aan het eerste tussenpunt een tijd van 10:50, maar er was nog één renner sneller na tien kilometer: Bernal.

De coureur van Team Ineos veroverde vorig jaar de bronzen medaille, maar leek nu heel even op weg naar de titel. Bernal was vier seconden sneller dan Martínez, maar die laatste bleek zijn tijdrit toch beter te hebben ingedeeld. Aan het tweede tussenpunt (na dertig kilometer) had de titelverdediger zijn beperkte achterstand omgebogen in een voorsprong van 25 seconden.

Publieksfavoriet Quintana pakt het zilver 
Martínez wist in het vervolg zijn voorsprong vast te houden en zelfs iets uit te breiden, waardoor hij aan de streep 32 seconden sneller was dan Bernal, die ook dit jaar genoegen moest nemen met de derde plaats. Het was namelijk Nairo Quintana die een sterke tijdrit reed en op 29 seconden eindigde van Martínez.

Bij de vrouwen ging de zege naar Ana Cristina Sanabria. Aankomende zondag staan de wegwedstrijden op het menu in en rond Tunja. De eliterenners rijden dan twaalf plaatselijke ronden door en rond Tunja van 18,1 kilometer. “Ik ga proberen te winnen, aangezien de kampioenschappen plaatsvinden in mijn geboortestreek”, aldus lokale favoriet Quintana.

 
8 Reacties
Sorteer op:
30 januari 2020
Chaves voor zijn doen redelijk
30 januari 2020
Valt me niets tegen van Nairo. Dat belooft wat voor de wegwedstrijd. Jongens van INEOS ook direct op de afspraak .. heeel benieuwd Brandon S.
  30 januari 2020
  Bernal op de afspraak? Hij wordt hier geklopt door godbetert Quintana... Voor een Tourwinnaar is dit toch maar een behoorlijk matige prestatie. Een uitslag eind januari vertelt natuurlijk wel niet zo veel.
  30 januari 2020
  Quintana is vermoedelijk erg gemotiveerd nu hij een soort van nieuw begin heeft gemaakt in een Franse ploeg. Hij lijkt goed getraind te hebben deze winter. Hij zou wel een mooie nationale kampioen zijn.
  31 januari 2020
  Op een half minuutje derde @wernerfranke. Dat is prima voor nu. Martinez sws rijdt een goede tijdrit en Quintana heeft hier een doel van gemaakt.
30 januari 2020
Rivera was al wel genoemd als outsider. Anacona toch de tegenvaller. Vorig jaar deze tijd nog 5e in de tijdrit van San Juan op zuchtje van Evenepoel, nu dik 4 minuten kwijt.
30 januari 2020
Na de eerste vijf wel heel grote tijdsverschillen hoor. Natuurlijk door het niveauverschil tussen de bekendere in Europa koersende profs en de locale jongens. Alleen Anacona staat er wel heel lullig tussen met zijn slechte tijdrit.

Reacties zijn gesloten.