Martin voor Waalse Pijl: “Hoop op een sprint met Valverde en Alaphilippe”

Door , dinsdag 17 april 2018 om 14:51
Martin voor Waalse Pijl: “Hoop op een sprint met Valverde en Alaphilippe”

foto: Sirotti

Daniel Martin is al jaren een van de favorieten voor de Waalse Pijl. De Ierse puncheur eindigde ook al driemaal op het podium, maar telkens moest hij zijn meerdere erkennen in één renner: Alejandro Valverde. De Spanjaard – al vijfvoudig winnaar van La Flèche Wallone – is ook dit jaar weer de torenhoge favoriet. Maar als het aan Martin ligt, komt daar dit jaar eindelijk verandering in.

In 2014, 2016 en vorig jaar eindigde Martin respectievelijk als tweede, derde en tweede achter zijn Spaanse opponent. Op de vraag van Cyclingweekly.com wat er moet veranderen om Valverde dit jaar eindelijk te kunnen vloeren, antwoordt de UAE Emirates-renner spottend. “We moeten gewoon hopen dat hij te traag wordt! Maar op een serieuze toon: ik denk dat ik nog altijd kan verbeteren.”

De klimmer doelt hiermee op het maken van tactische keuzes bij het opdraaien van de Muur van Huy. “Vorig jaar zat ik aan het wiel van Valverde toen we de klim opdraaiden, maar verloor ik positie omdat er volle bak werd gereden naar de eerste bocht. Het leek net alsof de finish daar al lag, en ik wist dat veel renners dit niet konden doortrekken. Ik twijfelde om mee te gaan, waardoor ik later werd opgehouden door renners die plots stil stonden.”

Toch kan Martin weinig met de kritiek dat hij door een gebrek aan plaatsing telkens van te ver terug zou moeten komen. “Je kunt ook zeggen dat ik veel renners in extremis inhaal, omdat ik mijn krachten juist goed weet te verdelen. Het is gemakkelijk om te zeggen dat ik te ver zit; uiteindelijk gaat het erom waar de streep ligt.”

Mocht hij ditmaal wél in ideale positie aan de Muur kunnen beginnen, dan heeft Martin al een ideaal scenario klaarliggen. “Ik hoop dat het een sprint wordt tussen mij, Alejandro (Valverde) en Julian (Alaphilippe).”

Dit artikel delen:

27 Reacties

Domestique 17 april 2018 om 14:57

Beetje naïef om te denken dat hij dit jaar wel kan winnen… Gaan vast weer een pak ploegen met Movistar samenwerken om dan een top-10 plaatsje te bemachtigen, maar voor winst komen ze toch niet in aanmerking. Waarom eens niet met z’n allen tegen Valverde? Te veel risico om dan buiten de punten te rijden?

Il Squalo 17 april 2018 om 15:02

Die kerel is echt een geboren verliezer als gij zo iets durft zeggen. Hoe zo iemand twee monumenten heeft kunnen winnen is mij een groot raadsel. Hij lijkt alleszins ook al over zijn houdsbaarheiddatum te zijn.

Secondant 17 april 2018 om 15:05

Toch een beetje jammer dat dit soort renners genoegen nemen met een zoveelste podiumplek. Had liever gezien dat meerdere ploegen de koers hard hadden gemaakt en dus niet op de laatste 2km wachten. Dan denk ik vooral aan bmc, quickstep, lotto en UAE.

Boomie1 17 april 2018 om 15:19

Wordt al zo vaak geprobeerd die koers hard te maken. Maar met “slechts” 200km op het menu ga je Valverde en Movistar niet afmatten.

@Il Squalo: Dit jaar wat pech in het voorjaar, maar ben je z’n seizoen vorig jaar vergeten? Met gebroken wervels 6e in de Tour, noem je dat over de datum??

vluggejapie 17 april 2018 om 15:21

Martin vooralsnog onzichtbaar.

tetedelacourse 17 april 2018 om 15:35

ik hoop op alles behalve een sprint tussen Martin, Valverde en Alaphilippe.

Mocht het dat toch worden, dan geef ik Martin wel een goede kans. Komt iedere keer weer boven, en als er iets hem ligt is het wel dit soort aankomsten. Alleen moet je sneller dan Valverde, dat is al 4 jaar niemand gelukt.

JimKro 17 april 2018 om 15:37

Il Squalo & Secundant:

Allebei toevallig Martin niet zien koersen de afgelopen jaren? Jullie opmerkingen slaan in ieder geval nogal de plank mis. Dan is juist één van de meest aanvallende renners geweest in de Tour en heeft daarnaast een enorme sprong gemaakt in zijn klassementskansen in een grote ronde. Zonder die val vorig jaar in de Tour zou hij misschien wel podium hebben gereden.

west 17 april 2018 om 15:47

In een sprint met Valverde en Alaphillipe is Martin toch gewoon kansloos? Hij kan beter hopen op een sprint met Kreuziger en Benoot ofzo…

Pietje Precies 17 april 2018 om 16:09

Het is geen vlakke sprint West.

Mathieu Moller 17 april 2018 om 16:12

Ik hoop met hem mee. De sprint de muur van Huy op is voor mij een van de mooiste punch-aankomsten van het jaar.

zijwieltje 17 april 2018 om 16:21

Het is ‘lo’ squalo.

Zjoske 17 april 2018 om 16:58

@JimKro
Inderdaad, Martin is een van mijn favoriete renners geworden juist door zijn aanvalstlust.
Hoop dat hij Valverde dit jaar van zijn troon kan stoten op de Muur.

Belmonte 17 april 2018 om 17:20

De kans is klein dat hij Valverde verslaat in de sprint. Maar bij iedere andere koersstrategie zijn zijn kansen om te winnen nog veel kleiner. Hij is zo’n beetje de enige voor wie het slim is om met Valverde naar de streep te gaan.

Romāns Vainšteins 17 april 2018 om 17:34

Wat hij moet doen is op het oog TE vroeg aangaan en hopen dat Valverde erop gokt dat eerst eenander het dichtrijdt.

Japsie 17 april 2018 om 17:36

@ RV dat deed hij vorig jaar in LBL ook, alleen toen reed Valverde idd het gat dicht in z’n eentje…oh en hij won ook :)

Chaba 17 april 2018 om 17:54

Ook een poef poef renner wat betekent dat Movistar een ploeg heeft die hen gaat helpen. Het zal lastig worden voor Martin maar dit is wat hij supergoed kan dus het is logisch dat hij hoopt op zo een scenario. Voor hem is het jammer dat alleen Valverde net iets beter in het poof poof specialisme, maar ja het hoef maar één keer mee te zitten en hij wint.

joern00 17 april 2018 om 18:24

@chaba, tenzij ze Ullissi of Costa kunnen laten meeglippen met de aanvallen van QS, Bahrein en Lotto-Soudal (als die er al komen). Dan kunnen ze het werk ook door Movistar laten opknappen en de spurt bergop afwachten met Martin

ah-ja 17 april 2018 om 18:52

Vergeet te zeggen dat hij nog geen platte prijs reed dit jaar. Top tien zou al progressie zijn

Bizziecle 17 april 2018 om 19:27

Ik dacht ff dat het over Guillaume zou gaan

Covadonga 17 april 2018 om 19:41

Werkelijk Martin? Sprinten voor plek twee is leuk, maar een ander scenario levert mogelijk winst op. Blijkbaar telt dat niet. Winnen van Valverde in de sprint is onmogelijk en niet realistisch. Valverde is in supervorm.

Bikeage 17 april 2018 om 19:47

Welk ander scenario? Alsof Movistar Martin weg laat rijden voor de laatste keer Muur.

dark-knight 17 april 2018 om 20:09

Als iemand valverde kan kloppen in een sprint op de muur van huy, dan is het toch wel martin of alaphilippe…

Sauerpraum 17 april 2018 om 20:35

Martin heeft dit jaar nog geen deuk in een pakje boter gefietst…

ProfrondeZevenbergen 17 april 2018 om 21:02

@Bikeage
Als ze allemaal zo denken, gebeurt er idd niets. Scenario’s genoeg dus …

Mwielerfan 17 april 2018 om 22:12

Waalse pijl en een winnaar uit een aanval? Dat sommige hier niet helemaal realistisch zijn is nog geen reden om van martin tr vragen daarin mee te gaan

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair