Mark Padun geeft ziek op in Tirreno-Adriatico

vrijdag 11 maart 2022 om 21:03
Mark Padun geeft ziek op in Tirreno-Adriatico

Mark Padun (links) - foto: Cor Vos

Mark Padun was een van de drie uitvallers tijdens de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. Vanwege ziekte kneep de Oekraïense klimmer van EF Education-EasyPost onderweg de remmen dicht. Het Lotto Soudal-duo Rüdiger Selig en Maxim Van Gils stapte eveneens uit de wedstrijd.

Padun liet in aanloop naar Tirreno-Adriatico een goede vorm zien. In de Spaanse vierdaagse Gran Camiño eindigde de Oekraïner vijfde in de serieuze etappe naar Luintra en won hij vervolgens de afsluitende tijdrit voor Jesús Herrada en Alejandro Valverde. Het leverde hem de derde plek op het eindpodium op. Het zorgde voor verwachtingen, maar die kwamen in de Tirreno niet uit. Voor de 25-jarige renner duurde de ronde vijf dagen, want vandaag verliet hij vroegtijdig de vijfde etappe wegens ziekte. Na Ruben Guerreiro was hij de tweede uitvaller bij zijn ploeg.

Lotto Soudal zag de Duitser Rüdiger Selig en de Belg Maxim Van Gils opgeven. Eerder raakte de Belgische ploeg Caleb Ewan al kwijt. De Australische sprinter had gisteren last van een valpartij en wilde geen risico nemen met het oog op Milaan-San Remo.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dikke Man 11 maart 2022 om 21:28

Het schijnt dat hij nog altijd moeite heeft met eten. Toen hij gisteravond aan zijn pasta carbonara wilde beginnen, trof hij een stukje mos op zijn vork aan. Deze ziekte was dan ook voorzien.

0
Polleke 11 maart 2022 om 21:29

Nu wachten op de Padun-politie…

0
lo squalo dello Stretto 11 maart 2022 om 22:58

Als ik zie wat er in zijn land gaande is zou ik ook ziek worden.

0
kleomantre 12 maart 2022 om 10:21

Goed om op gewicht te komen

0
vincenzo 12 maart 2022 om 11:38

Al die zieken …. De renners lijken geen weerstand meer te hebben.

0
kleomantre 12 maart 2022 om 12:13

Zou me niet verbazen wanneer clean living een rol speelt. Veel mensen hebben anderhalf jaar met enorm veel handen wassen achter de rug en zullen met veel minder andere mensen dan normaal in contact zijn geweest. Dat zal zeker bij sporters en aldus ook wielrenners het geval zijn geweest. Misschien net een beetje te clean waardoor je algeheel te weinig weerstand hebt opgebouwd tegen ziektekiemen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone