Mark Cavendish verheldert: “Ik wil nog blijven koersen”

woensdag 14 oktober 2020 om 14:49
Mark Cavendish verheldert: “Ik wil nog blijven koersen”

foto: Cor Vos

Snikkend liep Mark Cavendish zondag weg uit de mixed zone, waar journalisten en renners elkaar na Gent-Wevelgem konden spreken. De Vlaamse klassieker was misschien wel zijn laatste koers. Drie dagen later, voor de Scheldeprijs, stelde hij dat bij. “Ik wil nog blijven koersen.”

Door het coronavirus is de situatie erg onduidelijk, zei Cavendish voor de camera van Sporza. “Er was sprake van dat er misschien wel niet meer gekoerst zou worden. Omdat ik zelf ook nog geen ploeg heb voor volgend jaar realiseerde ik me plots dat Gent-Wevelgem misschien wel het einde van mijn carrière was. Ik heb nu eenmaal het hart op de tong.”

Voor de zesde keer in zijn loopbaan ging de wereldkampioen van Kopenhagen (2011) van start in de Scheldeprijs, die hij driemaal achter zijn naam zette. “Hier in de Scheldeprijs heb ik mijn eerste profzege behaald. Ik keek echt uit naar deze wedstrijd. Ik hou ervan om in België te koersen. Ik ben echt blij dat deze koers doorgaat.”

Hij verduidelijk dat hij nog niet wil stoppen. “Dat het al enkele jaren moeilijker gaat? Dat is relatief. 80% van de renners wint nooit een koers. Ik probeer gewoon om nog iets terug te geven aan het wielrennen. Uiteraard wil ik graag winnen, maar het gaat om meer dan winnen alleen. We zien wel wat er nog gebeurt, maar ik hoop echt volgend jaar nog te kunnen koersen.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

doorak 14 oktober 2020 om 15:07

Gewoon ook een echte liefhebber. Niveautje lager zal er toch nog hoop ik een ploeg zijn die wil laten koersen, knechten want dat wil hij nu ook en eventueel als het meezit eens meesprinten, why not!

rogierb 14 oktober 2020 om 15:12

Vrees dat Cav ook nog wel wat extra centjes wil en dat zit er niet meer in. Vandaag laatste koers.

doorak 14 oktober 2020 om 15:20

Een dik salaris dat is inderdaad voorbij.
Maar afhankelijk van wat hij echt nog wil zijn de wonderen de wereld nog niet uit.
Bijzonder, velen hebben hem vervloekt vanwege zijn heetgebakertheid, anderen (Tom Veelers) vd fiets rijden. In onze tijd gaf je zo’n gast in de koers gewoon een enorme beuk of oplawaai “buiten beeld” en toch heeft hij veel symphatie. Gun hem zeker nog een mooi jaar puur omdat de heetgebakertheid geen echt kwaad bij hemmis maar emotie die hem vaak de baas is.

jan jansen 14 oktober 2020 om 16:08

doorak
Oh, als het alleen maar emotie is en geen kwade bedoelingen dan mag hij nog wel een paar renners het ziekenhuis in werken. Dan is het niet zo erg, we zien het dan door de vingers

doorak 15 oktober 2020 om 01:43

Jan Jansen, jouw interpretatie is in en in slecht. Wat zich ontspruit aan jou geest is duidelijk edoch niet hetgeen ik daar schrijf nochtans bedoel.

Frank V 14 oktober 2020 om 15:09

Cavendish kan voor een pro conti ploeg punten verzamelen met ereplaatsen in sprints in de Ronde van Turkije en dat soort koersen.

Maar is dat niet zijn eer te na?

doorak 14 oktober 2020 om 15:23

Juist, en dat is de crux.

Wil hij echt nog koersen en sprinten dan zal hij veel in moeten leveren.
Wanneer hij zijn centen goed weg gestoken heeft of belegd hoeft hij in dit geval niet meer voor het geld te rijden en kan hij kiezen, ben ik nog echt liefhebber of toch niet (wanneer zijn mngr nog teveel vraagt) en dus water bij de wijn.

Frank V 14 oktober 2020 om 15:36

Met alle respect maar zo'n fluo truitje van Wanty of Wallonie-Bruxelles gaat 'm toch ook niet af.

Een serieus team gaat hem de plaats van een beloftevolle sprinter niet geven.

Of ze moeten geen beloftevolle sprinter in de rangen hebben.

Wat Wheely zegt lijkt me ook aannemelijk. Weet nog niet wat hierachter komt.

Arie den Blanken 14 oktober 2020 om 15:56

Dat is zijn eer zeker niet te na als ze hem daar maar goed voor betalen. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat hele sentimentele gedoe toneelspel is en dat hij denkt daardoor iets meer kans maakt toch nog een jaarinkomen er van vast te kunnen knopen.

Lalsacien 14 oktober 2020 om 17:41

@arie Cav is altijd al emotioneel geweest!

Wheely 14 oktober 2020 om 15:19

Ik denk dat Cav gewoon niet zo goed weet wat hij anders moet en kan. Zolang hij er van geniet moet hij vooral doorgaan maar op een gegeven moment zal hij toch moeten stoppen.

Romāns Vainšteins 15 oktober 2020 om 07:34

Precies, stereotype inzwartgatverdwijner, enkel een plek ergens in de koers kan hem een Boogerd scenario besparen, schat ik in althans.

davyduck 14 oktober 2020 om 15:46

Op het één na hoogste niveau, bij een sponsor met angelsaksische belangen is hij toch nog best een commercieel interessante renner.

Paul4566 14 oktober 2020 om 16:51

Zou toch mooi zijn als hij a la Petacchi nog eens een touretappe (of andere mooie zege) zou kunnen pakken volgend jaar. Vrees dat dat er niet meer in zit, maar zou het hem erg gunnen.

David Janssens 14 oktober 2020 om 20:05

Cavendish is gewoon klaar: er zal geen ploeg meer zijn die hem een riant salaris zal betalen, het lijkt mij sterk dat hij voor een broek en een shirt gaat rijden. Mocht hij echt een liefhebber zijn dan gaat hij vast wel een continental team vinden dat hem een broek en een shirt wil geven. Misschien zelfs een kleine onkostenvergoeding.

Poeksel 15 oktober 2020 om 13:16

Inmiddels is bekend dat Cavendish helemaal geen salaris hoeft te hebben. Hij wil gewoon blijven koersen.

Frank V 15 oktober 2020 om 13:22

Bekend? Er gaat een gerucht.

Headlines

Materiaalzone

Populair