Mark Cavendish stapt uit Ronde van Polen met oog op Commonwealth Games

donderdag 4 augustus 2022 om 10:10
Mark Cavendish stapt uit Ronde van Polen met oog op Commonwealth Games

foto: Cor Vos

Mark Cavendish zal niet van start gaan in de zesde etappe van de Ronde van Polen. De Brit laat de klimtijdrit aan zich voorbijgaan om zich voor te bereiden op de wegrit van de Commonwealth Games, die zondag worden verreden in Warwick. Dat laat Quickstep-Alpha Vinyl weten via sociale media.

“Het spijt me dat ik de jongens en de wedstrijd achterlaat, maar op hetzelfde moment kijk ik er naar uit om te koersen voor het Isle of Man op dit grootste evenement”, zegt Cavendish over de Commonwealth Games. De Commonwealth Games zijn een multi-sportevenement, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Olympische Spelen, die elke vier jaar wordt gehouden en waaraan de lidstaten van het Gemenebest van Naties mee (kunnen) doen, als wel de tot een van hen behorende overzeese gebiedsdelen. Donderdag vindt de individuele tijdrit plaats.

In de Ronde van Polen kwam Cavendish niet verder dan een achtste plaats in de eerste etappe. Daags nadien, in rit twee, eindigde hij als tiende.

Uitvallers

Etappe 1
Etappe 2
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 6
Dit artikel delen:

9 Reacties

ssj 4 augustus 2022 om 11:32

Ik was wat kritisch op de prestaties van Jakobsen in de Tour en vroeg me af of Cav het niet beter zou hebben gedaan (Cav zelf trouwens ook). Maar als je ziet wat Cav in Polen presteert dan vraag ik me dat echt af. Dat is wel heel magertjes.

0
Mystery Rider 4 augustus 2022 om 11:58

Waarom kritisch op Jakobsen – eerste tour, 1 overwinning + uitgereden en dat na een lange moeizame weg terug en in een tour met weinig sprint kansen.

Dat hij op de Champs-Elysees niet wint dat mag geen verrassing zijn – hij heeft zich kapotgereden in de laatste berg etappes en jongens als Philipsen, Kristoff, Sagan, Stuyven die ga je in de bergen niet vinden net voor de bezemwagen en komen echt wel frisser de Tour uit dan Fabio.

0
Groetjesaandevoetjes 4 augustus 2022 om 12:01

Had ook nog eens pech in Parijs met die ketting die er af vloog. Uiteindelijk waren er 3 etappes die eindigden in pure massa sprints, namelijk etappe 2, 3 en 21.

Jakobsen won er 1, Groenewegen 1 en Philipsen 1. Die etappe naar Carcassone die Philipsen won was geen pure massasprint, want er zat een dikke puist voor de finish en die etappe naar Cahors die Laporte won was de dag nadat Jakobsen zich helemaal kapot had gereden.

Dik prima dus voor Jakobsen.

0
ssj 4 augustus 2022 om 12:27

Ik vond het tegenvallend dat hij in de andere etappes waar er gesprint werd niet bij zat en hij dus uberhaupt maar 3 kansen had (en als je die laatste niet mag tellen dan wordt het helemaal zot). Als je dat vergelijkt met Philipsen dan deed die dat een stuk beter en zelfs Groenewegen zat er vaker bij.

0
Groetjesaandevoetjes 4 augustus 2022 om 11:47

Hoe werkt dat contract technisch eigenlijk? Aangezien Quick Step hem betaald om in Polen te rijden en hij nu ‘weigert’ te fietsen en elders wel gaat koersen?

0
Shinzawai 4 augustus 2022 om 12:04

Daar zullen ze wel iets over afgesproken hebben.

0
Maillot à Pois 4 augustus 2022 om 12:05

“I want to thank the team for their support.”
In samenspraak met QuickStep dus, zoals voetbalploegen spelers vrijgeven voor interlands.
Er is wel een regel dat je niet aan andere UCI koersen mag deelnemen als je een wedstrijd voortijdig verlaat, tenzij je toestemming hebt van de organisatie. Commonwealth Games is geen UCI wedstrijd, maar ik vraag me af of er hier overleg is geweest met de organisatie van de Ronde van Polen.

0
Mystery Rider 4 augustus 2022 om 12:06

Zal wel in samenspraak met de ploeg zijn. Na zijn Britse titel en niet-selectie voor de Tour en het feit dat hij einde contract is maakte het niet veel uit of hij voor Quick Step nog een overwinning pakt in Polen of hij voor de Isle of Man de Commonwealth Games titel pakt.

Heel indrukwekkende deelnemerslijst op PCS trouwens – komt niet vaak voor om een pak toppers aan de start te zien met daarbovenop een pak exoten !

0
Steven_E 4 augustus 2022 om 12:56

De wegrit van de Commonwealth Games is pas op zondag, en de RvPolen loop morgen reeds af. Geen overlap, dus zelfs als Cav hier tegen de zin van de organisatie opgeeft dan kunnen ze hem niet verbieden zondag te starten.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone