Mark Cavendish primus in RSM-Wealer Ronde in Maastricht, Wiebes wint bij vrouwen
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 3 juni 2023 om 11:07

Mark Cavendish primus in RSM-Wealer Ronde in Maastricht, Wiebes wint bij vrouwen

Mark Cavendish heeft de RSM-Wealer Ronde in Maastricht gewonnen. De Brit van Astana Qazaqstan toonde zich de snelste sprinter in het Maastrichtse Criterium. Tweevoudig ritwinnaar in de Giro Nico Denz en Laurens De Plus maakten het podium compleet. Lorena Wiebes won de vrouwenwedstrijd

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Het criterium in Maastricht wordt traditioneel op de vrijdag na de Giro d’Italia gereden. Cavendish won vorige week nog de slotrit van de Giro. Ook Koen Bouwman, die zijn kopman Primož Roglič aan de eindzege hielp, was van de partij. Met een zesde plaats was hij de eerste Nederlander.

Wiebes de rapste bij vrouwen
Ook Lorena Wiebes mocht juichen in Maastricht. De Nederlandse sprintster van SD Worx liet haar ploeggenoot Mischa Bredewold en Yara Kastelijn van Fenix-Deceuninck achter zich.

 
5 Reacties
Sorteer op:
3 juni 2023 12:38
Gewonnen of gegeven, zowel ik als andere omstanders waren van mening dat Cavendish te laat kwam met zijn jump en dat die andere twee net voor hem eindigden. Geen fotofinish maar een simpele filmcamera waarop in het donker toch niets te zien is. Maar ja, ze hebben graag een winnaar van naam, al stelt zo een (voorspelde en uitgemaakte) overwinning geen reet voor. Wiebes kwam afgetekend aan, maar ook dat was voorspelbaar, laten we maar zeggen dat het voor de rest erg gezellig was in Maastricht rond het parcours. @Redactie, Wiebes rijd voor SD-Works en niet meer voor DSM. Niet op de hoogte? Net als de omroeper in Maastricht die vertelde dat Sabrina Stultiens gedemarreerd was terwijl ze niet eens aan de start stond. Maar het was mij al bekend dat sommige heren van de KNWU geen kaas gegeten hebben van de coureurs-atleten, op het NK in Beek ging Mich Valize zijn beklag doen en ze konden hem niet eens, notabene de huidige wereldkampioen.
    3 juni 2023 12:44
    Sorry, maar je moet ook geen perfecte finishcamera verwachten bij een kermiskoers.
    4 juni 2023 06:10
    Ik ken geen sd-works, maar als je SD WORX bedoeld is dat logischer. Want voor die ploeg rijdt zij inderdaad.
4 juni 2023 19:25
Ach joh, maak je niet druk. De uitslag lag voor de start al zwart op wit gedrukt klaar in de jurywagen. Zo gaat dat in dergelijke criteriums. Moet je je niet aan storen, maar gewoon van genieten dat je wielerhelden de moeite komen nemen om hun rondjes te komen draaien terwijl jij toe mag kijken.
3 juni 2023 12:49
@eenpersoon, nee hoor maar het plan om het spannend te maken en Cav met een ultieme jump de overwinning te geven was dus mislukt, maar die dachten zeker van dat ziet toch niemand. Maar de aankomstrechter van de Amstel Gold Race die de verkeerde winnaar had uitgeroepen was er ook, misschien heeft hij ook hier weer zijn verkeerde oordeel geveld.

Reacties zijn gesloten.