Mark Cavendish prijst ploeggenoten voor harde werk: “Ik ben zo trots op ze”
foto: Cor Vos
woensdag 11 mei 2022 om 17:57

Mark Cavendish prijst ploeggenoten voor harde werk: “Ik ben zo trots op ze”

De vijfde etappe van de Ronde van Italië, van Catania naar Messina, was er op papier een voor de snelle mannen. Alpecin-Fenix maakte echter gebruik van de klim naar Portella Mandrazzi om de pure sprinters over boord te gooien. Ook Mark Cavendish was hier het slachtoffer van. “Wat kun je eraan doen? Je moet gewoon proberen”, zei een gelaten Cavendish na afloop tegen CyclingWeekly.

“Als er een paar kleine situaties anders verlopen, kom je waarschijnlijk terug”, aldus de Brit. “We waren bijvoorbeeld dertig seconden achter Groupama FDJ (het team van Arnaud Démare, red.) en Caleb Ewan zat achter ons. Ironisch genoeg, zouden we waarschijnlijk allemaal terugkomen, als we bij elkaar hadden gezeten.”

“Je moet gewoon alles geven en de jongens gaven alles. Ik ben zo trots op ze”, spreekt Cavendish zijn lof uit over zijn ploeggenoten. “Wat kun je tenslotte doen? Het is goed zo, we hebben het geprobeerd. Je bent altijd teleurgesteld. Maar we wisten wat er ging gebeuren vandaag, het was een extra sprintdag geweest, maar we moest het proberen. En we zullen het opnieuw proberen.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
11 mei 2022 18:27
Las volgens mij laatst ergens dat hij getraind had om klimmen over te komen. Maar hij lijkt te parkeren op alles wat boven een viaduct uit komt.

En vandaag geen sneer naar Mauro, Mauri of Franco?

Ach ja, hij heeft zijn zege in de tas. En verder telt eigenlijk voor hem dit seizoen enkel een zege in de TdF. Maar of hij nu echt reclame voor zichzelf heeft gemaakt, dat vraag ik me af.
    11 mei 2022 18:36
    Als je je 53ste rit in een grote ronde pakt, zou ik dat wel onder de noemer ‘reclame maken voor jezelf’ durven zetten.
    11 mei 2022 19:15
    Als je zoals Cavendish ontelbare overwinningen in grote rondes hebt behaald naast is. een wereldtitel en nog meer dan 100 andere zeges, mag je wel eens een sneer geven, denk je niet?
    11 mei 2022 19:52
    @LeGrandBornand
    Ontelbare keren dankzij het harde werk van je ploegmaats die het vuile werk opknappen, vluchters terughalen, een risicovolle lead-out doen etc... aan sprinten toekomen en dan - ere wie ere toekomt - het ook waar maken. Maar dat geeft je nog altijd niet het 'recht' om te sneren.
    Toch blijft zijn meest spraakmakende zege voor mij Milaan-San Remo, waar hij eigenlijk een onmogelijke sprint rijdt.
    En dan waren er, ook al in zijn jonge jaren, een paar all-out waaieretappes, eentje met Hushovd en Cancellara erbij, en één - nog spraakmakender misschien -met Sagan en Contador erbij, die me bijblijven.
    En verder veel maaaassaaaaspurts.
    11 mei 2022 19:53
    Reclame voor de sprintsnelheid in het wiel van Morkov: zeker!

    Maar zowel gisteren als vandaag was het niet overtuigend bergop. Als eerste eraf. Als je dan mee wilt naar de TdF, dan kun je er vanuit gaan dat je de eerste de beste bergrit een afstapper hebt.
11 mei 2022 19:07
Quote:
Ironisch genoeg, zouden we waarschijnlijk allemaal terugkomen, als we bij elkaar hadden gezeten.

Wat is daar de ironie van? Nu kwam alleen Demare terug en won hij de rit.
11 mei 2022 19:17
Wat flauwe kul met die uitspraak " ben trots op de ploeg". Wat een ge...
11 mei 2022 20:19
Nou, iedereen aan hert woord geweest. Alleen de verliezer van de dag niet #waarisMatje?
    12 mei 2022 00:04
    Sprintetappe, dus zijn de geloste sprinters de grote verliezers,

Reacties zijn gesloten.