Mark Cavendish over binnenhalen record in Tour: “Speculatie van buitenaf”

zaterdag 21 januari 2023 om 10:47
Mark Cavendish over binnenhalen record in Tour: “Speculatie van buitenaf”

foto: Astana Qazaqstan

Mark Cavendish is deze week voorgesteld bij Astana Qazaqstan. De 37-jarige sprinter gaat bij de ploeg van Alexander Vinokourov op zoek naar zege nummer 35 in de Tour de France. “Maar dat record is niet zo belangrijk voor mij.”

Het zijn geen gemakkelijke maanden geweest voor Cavendish. De Brit leek op weg te zijn naar B&B Hotels-KTM, maar dat ging uiteindelijk niet door. Zodoende moest de oud-wereldkampioen opnieuw een nieuwe ploeg zoeken. Ook in zijn privéleven was het druk voor Cavendish, de rechtszaak over de gewapende overval in zijn huis is namelijk van start gegaan. “Er is de laatste tijd veel gebeurd in mijn privéleven.”

“Toen het project van B&B van de baan was (december, red.), belde Alexander (Vinokourov, red.) me”, vertelde Cavendish aan L’Équipe. “Ik had daarvoor nog een aantal opties, maar sommigen waren niet meer actueel. Met Vinokourov was het een makkelijke onderhandeling. We waren het snel eens, dat was verfrissend. Ik ben hem en Astana dankbaar dat ze me de tijd hebben gegeven om me te focussen op de zaken die gebeurden in mijn privéleven.”

Cavendish: “Niet zo belangrijk voor mij”
Na een ‘goed ontvangst’ bij de ploeg kijkt Cavendish naar het seizoen in 2023. Veel zal in het teken staan van de Tour de France, waar de sprinter voor de 35ste keer kan zegevieren en zo het record van Eddy Merckx wil verbreken. “Ik wil terug naar de Tour, mijn hele carrière is gebaseerd op die koers. (…) Het record is niet zo belangrijk voor mij, dat is speculatie van buitenaf. Ik ga niet opeens stoppen als ik die 35ste rit niet kan winnen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Cornelius 21 januari 2023 om 12:20

“Het record is niet zo belangrijk voor mij, dat is speculatie van buitenaf.”

Leuk geprobeerd, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand dit gelooft.

2
Brabander 21 januari 2023 om 13:30

En dan ervoor nog zeggen dat zijn ganse carrière ‘gebaseerd is op de Tour’ ook.
Lulkoek inderdaad

1
vincenzo 21 januari 2023 om 11:32

“Met Vinokourov was het een makkelijke onderhandeling. We waren het snel eens, dat was verfrissend.”

Mag ik hier smakelijk om lachen?

1
Romāns Vainšteins 21 januari 2023 om 11:46

Zolang je het maar met een mondkapje op doet.

0
Polleke 21 januari 2023 om 12:12

Waarom zou dat belachelijk moeten zijn… ze zaten beiden in een positie die gunstig voor ze was, Cav. zónder ploeg en Astana zonder kopman en extra budget na de fratsen van Lopez… win-win..

0
Cornelius 21 januari 2023 om 12:16

@Polleke Als de onderhandelingen zo simpel geweest zouden zijn, was dat theater van SEG met een zogenaamd contract bij HPH niet nodig geweest.

0
bert-66 21 januari 2023 om 13:53

Leuk voor hem dat hij onderdak heeft gevonden, maar Astana heeft weinig kennis, renners en ervaring met topsprinters, kan me niet voorstellen dat hij bij deze ploeg nr 35 gaat halen…

0
Eroba 22 januari 2023 om 08:02

Kan me alleen maar voorstellen hoe het moet zijn als er een kleine bij jou en je vrouw in bed ligt en ineens komt er een overvaller jou bedreigen met een mes…

0
Japsie 21 januari 2023 om 13:01

Tuurlijk Cav, tuurlijk. Jaja, de beste spurter ooit, zeker, maar zou blij zijn als we van dit opgefokte mannetje verlost zijn. Past ook niet bij Astana. Daar moet je solo winnen, of toch in ieder geval een dubieuze arts tot je beschikking hebben.

-1

Net binnen

Populair

Materiaalzone