Mark Cavendish keert terug bij Deceuninck-Quick Step

zaterdag 5 december 2020 om 10:23
Mark Cavendish keert terug bij Deceuninck-Quick Step

foto: Cor Vos

Mark Cavendish koerst komend seizoen voor Deceuninck-Quick Step. Voor de Brit, die na een jaar Bahrain-McLaren alweer verlaat, betekent dit een terugkeer op het oude nest, want vanaf 2013 reed hij al meerdere jaren voor de ploeg van Patrick Lefevere.

“Ik heb er geen woorden voor om uit te drukken hoe blij ik ben om naar Deceuninck-Quick Step te komen. Ik heb mijn liefde voor mijn tijd bij deze ploeg nooit weggestoken en het voelt echt als thuiskomen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met die ongelooflijke groep renners en weer samen te werken met de stafleden, van wie de meeste er al bij waren in mijn eerste periode en die deel uitmaakten van een van de meest succesvolle periodes ooit”, aldus Cavendish.

“Zelfs in dit extreem moeilijke en verstoorde seizoen heeft de ploeg laten zien hoe sterk en hecht ze is”, ging de Brit, die in zijn carrière dertig Touretappes won, verder. “Ik hoop daar ook aan te kunnen bijdragen. Ik kan niet wachten om terug te keren in de Wolfpack.”

Panache
Teammanager Patrick Lefevere is blij om de wegwereldkampioen van Kopenhagen (2011) terug in zijn ploeg Deceuninck-Quick Step te hebben. Hij laat weten: “We delen veel mooie herinneringen en hebben samen een historie, die ver teruggaat. In zijn drie jaar bij de ploeg bezorgde hij de ploeg niet alleen tientallen overwinningen, maar liet hij panache zien en toonde hij wat voor een ongelooflijk toegewijde teamplayer hij is.”

foto: Cor Vos

“We zijn blij dat hij terugkeert in onze familie, want hij is een echte leider en brengt een schat aan ervaring mee die hij kan delen met onze jonge renners. Tegelijkertijd zijn we ervan overtuigd dat hij nog steeds iets te bieden heeft voor de ploeg”, aldus Lefevere.

Dit artikel delen:

69 Reacties

lander luypaert 5 december 2020 om 10:28

Je zult zien hij gaat terug sprints winnen…

0
vincenzo 5 december 2020 om 10:55

Wedden van niet?

0
Wheely 5 december 2020 om 10:55

Dan eet ik mn sidi’s op.

0
Merlinappa 5 december 2020 om 11:34

Misschien bij de amateurs ja :’)

0
Groetjesaandevoetjes 5 december 2020 om 12:19

Het zal me verbazen als hij nog iets relevants wint. 12e dit jaar in de ronde van Polen was zijn beste resultaat.

0
Verweggistan 5 december 2020 om 10:29

liev van Pat.

0
Joachim 5 december 2020 om 10:34

Het hart van Lefevere heeft het gehaald van z'n verstand, mooi wel.

0
Dayer Quintana 5 december 2020 om 10:40

Toch fijn dat iemand met zo een fantastische loopbaan niet op een toch wel treurige manier moet stoppen. Quick-Step is ook het enige team waar ik hem oprecht nog enkele goede wedstrijden zie rijden. Niet meer als topsprinter (misschien het nog eens sporadisch proberen in een kleinere koers), maar wel om pakweg Hodeg en Jakobsen (als hij er weer helemaal klaar voor is) met raad en daad bij te staan.

0
Baukema Tomoulin 5 december 2020 om 10:44

Op een treurige manier stoppen kan bij DQS ook hè. Voor hetzelfde geld rijdt hij komend jaar geen enkele koers omdat hij nooit op het niveau weet te komen om ook maar het c-team van DQS te halen.

0
Dayer Quintana 5 december 2020 om 12:19

Klopt, maar veel treuriger dan nu kon sowieso al niet.

0
doorak 5 december 2020 om 18:09

Cav is een echte liefhebber die zoals Dayer aangeeft bij DCQ nog een kans krijgt om waardig afscheid te nemen.
Hetgeen evengoed kan betekenen als wegkaptein ofwel ondersteunende rol voor de sprinters. Mocht hij als ondersteuner vd sprimters succes hebben omdat die gasten scoren straalt dat ook op hem af.
Hij zal graag zelf nog eens willen winnen en indien in vorm zal hij de kans bij PL zeker een keer krijgen maar meen dat hij zelf ook zich ervan bewust is dat dit wellicht geen optie meer is en daarom zich tevreden stelt als sprintcoach en aantrekker.

0
Panache 5 december 2020 om 10:41

Ondanks vele teleurstellende klasseringen denk ik dat Cavendish (vooralsnog in kleinere koersen) niet zo heel ver af zit van een niveau om te winnen. Zeg maar de Theo Bos koersen. Of dat een opstapje of eindstation wordt zal de tijd uitwijzen.

0
Limal 5 december 2020 om 11:18

Het zal waarschijnlijk eerder een eindstation blijken te zijn, maar ik ben toch blij voor Cavendish dat hij op deftige wijze een rijke carrière kan afsluiten.

OT: Ook leuk voor jou dat je een ondertitel kreeg in het artikel.

0
Mischa 5 december 2020 om 10:44

Die gaat niets waarmaken. Puur voor de sfeer. Niet mijn sfeer overigens. Ben al blij dat ze elkaar opzoeken.

0
doorak 5 december 2020 om 18:11

Tja, zure lieden kennen geen sfeer.

0
Westland95 5 december 2020 om 10:50

Wordt natuurlijk helemaal niks meer.

0
vincenzo 5 december 2020 om 10:55

Er staat niet dat hij is aangetrokken om zelf etappes te winnen, maar krijgt blijkbaar een andere rol. Welke rol wordt niet duidelijk uit het artikel, waarin staat: "hij brengt een schat aan ervaring mee die hij kan delen met onze jonge renners".

0
zacht 5 december 2020 om 10:52

Lekker kopstootjes uitdelen voor Bennett, mooie manier om je carrière af te sluiten.

0
klootje kriekeljon 5 december 2020 om 10:53

Nou.. snel indoctrineren, wondersap van José er in en zorgen dat die man in ieder geval nog een ritje in de Tour wint. Dmv een waaiertje, wie weet.
Zou mooi zijn!

0
Olly 5 december 2020 om 10:54

Die zijn elkaar helemaal waard.

0
bilthoven 5 december 2020 om 11:10

Mooie actie van Patrick!

0
Turtlehead 5 december 2020 om 11:17

Wow, nou zijn de centjes van ome Pat zéker op. Heeft die soms zijn pensioenpotje opgeofferd? Hij geeft ons toch maar mooi Cavendish om voor te juichen :)

0
Polleke 5 december 2020 om 11:23

Cavendish betaalt zichzelf dmv een private sponsor, Lefevre is niet achterlijk….

0
Groetjesaandevoetjes 5 december 2020 om 12:21

Of moet Groenewegen het salaris van Cavendish betalen?

0
Westfalen 5 december 2020 om 11:18

Lefevere gunt Cavendish een goed afscheid. Benieuwd hoe dit gaat uitpakken.

0
doorak 5 december 2020 om 18:16

Exact. Cav zal er geen flink salaris krijgen, heeft zelf ook aangegeven bij een goede ploeg waardig te willen afsluiten idien nodig voor een miniem salaris.
Op één of andere manier zal er een mouw aangepast worden. Immers PL ziet in hem ook een wandelende, fiersende sorry, reklamezuil. Het is wel een naam die ook ingezet kan worden op sponsorevents etc.

0
Deel Koeper 5 december 2020 om 11:19

Vraag is natuurlijk waar Cavendish nog zijn eigen kans zal mogen gaan. Het grote werk is voor Bennett met Jakobsen als bijna gelijkwaardig alternatief (het groen van Bennett zal ‘m momenteel toch nog iets hoger in de pikorde zetten) en voor de kleinere koersen heb je Hodeg en Ballerini die vermoedelijk efficiëntere afmakers zijn dan Cavendish op dit moment.

Zie hem niet starten in koersen van WT-niveau, maar kan op (pro)continentaal niveau misschien nog wel iets voor het team betekenen door zijn enthousiasme/uitstraling. En nog 1 laatste keer winnen is hem wel gegund, al zal dat dan in de Omloop van het Houtland of zoiets moeten gebeuren.

0
kkv81 5 december 2020 om 11:21

Als hij verstandig is dan probeert hij een b-koers te winnen mede door het sterke werk wat het team kan leveren. En na die koers direct afscheid nemen. Dan denkt iedereen in de toekomst terug dat hij zijn carrière afsloot met een overwinning. Wat nu zijn palmares wat overschaduwt is de zwanenzang van de laatste twee/drie jaar.

0
doorak 5 december 2020 om 18:28

Prachtig scenario en waarom niet mocht hij nog enige vorm en snelheid vinden.
Denk alleen dat hij niet dan zal willen stoppen. Heb dit met meer sporters meegemaakt en niet alleen wielrenners, oa in voetbal, zeilers, skiërs, motorcross en race, waar de sporters zelf soms eigen geld in de laatste jaar(en) staken, zo graag wilden ze nog doorgaan of hielden ze van de wereld waarin ze actief in deelnemen.
Voor de race en cross coureurs is dit echt funest omdat met eigen geld doorgaan vaak een enorme aanslag is op het verdiende vermogen.

0
tendam 5 december 2020 om 11:22

Cavendish schijnt een goede motivator te zijn binnen de ploeg, dus in die rol kan hij gaan functioneren. Qua prestaties bakt hij er al een paar jaar helemaal niks van, dat gaat bij Lefevere niet ineens weer top zijn.

0
David Janssens 5 december 2020 om 11:26

Volgens mij had Cavendish beter jaren geleden al kunnen stoppen, die gaat echt niets meer presteren. Of zal dokter Van Mol hem weer aan de praat krijgen?
Apart wel: een tijdje terug zat DQS al vol en was het budget op, sindsdien zijn er nog 2 renners aangetrokken!

0
Groetjesaandevoetjes 5 december 2020 om 12:22

Ze doen er alles aan om een zo goed mogelijke uitgangspositie in de onderhandelingen te hebben. Elk jaar zegt Lefevre dat het budget op is en trekt hij toch weer wat renners aan.

0
Onie 5 december 2020 om 11:29

Vind het wel mooi. Sportief gezien verwacht ik niet heel veel. Marketingtechnisch en misschien ook wel deel ervaring wat Cavendish kan overbrengen slim. Zal daarnaast ook niet de hoofdprijs kosten.

Voor beide partijen een win-situatie.

0
Chippen 5 december 2020 om 11:32

ik vind het wel apart dat die elkaar terug opzoeken en zo nostalgisch terugkijken op de samenwerking, alsof het voor beiden een hoogtepunt was. het was uiteraard geen flop, maar cavendish haalde zijn grootste zeges bij andere teams, won elders ook meer koersen en bleef ook langer bij die andere teams. en bij qs bleek zijn vervanger kittel eigenlijk meteen beter/succesvoller dan cavendish (de cav die bij qs reed dan).

het zal dus echt wel over een klik gaan.

0
Panache 5 december 2020 om 12:14

Iets van 50 overwinningen in 3 seizoenen…

0
kampie 5 december 2020 om 11:40

De koers is emotie, sponsors en opportunisme. En daarmee soms (voor mij) onbegrijpelijke beslissingen. Ik zou t wel tof vinden mocht hij zijn eigen persoon kunnen wegcijferen en echt een goede bijdrage aan die groep brengen. Dat zou een sterk staaltje persoonlijke groei zijn van die kleine egotripper.

0
gsmeken 5 december 2020 om 13:05

Vreemd dat je zo denkt over deze ego tripper. Dat hij een speciaal karakter heeft dat klopt, maar heeft het nooit moeilijk gehad om te werken voor iemand anders. Bij Sky reed hij in de bergritten mee in de trein, op het WK in Valkenburg als uittredend wereldkampioen voor de andere Britten en bij Bahrein deed ie de voorbereiding voor Bauhaus.

0
kampie 5 december 2020 om 15:32

Dat deed hij inderdaad, zou ook gek zijn mocht hij niet werken voor z’n geld. Zijn onsportief gedrag uitte zich vooral buiten zijn eigen ploeg om. Te veel voorbeelden waarin hij zich ronduit als aso heeft gedragen.

0
doorak 5 december 2020 om 18:41

Onsportief, opvliegend. Ja er zijn wedstrijden geweest waarbij hij meer afkeer dan verering scoorde.
Geluk voor hem dat vele braaf zijn. Zelf dergelijke figuren meegemaakt om na de meet op te zoeken en al eens een peer te verkopen. Niet direct na de meet maar half uur later zonder camera etc erbij. Jeroen Blijlevens denkt er net zo over al zal hij dat nu niet meer openlijk uiten. Soms moet je zo iemand laten merken dat hij de hekken ingereden wordt een volgende keer in de finale mocht hij denken zo onsportief te mogen zijn of een knal kan krijgen. In veel sporten gaat hem ook om intimidatie, laten weten met mij niet sollen. Zoals ook Max Verstappen vanaf begin eea duidelijk maakte.

Anderzijds, dit manneke (Cavendish) kampt wat hij zelf al eens aangaf met en enorme drive en onbeheersbare emotie wat hem tot winnaar maakte. Lag vaak genoeg achteraf met zichzelf in de knoop vanwege zijn onstuimig gedrag. Komt leeftijd komt raad.
Momenteel is hij veel aangenamer, milder en vooral een open emotionele liefhebber wat ook zijn charmes heeft.

0
Poeksel 5 december 2020 om 12:29

70k is een schijntje voor de publiciteit waar hij voor zorgt.

0
Derierre de la course 5 december 2020 om 21:00

Precies, Cavendish is gegarandeerde media aandacht.

Lefevre kennende zal hij wel voor minimumsalaris en prestatiebonus rijden. Cavendish is al super blij dat hij nog een jaar WorldTour rijdt. Helemaal bij de ploeg waar hij al die tijd nog verliefd op was. Sowieso hoeft hij denk ik voor het geld niet meer te doen.

Daarnaast hadden ze nog geen Brit bij DCQ, nu hebben ze sowieso exposure. Slijt je uiteindelijk toch een paar kozijnen en wat laminaat mee aan de overkant.

Dus ik denk voor beide een goede zet. Tenzij Cavendish nog iemand op zijn gezicht slaat lijkt me er sportief weinig mis te kunnen gaan. Zelfs als hij niet op niveau komt.

0
Maillot à Pois 6 december 2020 om 08:35

Ze hadden wel al een Brit, James Knox.

Verder met je eens.

0
harryjohan71 6 december 2020 om 10:04

Net zoals Cattaneo en Masnada is Knox een klimmer die niet beter is gaan presteren sinds hij bij DQS rijdt. Knox rijdt gewoon teleurstellend en behaald niet het niveau dat van hem verwacht werd toen hij de overstap naar DQS maakte.

0
bilthoven 6 december 2020 om 11:24

@ harryjohan71
Knox rijdt gewoon teleurstellend????? Dan heb je toch een deel van het seizoen zitten slapen. Hij reed een heel goede Tirreno ( 7e in eindklassement) om zich daarna in de Giro in alle bergritten helemaal leeg te rijden voor Almeida en dan toch nog 14e in het eindklassement te worden. Hij is absoluut geen winnaarstype, maar heeft zich inmiddels wel tot een onmisbare pion in de ploeg ontwikkeld!

0
harryjohan71 6 december 2020 om 11:41

Het leegrijden voor Almeida valt wel mee. Sunweb heeft in de bergen op kop gereden en Knox lag er al af, terwijl de knechten van Sunweb nog op kop reden. Om een 7e plek in Tirreno heel goed te noemen gaat mij wat ver, maar meer kun je ook niet van hem verwachten. Toen hij bij DQS binnen kwam werd gewoon meer van hem verwacht. Dit komt er niet uit. Hij is nu een knecht in de bergen die bij zijn kopman kan blijven, maar bij een eerste tempoversnelling eraf ligt. Dat vind ik teleurstellend als je in ogenschouw neemt wat van hem verwacht werd toen hij binnenkwam bij DQS

0
bilthoven 6 december 2020 om 12:31

Over “tempoversnelling” gesproken: het was een indrukwekkende tempoversnelling van Knox, die er in de laatste bergrit naar Sestrières toe leidde dat Kelderman definitief op achterstand werd gereden en zijn trui verloor.

0
harryjohan71 6 december 2020 om 13:08

Ja hoor door James Knox heeft Kelderman de roze trui verloren. Heb je nog meer sprookjes?

0
bilthoven 6 december 2020 om 13:21

De tv beelden van die dag liegen niet. Maar goed, zoveel mensen……..zoveel meningen.

0
harryjohan71 6 december 2020 om 14:12

Highlights teruggekeken Kelderman lost door het tempo werk van Dennis, alleen Hindley en Hart kunnen volgen. Bilbao en Kelderman proberen het als enige om te volgen maar het lukt ze niet. Volgens de verslaggevers verliest Kelderman daar de Giro. Later in de etappe krijgt Kelderman nog steun van meerdere DQS renners volgens mij. Anders was zijn achterstand nog veel groter geweest. Dit deed DQS, omdat ze het gat met Hart en Hindley wouden dichtrijden. Oftewel ze hielpen Kelderman eerder dan hem uit het roze te rijden. Dennis heeft Kelderman uit het roze gereden. Niemand anders.

0
Scott Sunderland 5 december 2020 om 12:33

Een mooie kerstgedachte. Cavendish krijgt in een mooi officieel afscheid in een ploeg waar hij vroeger successen behaalde en de ploeg krijgt iemand met héél veel ervaring om door te geven aan een nieuwe generatie. Dit gaat denk ik niet zozeer om overwinningen behalen of puur om de poen. Hoewel het publicitair ook zeker niet verkeerd is.

0
Bazzz 5 december 2020 om 12:51

Benieuwd wat Cavendish heeft moeten verrichten bij Patty om een contract te vewerkstelligen.

0
stalle 5 december 2020 om 14:08

Zoals steeds heeft Lefevere opnieuw de juiste beslissing genomen.

0
twentefan 5 december 2020 om 14:22

Sinds Rio ben ik wel klaar met Cavendish. Verwacht ook echt geen grote overwinning meer, laat staan dat ik het hem gun.

0
DeGroteMolen 5 december 2020 om 15:14

Jij hebt een beetje met Cav wat ik met FC Twente heb, zeg maar. Cav is een van de beste sprinters aller tijden. Zo niet de allerbeste Beetje meer credits verdient hij wel.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone