Mark Cavendish: “Ik moest diep in het rood”

zaterdag 4 mei 2013 om 21:18

Mark Cavendish

foto: Sirotti

Mark Cavendish werd vandaag de eerste klassementsleider in de Giro d’Italia 2013. De snelste spurter ter wereld bevestigde met zijn zege in Napels zijn favorietenrol en mag morgen in het roze vertrekken. Dat ging echter niet allemaal vanzelf.

“Het was vandaag een lastige etappe voor mij,” vertelde de Brit na afloop. “Het was door al die bochten geen gemakkelijke rit. Maar de ploeg deed het geweldig aan kop. Aan het einde ging het niet zo goed. Gert Steegmans kreeg opnieuw te maken met technische mankementen. Dat is dit jaar al te vaak gebeurd, dat heeft ons al te veel wedstrijden gekost,” kijkt hij terug.

Cavendish moest aanhaken bij de GreenEDGE-trein. “Dat heeft veel energie gekost. Het is een misvatting dat sprinters lui zijn en maar 250 meter rijden. Maar sprinters zijn degenen die in het rood kunnen sprinten. Ik reed bijna de hele dag in het rood. Het was een warme dag. Maar ik wilde hier heel graag winnen. Mijn vriend Paul Smith heeft de roze trui ontworpen en ik had hem beloofd dat ik op de eerste dag zou winnen. Als ploeg hebben we zin in de grote rondes. We wilden hier meteen goed beginnen. Ik ben dan ook blij dat ik hier heb kunnen winnen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair