Mark Cavendish: “Ik heb de hele dag moeten overgeven”

zondag 26 februari 2012 om 17:39

In West-Vlaanderen toonde Mark Cavendish al vroeg in het seizoen dat hij het sprinten allerminst verleerd is. De regerend wereldkampioen zegevierde in Kuurne-Brussel-Kuurne door de massasprint te winnen. Daar ging voor de Brit echter een lastige dag aan vooraf.

“Ik voelde me vandaag niet goed,” vertelde Cavendish na afloop aan de camera’s van Sporza. “Ik heb de hele dag moeten overgeven. Na de kasseienklimmen vertelde ik Sutton dat hij het misschien wel moest gaan afmaken vandaag. Toen we de controle namen kreeg ik de kracht. In de laatste bocht wist ik dat we gingen winnen. Het was een winderige finish en ik moest op 270 meter eerder aangaan dan dat ik zou willen. Maar ik kon volhouden en winnen.”

Cavendish prijst de inzet van zijn nieuwe ploegmaten. “De hele dag hebben zij voor mij gezorgd. Ik zat geen moment in de wind en zat altijd voorin het peloton,” aldus Cavendish. “Ik ben zo trots. In de Ronde van Qatar ging het niet zo goed en was ik minder aardig voor hen. Ze hadden het vandaag kunnen laten schieten, maar dat hebben ze niet gedaan.”

Tirreno-Adriatico wordt de volgende wedstrijd voor Cavendish. “Daar wil ik nog wat gewicht verliezen. Daarna volgt Milaan-Sanremo. Ik wil daar erg graag winnen in de regenboogtrui. En in Gent-Wevelgem was ik er al twee maal dichtbij, daar hebben we dit jaar echt een doel van gemaakt.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair