Mark Cavendish gaat zich op kasseienklassiekers richten

vrijdag 10 december 2010 om 07:47

Mark Cavendish neemt dit seizoen deel aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Hoewel hij dit jaar nog aan de start staat met de intentie zijn ploeggenoten te helpen, wil hij in de toekomst meedoen om de winst. Tegen Cyclingnews vertelde de Brit te hopen in de klassiekers een nieuwe uitdaging te vinden.

Cavendish wordt in Touretappes door zijn ploeggenoten zo goed afgezet bij de finish, dat hij de uitdaging mist. “Mijn team doet al het werk voor me. Het zijn fantastische kerels, ik hoef niets meer te doen. Ik mis dat ik zelf iets moet doen in de koers. Ik wil weer anderen gaan helpen en ervaring opdoen in wedstrijden. Ik wil dat al sinds dat ik prof werd, maar kreeg steeds geen toestemming.”

Zijn ploegleider bij HTC-Columbia Rolf Aldag denkt dat Cavendish de kasseienklassiekers aankan. “Wanneer hij niet goed genoeg zou zijn om het team te helpen, zou hij zelf niet eens willen gaan,” verklaarde hij. “We zullen zien hoe ver hij raakt. Hij had een dienende rol in 2010, misschien dat hij in 2011 een vrije rol krijgt. Met zijn tactische kwaliteiten zal hij – mist hij als eerste de kasseien opgaat en er een sterke tegenwind staat – niet makkelijk te lossen zijn. Hij is sterk genoeg, misschien dat hij ons gaat verrassen.”

Het wedstrijdprogramma van Cavendish lijkt sterk op dat van 2009. Hij start in de Tour Down Under. Na de Ronde van Qatar rijdt hij de Monte Paschi Eroica en de Tirreno-Adriatico voor een nieuwe start in Milaan-San Remo. Na de klassiekers zal hij een keuze maken tussen de Giro en de Ronde van Californië om zich vervolgens via de Ronde van Zwitserland voor te bereiden op de Tour de France.

Dit artikel delen:

Volg hier