Mark Cavendish combineert Giro en Tour

maandag 21 november 2011 om 18:07

foto: Sirotti

Mark Cavendish zal in 2012 in ieder geval weer aan de start staan van de Giro en de Tour. Dat liet de regerend wereldkampioen doorschemeren tegen de Britse krant The Guardian.

Met de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in eigen land zes dagen na de finish van de Tour de France krijgt Cavendish een drukke zomer. Het parcours van de Olympische wegwedstrijd laat zich volgens Cavendish moeilijk vergelijken met dat van het afgelopen WK. “De langste klim op het WK was 500 meter, op de spelen is het 2500 meter. Zes minuten, wanneer je snel gaat. Het is een kleinere omloop, met minder tijd om te herstellen. Het is geen parcours voor klimmers, maar ik zal daar erg goed moeten zijn. Tijdens het WK kon ik me nog wel eens ergens verstoppen, maar op die klim kan dat niet.”

Cavendish begint deze week aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zijn trainer Rod Ellingworth denkt dat Cavendish niet kansloos is voor Olympisch goud. “Mark zal perfect op gewicht moeten zijn,” aldus Ellingworth. “In Kopenhagen kon een renner er nog mee wegkomen 85% fit te zijn. Renners konden daar van rol wisselen. Maar in Londen kom je daar niet mee weg.”

Zijn seizoen draait echter niet alleen om de Olympische Spelen. Tijdens de klassiekers richt hij zich op Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem. In’La Primavera’ wil hij in de regenboogtrui als eerste over de finish komen. “De vorige keer dat ik daar won, vertelde ik dat ik ‘m in de trui van de wereldkampioen wilde winnen. Nu moet ik er voor zorgen dat ik daar in vorm ben. Ik ben nu drie jaar ouder en ik weet dat ik het beste team heb om daar te winnen.”

Daarnaast wil Cavendish de puntentrui winnen in de Giro d’Italia. Bij winst voegt hij zich bij een select groepje renners die in alle drie de grote ronden de puntentrui wisten te veroveren.

Lees ook:
Cavendish: “Combinatie Tour/Londen niet ideaal”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair