Mario Cipollini (52) ondergaat hartoperatie

dinsdag 22 oktober 2019 om 17:53
Mario Cipollini (52) ondergaat hartoperatie

foto: Cor Vos

Mario Cipollini is vandaag geopereerd aan zijn hart. De voormalige topsprinter heeft al enige tijd last van tachycardie, een aandoening waarbij het hart in rust klopt met een frequentie van meer dan 100 slagen per minuut. De wereldkampioen van Zolder blijft nog wel een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

De 52-jarige Cipollini – die de laatste tijd negatief in het nieuws is – ging vandaag onder het mes in het ziekenhuis van Ancona. De operatie is goed verlopen, al zal de Italiaan nog wel een nachtje in het ziekenhuis moeten blijven, zodat de artsen kunnen vaststellen of de medische ingreep ook succesvol is geweest.

Cipollini heeft al langere tijd last van tachycardie, maar zijn situatie verslechterde de laatste tijd, waarop werd besloten om de geplande operatie eerder te laten plaatsvinden.

Dit artikel delen:

5 Reacties

koos verrek 22 oktober 2019 om 18:48

gozer zat ook tot de nok vol. niet goed voor ’t hart

finton 22 oktober 2019 om 21:16

niet goed voor z’n ex ook!

west 22 oktober 2019 om 19:17

The nineties are catching up with him..

Panache 23 oktober 2019 om 08:34

Hier moet WF toch echt secuurder in worden. Het betreft een aandoening mbt het hartritme, maar er is geen sprake van 'onder het mes gaan' en een operatie die in de volksmond een hartoperatie wordt genoemd (je zou dan ook niet de volgende dag al naar huis gaan). Normaliter (niet altijd, meestal) wordt er via de lies een katheter ingebracht en kleine beschadigingen gebrand in het hartweefsel. Gewoon uit respect voor de patiënt Cipollini even nadenken of het klopt wat je opschrijft.

Tjoe 23 oktober 2019 om 09:08

Een gebroken hart lijmen

Headlines

Materiaalzone

Populair