Marianne Vos ziet ploeggenoten zilver en brons pakken: “We mogen tevreden zijn”

zaterdag 19 juni 2021 om 15:24
Marianne Vos ziet ploeggenoten zilver en brons pakken: “We mogen tevreden zijn”

foto: Cor Vos

Marianne Vos hield zich zaterdag tijdens het NK voor vrouwen koest in het peloton. Omdat de Brabantse renster van Jumbo-Visma met Nancy van der Burg en Karlijn Swinkels vooraan twee ploeggenoten had meezitten, kon Vos het zich permitteren om rustig af te wachten. “Dat is ook een NK. Het kan zoveel kanten op, dus ik heb het gewoon aangekeken.”

“Ik denk dat we tevreden mogen zijn”, gaat ze verder tegenover WielerFlits. “Natuurlijk komen we voor de titel, maar met Amy Pieters hebben we een mooie Nederlands kampioen. Ze bleek gewoon de sterkste te zijn. Daarna was het aan onze twee rensters vooraan om te pakken wat ze pakken kunnen. Met een tweede en derde plaats hebben ze dat goed gedaan.”

Met Van der Burg en Swinkels ziet Vos twee ploeggenoten op het podium terug die normaal gesproken niet zo vaak in de schijnwerpers staan. Alleen maar heel mooi, vindt ze. “Het zien rensters die heel veel voor het team doen, ze rijden altijd in dienst. Het is goed dat ze dan nu hun kans pakken.”

Annemiek van Vleuten had achteraf nog wel wat aan te merken op de rijstijl van alle ploegen, behalve SD Worx. Vos: “Zij zat dan ook alleen, dus ze had niet heel veel keuze. Ze moest gokken. Wij zaten met onze twee pionnen vooraan goed. Dan moeten er keuzes gemaakt worden.”

Tevreden met het gevoel
Zelf besloot Vos de wedstrijd op de achtste plaats. Na Lorena Wiebes was zij de tweede renster uit het peloton. “Het gevoel was heel goed, dus daar mag ik niet over klagen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Michelangelo 19 juni 2021 om 15:32

er moeten altijd keuzes gemaakt worden. Maar je moet ook SLIMME keuzes maken.

Als het doel was om te winnen, dan zijn er geen slimme keuzes gemaakt. Als het doel was om op het podium te komen, dan kan ik TJV enkel complimenten geven. Maar dat zou niet de intentie moeten zijn op een kampioenschap!

Gilberto 19 juni 2021 om 19:38

Achteraf is het altijd makkelijk om het stempeltje ‘goed’ of slecht’ op een keuze te plakke. Vreemdgenoeg weet je op het moment van beslisse nooit met zekerheid of het de goede of slechte keuze zal weze, tot zover het Nederlands Kampioenschap Open Deuren Intrappen 2021, vanuit het klamme Rotterdam, fijn weekend

roeleur 19 juni 2021 om 15:33

Vreemd. Ze weet dat die twee geen kans maken tegen Pieters. Blijkbaar was 2 en 3 genoeg als een soort eerbetoon.

Turtlehead 19 juni 2021 om 16:08

Nou, die is snel ingeburgerd…

Savojor 19 juni 2021 om 16:23

Oh jee, zelfs Vos is nu al besmet met het tevreden-virus. Dat heeft ook niet lang geduurd..

En dan ook nog dit: "Wij zaten met onze twee pionnen vooraan goed. Dan moeten er keuzes gemaakt worden.” Ze dacht toch niet serieus dat Swinkels en van der Burg kans maakte in die kopgroep met Pieters… Toch..?

Tuubke 19 juni 2021 om 16:34

Nee, maar Vos is te beleefd om haar collega’s en de ploegleiding af te vallen. Intussen zal ze geweldig hebben zitten balen dat ze in de tang zat.

Joost Mehrtens 19 juni 2021 om 18:18

Als ze echt geen kans hadden was Pieters er niet vandoor gegaan.

Murcia 19 juni 2021 om 18:37

Dus is de conclusie dat de TJV ploeg achter de kopgroep met hun ploeggenoten had moeten rijden en dan maar te gokken dat Marianne in haar eentje (want opgebrande ploeggenoten voor en achter) op elke aanval van Anna, Annemiek, Demi, Chantal en Lonneke had moeten reageren om het soeverein te kunnen afmaken. Dit is natuurlijk geen videospelletje. Marianne kan tegenwoordig de rest alleen verslaan bij een sprint van de groep en nu hebben ze twee podiumplekken en daarmee het haalbare binnen gehaald. SD Worx kon hier simpelweg niet verliezen omdat zij de beste ploeg in de breedte hebben. Anna, Demi, Chantal, Amy, Lonneke zijn als blok onklopbaar tenzij je een parcours met onvermijdelijke massasprint uittekent.

roeleur 19 juni 2021 om 19:10

Dat wordt wel saai dan @Murcia als TJV bij de damesploeg alleen nog maar in groepssprints kan scoren en verder tevreden moet zijn met plek 2 en 3. Moet er toch wat budget uit de onuitputtelijke supermarktkassa bij blijkbaar.

assen 19 juni 2021 om 17:49

Alle reden ook om tevreden te zijn, met een schitterende 2e en 3e plaats.

Headlines

Materiaalzone

Populair