Marianne Vos wint Women’s WorldTour: “Als je zo dichtbij bent, wil je het ook afmaken”

dinsdag 22 oktober 2019 om 09:54
Marianne Vos wint Women’s WorldTour: “Als je zo dichtbij bent, wil je het ook afmaken”

Marianne vos poseert met Chinese fans in Guillin - foto: Nico Dick

Een derde plaats in de Ronde van Guangxi voor vrouwen was voldoende voor Marianne Vos om de eindzege in de Women’s WorldTour op zak te steken. De Brabantse kopvrouw van CCC-Liv laat aan WielerFlits weten zeer blij te zijn dat haar Chinese missie is volbracht: “Het grootste doel was om zes punten te pakken.”

Vos zakte voor het eerst af naar de Chinese afsluiter van het wielerjaar. “Als ik het goed heb is dit mijn eerste keer in China sinds de Olympische Spelen van 2008 (waar Vos goud won op de puntenkoers, red). Het is een mooie ervaring om hier te zijn. We hebben geluk gehad met het weer. Tijdens de race hadden we wel wat regen, maar ach…”

“Het is niet gemakkelijk om te koersen om op de brede wegen te koersen. Het was lastig om bergop het verschil te maken en daarna kwam alles zoals verwacht terug.” Daarna ging het in gestrekte draf naar Guilin, waar werd gesprint. “Chloe Hosking heeft verdiend gewonnen. Ik ging als tweede door de laatste bocht en toen ben ik aangegaan. Ik kon het niet houden tot aan de finish, maar ik ben desondanks tevreden.”

“Het grootste doel was om zes punten te pakken, dus ik ben blij dat dat gelukt is”, vervolgt Vos haar relaas. “Gedurende het seizoen was het winnen van de Women’s WorldTour niet echt een doel, maar als je zo dichtbij bent, wil je het ook afmaken. Ik ben de ploeg erg dankbaar. Niet alleen voor deze wedstrijd, maar voor het hele jaar. Ze hebben me heel goed ondersteund en dankzij hen heb ik de eindzege kunnen pakken.”

Eerst vakantie, daarna veldrijden
Vos won eerder dit jaar al de wereldbeker veldrijden. Haar rentree in het veld laat nog even op zich wachten. “Ik blijf eerst nog een tijdje met het team in Azië. In Taiwan gaan we bij Giant langs en doen we mee aan de Taiwan KOM Challenge (25 oktober, red). Ook gaan we naar Tokio, om het parcours van de Olympische wegwedstrijd te verkennen. Daarna ga ik nog op vakantie en in december ga ik weer crossen.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Vincent Lacressonniere 22 oktober 2019 om 23:50

Pfff beest!

Headlines

Materiaalzone

Populair