Hosking wint Tour of Guangxi voor vrouwen, Vos derde

dinsdag 22 oktober 2019 om 07:18
Hosking wint Tour of Guangxi voor vrouwen, Vos derde

foto: Cor Vos

Voor het mannenpeloton was er een zesdaagse Ronde van Guangxi uitgestippeld, de vrouwen mochten slechts voor een dag komen opdraven. Op de laatste dag van het administratieve wielerjaar gingen de zegebloemen naar Chloe Hosking. Zij was de beste in een groepssprint. Marianne Vos werd derde en daarmee steekt zij in extremis de eindzege in de Women’s WorldTour op zak.

De laatste opdracht van het wielerjaar voor het vrouwenpeloton was een 145 kilometer lange koers van het Guilin Garden Expo Park naar Guilin Central Square. Geen criterium in de stad, maar er moest een ommetje in het zuiden worden gemaakt. Yixian Pu (China-Liv) greep de WorldTour-wedstrijd aan om zich in de kijker te rijden. Zij reed lange tijd voor het peloton uit. Hoewel haar maximale voorsprong zelfs groeide tot vijf minuten maakte het peloton zich niet al te veel zorgen.

Toen de twee hellingen in zicht kwamen besloot de meute toch de gashendel open te draaien, waardoor de Chinese al snel een vogel voor de kat bleek. Ashleigh Moolman-Pasio (CCC-Liv) dunde de groep op de tweede helling uit naar 25 rensters, maar omdat er op de top nog veertig kilometer te koersen was hoopten veel sprinters terug te keren. En dat was exact wat er gebeurde, waardoor we in de natte straten van Guilin een sprint kregen.

Marianne Vos moest bij de eerste vijftien eindigen om Annemiek van Vleuten te passeren in de stand om de Women’s WorldTour en dat was precies wat ze deed. Vos had geen last van de valpartij die de spurt ontsierde en haar derde plaats was ruimschoots voldoende om het prestigieuze regelmatigheidsklassement van de UCI op zak te steken. In de sprint bleek Chloe Hosking de snelste. Op haar laatste koersdag voor Alé Cipolini verwees ze Alison Jackson (Tibco-SVB) naar de tweede plaats.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair