Marianne Vos: “We hebben het spel perfect gespeeld”
foto: Cor Vos
zondag 24 maart 2019 om 19:18

Marianne Vos: “We hebben het spel perfect gespeeld”

Marianne Vos is lovend over de ploegtactiek van CCC-Liv na haar zege in de Trofeo Alfredo Binda. De 31-jarige renster zat met ploeggenote Ashleigh Moolman in een kopgroep van acht. “We hebben het spel perfect gespeeld”, zegt Vos.

Op de laatste beklimming van Orino bleef een achttal over. CCC-Liv had als enige ploeg een overtal met Vos en Moolman. “Het team heeft op de belangrijke momenten goed gecontroleerd”, zegt Vos na afloop. “Ashleigh en ik konden ons zo rustig houden tot in de finale. We hadden van tevoren afgesproken dat Ashleigh de koers had zou maken in de laatste twee ronden. Op de beklimmingen had ze de ruimte om aan te vallen en weg te rijden.”

Moolman deed dat ook, “maar ze kwam niet los”, zag ook Vos. “Al haar inspanningen hadden wel als effect dat we nog maar met een heel klein groepje overbleven in de finale. Ik voelde me goed en heb haar toen gevraagd om op kop te rijden, niet wetende dat de achtervolgende groep zo kort achter ons zat. De lead-out was gewoon perfect.”

In de sprint was Vos oppermachtig. Met meters voorsprong kwam zij over de finish in Cittiglio. Volgende week wacht voor Vos de volgende voorjaarskoers: Gent-Wevelgem.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
24 maart 2019 20:34
De winnaar heeft altijd gelijk. CCC was in overtal maar nam erg laat de verantwoordelijkheid waardoor het peloton op 250m van de finish aansloot wat net te laat was om mee te kunnen sprinten, maar het peloton had niet 100m eerder aan moeten sluiten.

Reacties zijn gesloten.