Marianne Vos tweede bij start van haar crosswinter: “Tevreden met deze aftrap”

dinsdag 25 oktober 2022 om 22:32
Video

Marianne Vos heeft haar regenboogtrui voor het eerst deze winter laten zien en opgeluisterd met een tweede plaats in de Nacht van Woerden. De wereldkampioene veldrijden werd in de Utrechtse avondcross tweede, kort achter Blanka Kata Vas. “Het was pittig”, was haar eerste reactie bij WielerFlits.

“Het is in Woerden zoals altijd super snel, opletten geblazen, draaien en keren… Puck Pieterse en Blanka Kata Vas zijn super daarin, zij zetten constant druk. Het was voor mij volle bak. In de laatste ronde sloeg Vas een klein gaatje, moest ik even uitklikken en was ze weg. Toen alles op alles om die tweede plek binnen te brengen”, aldus Vos, die Pieterse achter zich hield.

Voor Vos, die afgelopen weekend nog het NK Gravel won, was het haar eerste cross van het seizoen. Vas en Pieterse hebben al enkele wedstrijden in de benen. “Ik ben heel blij dat ik er tussen zat. Het is altijd even afwachten waar je staat, maar ik ben tevreden met deze aftrap”, kan ze lachen. “Het is altijd even spannend. Ik heb na het wegseizoen een pauze ingelast en de laatste weken de training weer opgepakt om door te pakken in de koersen. Ik hoop nu deze lijn door te zetten.”

Wat ook opviel in Woerden was de felle koplamp die Vos op haar fiets had. Voor de kopvrouw van Jumbo-Visma geen noviteit. “Het was niet eens mijn eerste keer, want op de weg heb ik ook al eens met een lamp gereden. Maar we rijden niet zo vaak in het donker natuurlijk. Gelukkig is het hier heel goed verlicht. Het was misschien niet heel nodig, maar op een paar punten kwam het wel goed van pas.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 26 oktober 2022 om 07:55

Aftrap? Hield ze ook het veld klein en waren de dode spelmomenten ingestudeerd?

Wegrol heet dat.

0
Michiel 26 oktober 2022 om 09:18

Ik miste het hoge druk zetten

0
Wheely 26 oktober 2022 om 10:58

Druk zetten deden Vas en Pieterse, Vos kwam met gegenpressing tijdens haar slotoffensief maar stuitte op een counter van Vas.

0
Michiel 26 oktober 2022 om 11:21

Maar de fietsende wingbacks vingen het prima op, daar hoefde eigenlijk geen VAR aan te pas te komen.

0
Rondje 25 26 oktober 2022 om 11:33

Gelijk alweer 2e worden belooft een goede Vos de komende weken. Ze zal alleen nog maar beter worden. Ik hoop dat ze toch wel een 15 crossen zal rijden t/m het WK op 5 februari 2023.
Normaal is dat volgens de kalender nog 30 crossen. Ik ga er vanuit dat ze daar de helft van zal rijden. Mooi om haar weer te zien in de cross. Geld ook overigens voor Van der Poel, Van Aert en Pidcock bij de heren. Maar die beginnen nog wat later dus zal dat meer tussen de 10 en de 15 crossen liggen schat ik in. Ook dat wordt weer mooi om naar uit te kijken.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone