Marianne Vos na nieuwe zege in Giro Donne: “Ik voel me hier altijd goed”

donderdag 8 juli 2021 om 15:29
Marianne Vos na nieuwe zege in Giro Donne: “Ik voel me hier altijd goed”

foto: Cor Vos

Marianne Vos boekte vandaag haar dertigste ritzege in de Giro d’Italia Donne, door na een explosieve finale in Puegnago Del Garda af te rekenen met Elisa Longo Borghini en Anna van der Breggen. “Dat ik nu dertig ritzeges achter mijn naam heb staan, is echt geweldig”, klonk het na afloop

De inmiddels 34-jarige Vos wist in de laatste kilometer een demarrage van Elisa Longo Borghini te beantwoorden. In de laatste tweehonderd meter had de Italiaanse kampioene vervolgens geen antwoord op een versnelling van de Nederlandse. Het is voor Vos een bijzondere overwinning, aangezien het haar dertigste ritzege is in de Ronde van Italië voor vrouwen.

“De ploeg weet me telkens in een geweldige positie te brengen. Het is een kwestie van elke dag weer de focus te bewaren. De Giro is voor mij altijd een speciale koers geweest. Ik voel me hier altijd goed en er hangt steeds een speciale vibe. Allerlei renners maken in de Giro kans op succes en daarom is het een speciale wedstrijd”, is de ritwinnares van mening.

De kopvrouw van Jumbo-Visma, eerder al winnares van de etappe naar Ovada, is na zeven etappes de trotse eigenaar van de paarse puntentrui. In het algemeen klassement speelt Vos geen rol van betekenis.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Cayolle 8 juli 2021 om 16:37

Mooie finale (hellende laatste km) en zege voor Vos. Wel weer Nederlandse overmacht met VdB ook op de derde plaats.

chasse patat 8 juli 2021 om 20:08

Vos in een poging om Cavendish bij te houden qua overwinningen in een grote ronde.

Wheely 8 juli 2021 om 22:33

Mooie post van Mark zelf op insta
https://www.instagram.com/p/CRE1bMIrNmy/?utm_medium=share_sheet

Headlines

Materiaalzone

Populair