Marco Frigo strijdbaar na derde plek in Giro: “We proberen het nog eens!”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 mei 2023 om 18:27

Marco Frigo strijdbaar na derde plek in Giro: “We proberen het nog eens!”

Marco Frigo mag gerust de verrassing van de dag genoemd worden. De 23-jarige Italiaan van Israel-Premier Tech werd vanuit de kopgroep knap derde achter Brandon McNulty en Ben Healy in de zware vijftiende etappe van de Giro d’Italia. “We proberen het zeker nog eens!”, zei hij na afloop bij zijn eigen ploeg.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Frigo moest op de laatste gecategoriseerde klim McNulty en Healy laten gaan, maar wist uiteindelijk terug te keren. Op de laatste helling voor Bergamo moest hij opnieuw lossen, maar kwam in de slotkilometer wederom terug. “Ik verkleinde het gat met een goede afdaling. Ik heb mijn energie goed verdeeld op het laatste vlakke stuk in de finale”, aldus de Italiaan, die aan zijn eerste grote ronde bezig is.

Toen Frigo terugkeerde probeerde hij met een uitvalspoging nog de rit te winnen, maar deze werd gecounterd. “Toen de koplopers naar elkaar begonnen te kijken sloot ik het gat en heb ik het spel zo goed mogelijk proberen te spelen. Ik ben niet teleurgesteld, maar toch kon ik de zege bijna aanraken. Dit is heel positief en we gaan het zeker nog eens proberen”, besloot de jonge coureur strijdbaar.

 
5 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2023
Israël zich toch al erg positief laten opmerken met "jonge" veulens Gee en Frigo. Riccitello probeert maar die is nog heel jong. Hopelijk het signaal om op de jeugd in te zetten.
Die jongen weet wat koersen is
21 mei 2023
Waar ik vooraf veel verwachtte van riccitello. Blijkt het net omgekeerd Iedereen al veel van hen getoond bij israel behalve hem. Maar mss in derde week.. Israel werd samen als astana als slechtste ploeg bestempeld voor giro. Maar israel heeft me al meer plezier gegeven dan ineos en jumbo samen
22 mei 2023
Je zal straks zien dat ie samen met Gee en Berwick in de volgende kopgroep zit en ze 2, 3 en 4 worden. Lijkt behoorlijk in het huisige patroon te passen. Kleuren verder wel leuk de koers, dus hopen dat ze (en vooral Gee) een zege pakken.
21 mei 2023
Held van de dag!

Reacties zijn gesloten.